Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný ohlas v poslednej dobe zaznamenali filmy akoby "očami detí" - Life Aquatic with Steve Zissou menujem za všetky. Netreba ale zabúdať, že podobne braných snímkov je v talianskej staršej kinematografii neúrekom. A nie sú to len Hillovky/Spencerovky !!! (jaj, a sorry - tento film nie je práve taliansky :) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Spojení Terence Hilla a Floridy, pokolikáte už? Na konci 70. a na počátku 80. let točili T.Hill a B.Spencer většinu svých filmů právě na Floridě. Tentokrát se z Terence stal superhrdina v roli policisty a místo Buda dostal za parťáka E.Borgnina. Je to stále vtipné, jen už to trochu zestárlo. 3 hvězdy. ()

Reklama

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Tiež by som chcel mať superschopnosti ako Terence. Konal by som iba dobro ako on, potieral zločin a trošku to využil na očarenie ženy mojich snov. Ale pred tým by som ako on samozrejme vyriešil nejeden zapeklitý policajný prípad a možno aj trochu zachránil svet. Inak Terence je presne ten typ muža, čo zakaždým nepotrebuje mať vo filme po svojom boku Buda Spencera a na svoj komediálny potenciál mu stačí charizma a pár výrazov. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Hodně ztřeštěná komedie, ve které Terence Hill se získanými nadpřirozenými schopnostmi odhalí nelegální hernu, zhatí dvě ozbrojená přepadení, udělá pár kanadských žertíků. A ač se před svým starším kolegou svými schopnostmi nijak netají, ten je přesvědčen o tom, že úspěchy mladého kolegy jsou dány především tím, že mu jde dobře příkladem a vše ho skvěle naučil. Do toho hraje dokola jedna píseň, která dodává crazy komedii pravý osmdesátkový šmrnc. Pokud jde o dabing, nad Trávníčkem a Županičem tady u mě vyhrála dvojice Pavlata a Schánilec, kteří tomu dodali mnohem více grotesknosti. A to si v jiných filmech nedovedu představit hlas, který by se k Hillovi hodil méně než právě ten Pavlatův :-) ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný film jsem za život neviděl tolikrát jako tenhle, snad jen Dobrodružství Rabína Jákoba by se mu mohlo přiblížit a to jen díky tomu že jsem ho měl nahrané na stejné VHSce hned za Superpoldou. Už si ani nepamatuju čím mě tenkrát tak zaujal ale možná je to díky tomu že ve filmu téměř nejsou hluchá místa, od úvodní scény v indiánské vesnici až po závěrečný let na bublině se pořád něco děje. Ani moc nevadí absence Buda Spencera protože Ernest Borgnine je taky mimořádný sympaťák a nechybí ani tradiční Hillův záporak Sal Borgese. Dost se mi líbi i ten 70's soundtrack, úvodní písničku jsem po dlouhé době odněkud stáhnul a poslouchal ji hodně dlouho. Hodně filmu pomohl taky skvělý český dabing se kterým mi to doma nahráli někdy v devadesátých letech z Primy, naopak na dvd od vapetu je bohužel ten nejhorší dabing co jsem kdy v nějakém filmu slyšel. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když jsou Dave Speed (Terence Hill) s Evelyn (Julie Gordon) na stadionu, který je plný lidí, nechá je všechny zmizet, přestože je všude červené zábradlí a on při pohledu na červenou barvu ztrácí své výjimečné schopnosti. (skinny)
  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno