Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Arnold od svého mládí trochu zapracoval na vystupování. Jako guvernátor už takový laciný fórky nedělá. Nicméně tah na branku má pořád dobrej. Díky tomu dosáhnul v životě věcí, o kterých ostatní jen sní. Někteří jeho v tu dobu soupeři kulturisti jsou fakt vtipný. Zejména mě pobavil lehce retardovaný Luigi, který působí zcela bez motivace a poraženecky. Jeho nervní taťka ho skvěle doplňuje a je fakt na pěst. Čekal jsem trochu víc cvičení a přípravy, ale tohle bylo hlavně o kecání. Co naplat, Arnie už byl v tu dobu hvězda a o jeho „moudra“ byl zájem i mimo kulturistiku. Jeho vystupování před kamerou přesně koresponduje s herním projevem většiny jeho filmů. Jsem zvědavý na jeho nový film po odchodu z politiky. Očekávám propadák. Ale třeba Arnold zase překvapí, jako už tolikrát. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, hl. z toho pohledu, že člověk pozná zákulisí bodybuilding soutěží a především pozná osobnost A. Schwarzeneggera. Své soupeře porážel jak svou neuvěřitelnou postavou tak vyčůraností (viz: "Sometimes I give bad advice") a neochvějnou vírou v sebe sama, která místy přerůstala až v aroganci. Člověka ani nepřekvapuje, že to Arnold dotáhl tak daleko...(minimálně o dost dál než Lou Feriggno, který v dokumentu působí jako by utekl ze zvláštní školy:-). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Arnie nebyl vážně žádnej blbec, on přesně věděl co dělá. Jeho svaly neměl nikdo z těch soutěžících na Mr. Olympia plus to jeho sebevědomí, bylo vážně drsný. Arnold je borec, dostat se z nějaký rakouský vesnice do předních míst Body buildingu, potom do Hollywoodu a teď se hřát v guvernerskym křesle, to by každej nedokázal. Opravdu dobrej dokument o životě nebo spíš o zlomku života Schwarzeneggera. Líbilo se mi to, takže proč ne? 100% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)

Reklama

Reklama