Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Porp 

všechny recenze uživatele

Rozbor tohto výnimočného diela by mali povinne robiť všetci študenti animovaného filmu. A nemám teraz na mysli len technickú stránku. Skvost, ktorý je svojou duchaplnosťou schopný konkurovať hraným filmom, nieto ešte animovaným. "Zúfalý tvor musí nájsť ešte zúfalejšieho tvora, aby bol šťastný" - nádhera! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Oliver Wallace: 1. Main Title/The Wag of a Dog's Tail [2:03] ,2. Peace on Earth - Peggy Lee [1:01] ,3. It Has a Ribbon/Lady to Bed [3:53] ,4. Sunday/The Rat/Morning Paper [1:44] ,5. New Collar/Jock & Trusty [3:17] ,6. What a Day!/Breakfast at Tony's [1:05] ,7. Warning/Breakout/Snob Hill [2:44] ,8. Countdown to B-Day [2:05] ,9. Baby's First Morning [3:11] ,10. Going Away/Aunt Sarah [1:51] ,11. Siamese Cat Song/What's Going on Down [2:35] ,12. Muzzle/Wrong Side of the Tracks [1:54] ,13. You Poor Kid/He's Not My Dog [1:23] ,14. Through the Zoo/A Log Puller [1:59] ,15. Footloose and Collar-Free/Bella Notte [4:22] ,16. It's Morning/Ever Chase [2:51] ,17. Home Sweet Home [1:30] ,18. Pound [1:27] ,19. What a Dog/He's a Tramp - Peggy Lee [2:24] ,20. In the Doghouse/The Rat [6:05] ,21. Watch the Birdie/Visitors [2:05] ,22. Finale (Peace on Earth) [0:33] ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

K filmu Lady a Tramp mě neváže žádná nostalgie ani sentimentální vzpomínky na dětská léta, viděl jsem jej totiž ať nyní se svými dětmi. Dětem se to vcelku líbilo, dcerce víc a další den se chtěla podívat znovu. Je to spíš takový holčičí příběh… málo akce, romantika atd. Dalo by se říct, že je na tom už vidět i zub času. To myslím v dobrém i ve zlém. Film má pomalejší tempo a není tam tak tlačený humor. Což jsou za mě spíš plusy. Nicméně dnešním dětem může připadat málo akční a mohou se u toho i nudit. Sám za sebe skončím v hodnocení u průměru. U ostatních ovšem chápu i ty další dvě hvězdy - nostalgickou i sentimentální. :-) ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle klasiku jsem viděl až včera(19.10. 1994),ale nelituju.Já už dlouho neviděl nic od Disneyho a tohle mě prostě chytlo,jasně,je to takové hrozně za každou cenu milé,hezké a sentimentální,(prostě Disney) ale to je jako vytýkat Avataru že jsou tam efekty.Tím že to bylo až moc hezké,tak tím se mi to i líbilo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl, když jsem byl menší a asi před rokem jsem si ho stahl a kouknul jsem na ně znovu.Spoustu věcí jsem na které jsem zapoměl jsem si znovu připoměl ale jen jedna scéna zůstala stále po všech těch letech stějně nádherná,kouzelná a velmi romantická a to večeře při svíčce při které jedí špagety a hraje jim k tomu harmonika.Scéna tak nádherná, že se musela objevit ve Žhavých výstřelech 2. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Animátor Wolfgang Reitherman si do kanceláře, přímo na svůj stůl, pořídil krysu v kleci, aby studoval její pohyby pro správné vyobrazení ve scéně zápasu s Trampem. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)
  • Film začali tvorcovia snímať v roku 1953 v štandardnom akademickom formáte (1,37:1), avšak uprostred produkcie rozhodli, že prejdú na širokouhlý formát CinemaScope. Nakoniec vyrobili obe verzie, ale na projekciu uprednostnili širokouhlú pred akademickou, ktorú po premiére už nikdy neuverejnili. (BlueNeon81)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama