Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Hodně špatný film, který na plné čáře přejede můj oblíbený Pornografický vztah. Patrice Chéreau se nám snaží ukázat jednoho muže, který udržuje vztah s neznámou ženou. Po určité době se rozhodně poznat její soukromí a to vyvolá velké změny. Film, který hodně čerpá z Posledního tanga v Paříži se snaží muže ukázat trochu jinak, jako homo sapiens, kteří se dokáží zamilovat. Mě film naprosto neoslovil, protože užívá sexu jako nástroje k ničemu. Hlavní mužská postava stále někam kouká a málo mluví a jeho postavu si moc nezamilujete. Slečna nebo spíš žena, kterou obdivuje a do které se zamiluje není ženou krásnou a ani nijak zajimavou. Z toho všeho mi vyplývá , že vznikl další zbytečný film. Agresivní a syrová verze reality je až přehnaná(kdo v dnešní době jen leží doma a čeká až přiběhne jeho neznámá společnice kterou vidí jen jeden den v týdnu? když chcete ukázat realitu musíte si na to přivolat potřebné nástroje a nápady...) a dojíždí na svojí nudnost. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jay (Mark Rylance) je úplně obyčejný chlapík, jakých potkáte na ulici během dne stovky. Se svou ženou a dětmi nežije, a jediný čím je výjimečný je jeho vztah s Claire (Kerry Fox). I když vztah ... každý týden, pravidelně ve středu, se setkají, pomilují a beze slov opět rozejdou, vyhlížejíc další týden. Až jednou Jay nepsané pravidlo poruší, a pokusí se o Claire zjistit víc ... Řeknu to asi takto .. nebýt těch několika erotických scén z první poloviny, tak se tento film okamžitě ztratí v zapomnění. Jen ty scény z něj dělají něco alespoň trochu zapamatováníhodného - minimálně svým syrovým ztvárněním, bez jakéhokoliv přikreslování. Zbytek příběhové linie je vcelku zbytečný (on se o ní něco chce dozvědět, ona to zjistí, pohádají se, usmíří se, a jede se dál .. sorry za spoiler, ale fakt na tom nic víc není). Takže případným divákům doporučuji vzít do ruky dálkové ovládání, zkouknout ty erotické scény a zbytek přetočit, ušetříte tak spoustu času.. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Uzavřený svět intimně veřejných klícek vlastní výroby. Dá to spoustu práce, udržet (si) strukturu z vratkých lží a lžiček. Vyargumentovat (si) své postavení toho, kdo má být litován. Toho, kterému život hází písek do očí. Konstrukce vylhaného prokvétá každým dialogem, který slouží víc, než co jiného, jako nutnost obhájit sebe před sebou. Tam, kde se soukromé reality srazí, přichází na řadu slzy, popření a s věcí samotnou nesouvisející předmět k uzemění emocionálnìho zmatku. ___ Chtěli jen to, co se jim vzdalovalo. Lhali sami sobě do očí. A to jen pro svou vratkou a ustrašenou realitu, kterou se jednou v osamění zadusí. Jak lidské... ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Depresivní snímek ze života? Můž a žena si nejvíce rozumí do té doby, než promluví. Pak už jde všechno do háje. Začnou na sebe mít požadavky a zbytek už znáte. :) Intimita je spíše uměleckým snímkem, který rozhodně stojí za zhlédnutí. Až na pár, řekl bych, zmatených scén, plynula dějová linie hezky zpříma a autorům se dle mě podařilo přesně ukázat daný problém. Nebo danou realitu? 4* - 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nudný a prázdný film, který jde naprosto mimo mne. Kdysi mě na to vytáhl do Aera kamarád, že to prý sklidilo ohlas ve Varech, ale ohlas ve Varech a můj vkus jsou asi někde jinde. Dva nezajímaví lidé si jednou týdně šuknou, aniž by spolu nějak výrazně mluvili, a zase se rozejdou. On o ní chce vědět víc a tak se po čase dozví, že ona je vdaná se spokojenou rodinou. A pak nás čeká ještě víc jak polovina filmu. Proč se s ním žena schází, to se vlastně nedozvíme. Hlavní postavy jsou nezajímavé, nesympatické, nic, s čím bych se jakkoli ztotožnil, co by mě donutilo o nich přemýšlet. Ve filmu není navíc prakticky nic, čemu by se dalo říkat děj, vývoj vztahů, psychologická stránka. Možná je to umělecký záměr ukázat tu "prázdnotu moderního života", ale prázdný je spíš ten film než život. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama