Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh nového filmu japonského režiséra Makota Shinkaia The Garden Of Words (Záhrada slov) sleduje mladíka Takaa, zatiaľ nevyučeného obuvníka, ktorý sa jedného dňa vydá poza školu, aby mohol v prekrásnej záhrade pracovať na svojich nových návrhoch topánok. Tu stretáva záhadné dievča Yukino, ktorá je o niečo staršia ako Takao. Ako čas beží, obaja sa v záhrade naďalej stretávajú; vždy však len za daždivého počasia. Postupne sa ich vzťah prehlbuje; koniec daždivých dní sa však pomaly, ale isto blíži. (issoumaila)

(více)

Recenze (91)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně nádherné, mistr animace se pozná. Hudebně nenápadné, obsahově vcelku prosté, ovšem nesmírně křehké, melancholické, poetické a romantické. Viděno podruhé na promítání v JICC Praha 1 s anglickými titulky, a že Shinkai táhne bylo vidět na účasti (20-25 lidí), dokonce dorazili i japonští diváci :-) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Je irelevantní se rozepisovat, o čem je tenhle krátký film. Stačilo by říct, že je to další dílo Makoto Shinkaie, jehož všechny snímky jsou víceméně o tom samém, střídají se pouze prostředí a postavy. I když některé prvky prostředí se také opakují. Proč ale i tohle hodnotím nadprůměrně, je nejenom kvůli (zase) krásné animaci, ale především kvůli pocitu, který ve mně film (zase) zanechal. A ten pocit je dlouho rezonující. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Šinkaiova devíza ve stopro deštivém hávu nádherné zahrady v ultra realistické animaci. Tak přesné, že jsem našel na mapách adresu čtvrtě snímaného mrakodrapu a přilehlého parku s altánkem. Shinjuku Gyoen - National Garden. Na náš středoevropský mentál ke konci možná až příliš sentimentální, avšak pro Japonce osvobozující přiznání svých niterných, nešťastných pocitů. 70% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Grafická stránka filmu výborná, jako ostatně bývá u anime pravidlem, záplava nádherných obrázků přírody z parku kontrastovala s obrázky velkoměsta. S příběhem to bylo kapku horší, vykonstruovanost z něj stříkala na všechny strany. Zejména ona mladíkova záliba šít ručně boty do sucha i do vodičky mi přišla vysoce nepravděpodobná, té by uvěřil tak maximálně starý Baťa, a to jen ještě možná. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ako už všetci poznamenali, najsilnejšou stránkou je tu animácia... Dokonalé, dokonalé, dokonalé, rozplývala som sa. + dážď milujem, takže.. nie je čo riešiť. Celé to pôsobilo príjemne poeticky :) Dejová línia na konci akosi klesla.. ako sa tam obaja rozkričali a rozplakali... Ale animácia + charaktery postáv si proste zaslúžia 5*, aj keď slabších. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmového parku vzniklo na základě pořízených fotografií zachycujících jeden z nejrozlehlejších tokijských parků, Shinjuku Gyoen. (Conspi)
  • Yukinin mobil se náramně podobá poslední generaci smartphonů Sony Ericsson pod označením Xperia neo. (Honza135)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama