Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu "Boh odpúšťa... ja nie!" sa nesie v podobnom duchu, teda dej má viac bližšie ku klasickému westernu ako ku komédii. Napriek tomu, že v tomto filme Spencer a Hill sa viac blížia k filmom, v akých ich väčšinou poznáme, ich typických a zábavných bitiek si užijeme len veľmi málo. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tak nebyt Eliho, tak je to hodne spatne - anglickym dabingem pocinaje, zapletkou pokracujic a zbyvajici trojici konce. Snad jenom ty spanelske exteriery jsou fajnove. Spousta typanu, co se snazi vypadat jako ze soudobeho emerickeho filmu, jen aby tam dostali prilezitost. Mno zadna parada ale videt se to da. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Díky scénáři jeden z nejlepších filmů, co spolu Terence Hill a Bud Spencer natočili. Vyvážená kombinace zábavné (a velkolepé) akce a drsných dialogů, humoru i (díky Elii Wallachovi) emotivních scén. Funguje to dneska a bude to fungovat i za deset let. A nejen díky nostalgii. Italové westerny prostě uměli. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Už nie klasicky špageti western, ešte nie komediálny western, a práve preto unikátna záležitosť. Bud, Terence a Eli ako fantastická trojka, urobiť uveriteľnú individuálnu postavu je kumšt, urobiť zmysluplnú dvojicu je kumšt na druhú, ale trojica, klobúk dole, každý je iný a dohromady idú ako hodinky, jeden si chytá blchy, druhý spí, tretí zíva, pre mňa oveľa príjemnejšie a zábavnejšie ako nekonečne nudný Leone. Keby Fellini natočil western, bolo by to asi podobné. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama