Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Veliká klasika, kterou jsem viděl za těch  spoustu let, co se na pohyblivé obrázky dívám, už nespočetněkrát. Vždycky mě spolehlivě dostane především hudba a špína, prach a pot  italských špaget, které tady čouhají z každého záběru. K dokonalosti lehké a vtipné westernové komedie pak u nás přispívá i vynikající dabing.  Hill a Spencer tady poprvé navlékli své typické "šaškovské" čepice, vyhrnuli si rukávy, plivli do dlaní a zmlátili, přestříleli či alespoň zesměšnili hordy nanicovatých pistolníků.  Nenápadný návrat k filmové grotesce, který v průběhu své dlouhé a úspěšné kariéry obě italská esa mnohokrát zopakovala, byť z mého pohledu jim to v té rozpálené Divoké Itálii slušelo nejvíc.  A tak nejen z nostalgie  pět fazolí na okraji pánve zůstává. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, či môj odmietavý postoj k Bud Spencerovi a Terence Hillovi stále trvá a nesklamal som sa. Trvá. Viem si predstaviť maníka, ktorý vyhlási: " Dajte mi pokoj s vašim umením. Som narobený ako kôň a chcem sa baviť." Pre takého diváka je tento film tým pravým. Ja nie som narobený a nepotrebujem sa nevyhnutne baviť a ak, tak určite nie na choreografických bitkách. Nakoľko si myslím, že ústredná dvojica mala nakrútiť jeden film a potom si nájsť iný spôsob obživy, sú dve hviezdičky spravodlivým hodnotením. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film by zcela jistě fungoval i bez bitek a možná by dopadl v mém hodnocení lépe (hlavně začátek s věčně opilým Mexikánem, který vypráví historku o tom, jak malým nožíkem pobodal týpka, který si chtěl zašpásovat z jeho ženou, je k popukání). Připadalo mi, že bitky byly iniciovány tak nějak násilně. No, ono to zní poněkud divně, když si předchozí větu znovu přečtu, ale je to tak. Příklad začátku všech bitek ve filmu: "Tak hele, přátelé, teď odložíme bouchačky a rozdáme si to pěkně na férovku dva proti deseti". ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Mám filmy s dvojicí Spencer / Hill rád, ale tohle mě nenadchlo. Western newestern, který se odehráva v jedné zaprašené díře a na jedne louce je celkem o ničem. Zbytečně dlouhá stopáž, ve které se pořád řeší spory mezi bratrskou dvojicí šerifů a kumpány jistého "Majora". Myslim, že by to šlo rozumně zkrátit. Sem tam ujde nějaká trefná hláška, ale jsem zvyklý na lepší filmy těchto dvou herců. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)

Reklama

Reklama