Reklama

Reklama

Gloria

(festivalový název)
  • Španělsko Gloria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gloria je 58letá rozvedená žena, která nehodlá rezignovat na život. Lásku hledá v tančírnách pro nezadané. Režisér s obrovskou lidskostí, humorem a pochopením sleduje zápas člověka o naplněný život a ukazuje, že touha po lásce a uznání je přítomna v každém věku. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer

Recenze (16)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Lelio vypráví o stárnoucí Glorii velmi fragmentovaně. Jednotlivé epizodky z jejího života se ovšem skládají do velmi pestré a příjemně hořkosladké mozaiky, kterou byl navíc proložen malý lovestory. Možná by snad jen šly některé scény a záběry vynechat, protože i se slabými 111 minutami tento snímek působí až příliš dlouze. Silné 3* 6/10 [KVIFF 2013] ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

S odstupem času ve mně přetrvává dojem z výtečného filmu, kterému se daří udržovat lehce komediální tón a zároveň být pozorovatelsky přesný, decentně odvážný (nahota a sex) a velmi chytrý v detailech (scéna s tancujícím kostlivcem jako nastavené zrcadlo sebereflexe). Je to skoro kacířské, ale Gloria je lepší film o "důchodcovské" lásce než Hanekeho akademicky okázalé Umění a vlastně asi nejlepší film, co jsem na tohle téma viděl. Krátká recenze filmu psaná na Berlinale. ()

Reklama

panWallace 

všechny recenze uživatele

trochu variace na české sračkoidní ženy v pokušení.. za mě jednoznačně ztráta času.. ještě to bylo hráno, jako první ranní filmu, takže ještě zbytečné vstávání.. radši jsem si měl večer víc vypít tlamu a ráno zaspat, o nic bych totiž nepřišel.. P.S. pro milovníky ,,porna50+,, to možná bude příjemnej počin, pro mě rozhodně NE!! [48. MFF KV 2013] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,107,925Tržby Celosvetovo $6,472,000▐ Po slávnostnej ceremónii na Art Film Feste 2013 prišla projekcia filmu Gloria(2012) z produkcie krajín Chile a Španielsko, film už prijal dobrú kritiky na Berlinale. A tak bol sprostredkovaný aj Slovenskému divákovi ale očakávaného skutočného zážitku sme sa nedočkali, skôr pôsobil mdlo, bez skutočného náboja ktorý by strhol a tak je ťažko pochopiť čím mohol daný film kritikov patrične nadchnúť. /videl v kine: 15%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

florins 

všechny recenze uživatele

Snímek vypráví příběh o postarší rozvedené ženě, která nehodlá rezignovat na touhu po lásce. Muže hledá při různých společenských příležitostech a aktivitách. Na jedné seniorské diskotéce se seznámí s Rodolfem. Nicméně Rodolfo není schopný se odpoutat od své bývalé ženy a Gloria tak na tento vztah rezignuje. Na konec si uvědomí, že sebevědomí a plný život může prožít i bez muže. Gloria je příjemný snímek o lásce v pozdním věku a ukazuje decentně problematiku stárnutí a problémy s ním spojené. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama