Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemná australská jednohubka, kterou shazuje krom slabšího závěru pouze fakt, že se v několika momentech snaží vypadat chytřejší, než ve skutečnosti je. V časech, kdy jsou populární zejména cool drsňáci (zde zastoupeni McGregorem) překvapuje osvěžujícím konceptem hlavní postavy. Ta nejenže je férová a plná životních ideálů (a prostá životních zkušeností), ale zároveň se nikdy neohlíží zpět, a přestože do všech peripetií spadla vlastním přičiněním, svých kroků nelituje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V první polovině neuvěřitelně nezáživná podívaná, kterou nerozhýbalo ani vězeňské prostředí, a to je už co říct, postupně se ale film poměrně slušně rozběhl a i když se to nakonec v žádném případě stejně nevymanilo z mantinelů naprosto průměrné akční krimi, tak k prostřelení hlavy kvůli neúnosné nudě nemusí dojít. Zápletka mi každopádně přišla celá taková dost obyčejná, nenápaditá, nepřekvapivá, vše se odehrávalo tak nějak předvídatelně, bez nějakých výraznějších, či snad až nečekávaných zvratů, nikterak přesvědčivé nebyly vesměs ani postavy, od nichž se dali očekávat též jen činy, které jim byly přisouzeny už od začátku, snad tedy jen vyjma té Ewana McGregora, který navíc i jako herec dokázal jediný zaujmout a oslovit, což ovšem nebylo zrovna v tomto snímku pro něj nějak obtížné, neboť především ústřední dvojice Thwaites, Vikander byla doslova otřesná. Akce pak dostala jen pomálu prostoru, což ovšem příliš nevadilo, protože i pro ní platí jen slova o tuctovosti a nezáživnost. Celkově se tak zkrátka jedná o sice možná poctivou, ovšem nikterak ojedinělou podívanou, která nezabije, ale divák si při ní ani zrovna dvakrát neužije nějaké té výraznější zábavy. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Australská reklama na žánrová klišé. Na nelogičnosti u akčních filmů obvykle nehraji, ale pokud se film tváří smrtelně vážně bez odlehčujících prvků, tak mi v mozku začně vrtat už samotný půlroční trest mezi doživotními odsouzenci. Fail? No nevadí. Očekával jsem, že se naladím na herce, no nenaladil. Eman svou roli sice zvládá, ale tak nějak unyle, Alicia nemá co hrát a tak mi pouze způsobuje "stoják" :) No a nejhorší je finální část, už jsem si zvykl, že spousta filmů podceňuje svého diváka, ale po dlouhé době jsem narazil na film, který podcenil sám sebe. Finále s ženou "vampem" hovoří za vše (podobné pointy o dokonalém voseru mě už nudí), no a taky ta fotečka a libovej Emanův úsměv. A o dvacet minut přetažená stopáž. Ježiši. 50% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Klasickej průměr, kterej nedokáže překročit stín konkurence a místy ani ten svůj. Ona by to mohla být fakt dobrá gangsterka, ale když se do toho všeho zase namontuje velká romance jak od Shakespeara, to je pak těžký. I když Shakespeare to aspoň ukončoval nějak dramaticky. Tvůrci se snaží scénář trochu zamotat, aby to jako mělo koule a divák si na konci řekl "woooo, to jsem nečekal, mazec!", jenže to se vůbec neděje a jakékoliv zvraty tam nijak zvlášť nefungujou. A k tomu hlavní hrdina vypadá fakt tragicky s tím svým knírem neknírem. Za 3 a nazdar. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama