Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kasuga Takao je středoškolák-knihomol žijící ve svém vlastním světě, jehož středobodem se stala tajně obdivovaná spolužačka Saeki Nanako. Jednoho dne si ve škole zapomene svou oblíbenou básnickou sbírku Květy zla od Charlese Baudelaira. Rozhodne se pro ni vrátit, ovšem spolu s ní si odnese i školní uniformu Saeki, která ve třídě zůstala také. Nic by se nestalo, kdyby ho při onom činu neviděla spolužačka Nakamura, podivínka třídy bez přátel, jež svým temným a pokřiveným nitrem začne pomalu, ale jistě obracet naruby dosavadní poklidný život Kasugy. (Allcinna)

(více)

Recenze (13)

Milo384 

všechny recenze uživatele

Seriál o vztahu tří osob. Každá osoba je jiná. Plachý přizdis*áč, znuděná a  nenávistná holka a třetí je třídní oblíbenkyně. Hoch ukradne sportovní úbor třídní oblíbenkyně a u toho ho vidí zlá holka. Z takového úvodu potom vychází celý seriál. Místy zajímavé, ale někdy pěkná nuda. Vše sledujeme z pohledu přizdis*áče, takže zlá holka zůstává tajemná po celou dobu (její motiv atd.), až ke konci se vše objasní. Vývoj postav byl dobrý. Jestli bude druhá série, tak si ji pustím - snad bude lepší. Závěrečná skladba jednotlivého dílu byla bezvadná. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký horor, podle posteru na kterým byla nějaká velká chlupatá věc s velkým okem a dost mě překvapilo, že je to "obyčejný" příběh o chlapci. Hodně mě překvapila animace postav, neboť není moc pěkná, ale příběh mě docela zaujal, tak jsem si musel pustit i další díl a nakonec jsem to skoukl celé. Atmosféra je docela temná a právě ta animace postav k ní pěkně ladí, navíc je to celé nádherně podkresleno hudbou. Znova se na to koukat už nebudu, ale zkouknutí nelituji a pokud bude pokračování, což by podle konce mělo být, tak určitě na ty psychouše budu koukat dál. 60% ()

Reklama

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem četl mangu musím říct, že použití stereoskopie dopadlo dobře, nicméně postavy jsou až příliš realné a normální, takže lze řící, že zde jedná o experimentalní anime, než co jiného. Bohužel díky této skutečnosti, žádná z postav není příliš sympatická, narozdíl od předlohy. V celkovém měřítku se jedná o romanci s prvky drama, ale jako reklama pro mangu to slouží dobře. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Všichni si někoho idealizujeme, i sebe. A pak - nazdar, iluze. Jedna, dvě silné scény celé anime vážně nezachrání. Ani výborný ending (negují ho nervyrvoucí openingy). Psychologická provázanost se objevuje teprve ke konci, o její reálnosti ale nebudu polemizovat. Abych to zkrátila. Jste říční z detailní animace potu, která se objevuje pro jistotu pořád, i když postava jen sedí a rádoby usilovně uvažuje? Baví vás poslouchat nekonečnou smyčku funění? Máte rádi pocit, jako kdyby vám volal úchyl, který ne a ne se vymáčknout? Jo, kdyby tvůrci investovali raději do děje a ne do dabingu, ve kterém slyšíte každý nádech. A proč tomu dávám tolik hvězd? Navzdory záporům to vyniká, nebo právě pro ně. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Hlavní postava je zabělá uječená hysterka předstírající hluboké zamyšlení nad vlastní existencí. Jeho pokrokové myšlení nakonec vyústí v rebelii, při které se (jak by to udělala většina puberťáků) neopije ani nezfetuje, ale akorát ukradne svojí milované spolužačce tělocvik, který před spaním čichá jako nějaký éter. To samo o sobě vypovídá o jeho inteligenci, kterou nejraději podporuje četbou knižní klasiky. To, že v ní není ani zmínky o nějakých černých, syčících bodlácích je vedlejší. Tím však hloubka jeho bezmezné inteligence nekončí. Nakonec se ještě nechá šikanovat od své druhé divné spolužačky, která je mimochode zralá na celoživotní pobyt v psychiatrické léčebně. A jak to tak už v dnešních anime počinech bývá, i přes skutečnost, že hlavní postava je možná ještě míň než prachobyčejný úchylný retard, stane se mezi děvčaty krajně oblíbený. Možná, že japonské ženy přitahují zoufalci, ale gender problematiku stranou. A tak se dostáváme ke neuvěřitelnému milostnému trojúhelníku, kde se náš hrdina nemůže rozhodnout mezi psychopatkou a stíhačkou s pochybnými záměry. Už se nemůžu dočkat druhé řady! Tolik sarkasmu jsem ze sebe nevyplodila ani u SAO! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl vytvořen technikou rotoskopie. (Hromino)
  • Název seriálu v překladu znamená "Květy zla" a je odkazem na stejnojmennou básnickou sbírku Charlese Baudelaira. (Hromino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno