Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Éric Neveux; Skutečně intimní film, plný citu a lidských bolestí. Skvělé herecké výkony Kerry Fox a Timothyho Spalla s jemným zpracováním dělají z tohoto snímku vyjímečný film. Ale to pouze pro ty, kteří budou naslouchat a ne se pohoršovat nad otevřenými sexuálními scénami. Každopádně to není film pro každého. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Nechtěli spolu mluvit, nechtěli o sobě nic vědět, nechtěli patřit jeden druhému...... snad si jen každý z nich chtěl dokázat, že ještě žije a neutopil se v šedivém koloběhu života. Jeden den v týdnu, žena zazvoní u jeho dveří a oddá se mu mlčky a bez zábran. Pak se beze slova oblékne a zmizí z jeho světa, aby se v něm příští týden znovu objevila. Může něco takového v reálném světě vůbec fungovat? Možná ano. Pokud ovšem jeden z nich nepocítí zvědavost. A on zvědavý je......... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se Buck a přišel jsem na šuk“ . S ženskou verzí této hlášky by mohla do dveří vcházet hlavní hrdinka (ne)romantického (skoro)porna Intimita. Erotické scény jsou syrové, nepřikrášlené, těla herců „nevyretušovaná“. Erotických scén je v první polovině hodně. Dost na to, aby zajistily, že film vzbudí na kdejakém festivalu dostatečný rozruch. Nevím, jestli byly samoúčelné, protože ani přesně nevím, o čem to celé mělo vypovídat. Všichni tady strašně lžou? Nebo, když už jsme u těch Samotářů: „Lidi tady málo hulej?“ Ne, tohle asi fakt ne, hulení tam bylo dost a ve všech možných podobách. Spíš to bude mít co dočinění s mezilidskou komunikací, s tělesnou i duševní. Nepřipadalo mi to nějak úžasně zrežírované. Hodně chladné, odtažité, nezajímavé – ano, navzdory několika zajímavým polohám nezajímavé. Herecké výkony odvážné, nikoliv strhující. Fakt nevím, snad jedině jestli máte při sledování porna výčitky svědomí, můžete zkusit tuhle umělečtější variantu. 60% Zajímavé komentáře: Radko, Martinius ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Intimita byla prvním snímkem, jímž mě letošní festival v KV přivítal. A nebylo to věru přivítání vůbec špatné. Poctivě jsem přečetla zdejší komentáře a někomu se nelíbí naturalistické sexuální scény. Já myslím , že naopak tvůrci tímto dosáhli co chtěli. Dotkli se vaší INTIMITY? Podívali jste se někdy při sexu do zrdcadla? Vaše tělo nemá nedostatky? Váš sex vypadá jako z romantických filmů? Pokud ano, gratuluji. Asi je třeba zamyslet se vůbec nad slovem Intimita. Co si pod ním představujete. Když jsem hledala vysvětlení co vůbec je intimita, našla jsem následijící větu: Sebelepší sex neudrží dlouhodobě vztah, v němž chybí intimita. A o tom to nejspíš právě je. Poslední dobou se stále více setkávám u lidí právě s touhou po takovém "vztahu". Po vztahu pouze sexuálním, bez zbytečných řečí, bez lásky... No a v Intimitě je krásně nastavené zrdcadlo, jak to dopadá, když se podaří takový "vztah" navázat. Je to všechno snad moc jednoduché? Jsme prostě mi lidé jinak naprogramovaní? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, komentujem a názor si utváram v kontexte a zároveň v kontraste s filmom Pornografický vzťah a tiež s postavou Clairinho manžela z Intimity. Tá postava je tu podľa mňa práve na to, aby tieto dva filmy mohli niesť spoločné posolstvo. A aj záver filmu zohráva túto úlohu. Aspoň tak som si ho vysvetlil ja. Ide o to, či sa vzťah založený výhradne na sexe, zaobíde okrem citov, navyše aj bez slov. Kým jeden film začína slovami, druhý k nim speje z opačného konca. Preto odpoveď, ktorá mi prišla na um na začiatku sledovania (a teda, že to záleží od povahy každého vzťahu a hlavne jeho aktérov), zjavne nie je správna. K čomu sa dopracujú na konci, závisí od toho kde začali. Skôr či neskôr bude ten rozhovor a objasnenie niektorých skutočností, aspoň jeden z nich vyžadovať. Takže podobní milenci majú len tri možnosti. Buď začnú potichu a ku slovám dospejú neskôr, alebo to urobia presne naopak, alebo sa budú v týchto dvoch extrémoch cykliť. Na Intimite mi vadilo v podstate iba chovanie Claire voči svojmu manželovi. Ak ešte raz budem niekde počuť ako podvádzajúca žena obviňuje manžela z toho, že on nedokáže žiť, asi začnem strieľať. Žena si v záchvate vzplanutia (ktoré malo byť len akýmsi spestrením vzťahu, ktorý ju nudil), naozaj nevie uvedomiť, že jej muž to môže vnímať inak? Že ju možno rád vidí aspoň každý deň okrem stredy? Že z jeho strany tá romantická láska možno ešte nevyprchala? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama