Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Musím předem napsat, že v mém hodnocení hraje velkou roli dětská nostalgie, protože Super Snooper je jeden z těch řady filmů, na kterých jsem zkrátka vyrůstal a viděl ho snad stokrát dokolečka. Bavily mě převážně ty vtipně natočené loupežné scény, při kterých Terence Hill předváděl své úžasné schopnosti a nedokázal jsem se toho zkrátka nikdy pořádně nabažit. Neodpustím si nepřipomenout ani skvělou úvodní skladbu od The Ocean, která tomu všemu ještě dodává energický říz. Uznávám, že druhá polovina filmu je slabší než ta první, zvlášť scéna na lodi mě nijak nebrala a není tomu ani dnes. Vše se však smazává závěrečnou pasáží, která je vtipná až hrůza a tak nemůžu jinak, než 5 hvězdiček a zařazení do mých TOP 10 životních filmových zážitků. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na tu titulní písničku... "Supa, supááááá, supa, supa, supa!", tak se mi tak nějak dělá blbě... Ale jinak? Jinak mám Superpoldu Terence Hilla docela v oblibě, je to taková příjemná komedie plná superschopností a superpoldů. Není to sice aspirant na komedii tisíciletí, ale jako taková odpočinková záležitost to bohatě, bohatě stačí a Terence Hill měl alespoň příležitost dokázat, že zvládne utáhnout film i bez asistence Buda Spencera. Snad jen ten závěrečný žvýkačkový balón se moc nepovedl... Vypadá tak strašně uměle! :( Každopádně srdeční záležitost dětských let. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná jednohubka, Hill si poradil i bez Spencera a i bez něj si dokáže jet postavu sympatického rošťáka co pár ran rozdat umí, ale částečně spoléhá na svoji vyčůranost. Škoda, že film nemá úplně podchycený "kryptonit" v podobě červené barvy, je spousta scén kde Dave očividně červenou vidí a stejně je dál supermanem. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Terence Hill coby italský Superman v policejní uniformě, který získal díky pokusům NASA mimořádné schopnosti. Vidí instinktivně dopředu, co se stane. Najde v tisícovém davu kriminálníka, umí chodit po vodě, seskočí z mrakodrapu, posouvá věci vlivem mysli, pochytá vystřílené kulky z pistole, povídá si s rybami, přežije elektrické křeslo a ještě z popravčí místnosti vyletí jak Superman. Tato variace na superhrdinské comicsy je fajn, jenže mě to kazí ten italský komediální Terence Hill Bud Spencer styl, ačkoliv tentokrát bez Buda Spencera. Proto je pro mě Superpolda jen průměrným filmem na jedno shlédnutí [6352. hodnocení, 135. komentář, 71%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na noční jsem si pustil na oddech něco co najdu na youtube a volba padla na italskou HIllovku bez Spencera, kterou jsem měl v dětství moc rád. Co naplat, trošku to zestárlo. Je to taková policejní klasika, kde Hillovi v jeho typické rošťácké roli dělá spoluhráče nečekaný Ernst Borgnine jako vztekající se, nechápající a otcovský seržant, který i když hraje víceméně pitomce ho strká do kapsy. Záporák je tradiční mafián s trojicí pitomců, bitka je tu jen jedna menší. Sci-fi? Inu ano, Hill má díky ozáření schopnosti ala Superman - vznášení se, nezranitelnost, telekinezi, rentgenové vidění a jeho kryptonitem je rudá barva. Triky jsou úsměvné, pár scének pobaví (policejní šikana mafiánských poskoků), ale celkově spíše nezávadný průměr u kterého jsem se nebavil tolik jako u jiných spencerhillovek. Ovšem italodisko písnička Super Snooper je naprosto parádní :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)
  • V úvodních i závěrečných titulcích hraje „Super Snooper“ od The Oceans. Tato skladba zazní několikrát i během filmu. (SONY_)
  • Malý hydroplán, kterým na konci filmu prchá Torpedova banda, je typ UC-1 Twin Bee. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama