Reklama

Reklama

Sex a Lucía

  • Španělsko Lucía y el sexo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá servírka Lucía z restaurace v centru Madridu se po telefonu dozvídá, že její milenec, spisovatel Lorenzo Alvarez, zahynul při automobilové nehodě. I když jejich letitý vztah rozhodně nebyl ideální, hledá dívka okamžitou úlevu v útěku na osamělý středomořský ostrůvek. Ví, že právě zde Lorenzo před šesti lety prožil krátké a vášnivé milostné vzplanutí k neznámé dívce. Sex v moři pod úplňkovým měsícem vylíčil po návratu do Madridu ve svém románu - a právě tyto pasáže Lucíu přesvědčily, že Lorenzo je tím jediným správným mužem, kterého by mohla milovat. Na ostrůvku Lucía trpce prožívá svou samotu a vzpomíná na chvíle, které prožila po milencově boku. Zároveň však naráží na Lorenzovu minulost, ve které je teprve teď schopna rozluštit dříve netušená tajemství. Začíná vnímat složité vztahy mezi pravdou, lží a spisovatelskou imaginací. Některé romány totiž obsahují kapitoly, které byly dlouho skryty nejen čtenářům, ale i očím těch, kteří bezprostředně ovlivnili jejich vznik a podobu. A navíc ani samotný spisovatel nikdy nemůže tvrdit, že ví všechno... Dávná úplňková noc totiž nezůstala bez následků. Také prostřednictvím Eleny, která svou dcerku vzešlou z oné magické noci pojmenovala Luna, je teď Lucía milenci blíž než byla kdykoli předtím. Když se minulost dokáže tak nečekaně změnit, může být vůbec nějaká smrt definitivní? Temné vidiny, příběhy a touhy se slévají se skutečností podobně, jako se mořské vlny vpíjejí do bělostného písku na pláži. Každá přítomnost má budoucnost a Lucía je konečně připravena ji přijmout.

Španělský režisér Julio Medem nabízí příběh plný tělesné vášně, bolestně hluboké lásky a křehké mystiky. Stejně jako v jeho předchozích filmech i zde nacházíme jeho originální poetický pohled na svět, pro který je příznačná hra s představami a skutečností a s logikou časové posloupnosti. Důraz na osudovost mění soukromý příběh vášně, viny a odpuštění v podobenství o spletité provázanosti lidských osudů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Úplně nemusím erotické filmy a název Sex a Lucía mi je velmi asocioval.Přečetla jsem si tu pár komentářů a dala tomu šanci.Už při úvodních titulcích jsem to tušila.Tušila jsem ,že to nebude klasický erotický film.....tady se spojilo v jeden celek vše co mám na filmech ráda.Složitější mozaika ,která spolehlivě nutí neztratit pozornost ,krásné obrazy, příjemní herci, symbolika ,poetika ,nádherná hudba a jako třešnička na dortu decentně a pěkně natočená erotika. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda trucovitě přešlapující před branou pornografie, kdyby se vystříhaly všechny erotické scény, zbyl by krátkometrážní snímek o čtyřech ženách, třech mužích, jednom dítěti a jednom psovi. A to by bohatě stačilo, na víc totiž námět nemá, než na krátkometrážní snímek. Tuhle hru na umění fakt neberu. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pod údermi prstov sugestívneho autora zvierajúca sa klávesnica mučená a ukájaná zároveň, sa stane strojcom príbehu vášne a ľudskej lačnosti po plodoch našich zvieracích pudov. Každým ďalším dotykom sa prepadá nestráviteľná masa fiktívnej reality hlbšie k vyvrcholeniu v rozplynutí sa v čiernej diere relatívnosti. No nie každé z vyvrcholení musí nutne uspokojiť naše lačné filmové jazýčky, no i napriek tomu v tomto prípade sa veľmi rád nechám rozpáliť vábivým predstieraním rytmických výdychov jedinečnosti. 3,5* ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Formálně, umělecky, herecky takřka dokonalý film (Španělé jsou velcí filmoví umělci a herci! /a nepochybně i milovníci/). Ačkoliv je zejména v prvních dvou třetinách přesycen sexem (i jistým naturalismem), a ačkoliv má toto slovo v samotném názvu, není vlastně o sexu, ale o lidských osudech "osvobozeného" člověka začátku 21. století. Ta formální vybroušenost mi tu ovšem nestačí, samotný příběh staví emoce nad postoj "nohama na zemi", což je dle mého názoru vždy nebezpečné. Láska, to není jen milování, to je i odpovědnost, závazek, velkorysost, obětavost a trpělivost ...A to v tom filmu evidentně není. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš sladkobôľne a útočiace na city, ale je to predsa len romantický film, takže som ochotná mu to odpustiť. Sex v ňom rozhodne nechýbal a pretože je herecké obsadenie veľmi atraktívne, dívalo sa naň naozaj príjemne. V mnohom ma skvelo inšpiroval:) Je tu však niečo na spracovaní, čo neviem bližšie špecifikovať, ale dosť mi to kazilo celkový zážitok. Preto "len" 4*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (1)

  • Paz Vega získala za tento film následující ocenění: Nejlepší španělská herečka na cenách Sant Jordi 2001 a nejlepší herečka na cenách Ondas 2001. Cena Premios Goya 2001 a ocenění na filmovém festivalu v Cannes 2001 jako objev roku v kategorii herečka. (Rosalinda)

Související novinky

Reklama

Reklama