Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec! (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A já byl tentokrát spokojený. Čekal jsem sice bohapustou řezničinu, ve finále mi až tak nechyběla. Se současným španělským horrorem mám poněku problém, jednotlivé snímky mi přijdou velmi nevyrovnané a spíše mizerné. Film má zvláštní neklidnou atmosféru, a i když nepřináší nic nového, je svým způsobem nepříjemný. Samozřejmě mi na mysli (kromě kanibalských a buransko-kanibalských filmů) vytanul nejen Švandrlíkův Guláš, ale především Peter Greenaway a jeho Kuchař, zloděj...(zde však chyběla jeho výtvarná stránka). A možná i trochu Dravci, ač mají jiné motivy. Novinář Marcos je krajně nesympatickou postavou a já bych mu nachystal poněkud jiný osud, ovšem vymyslel to celé vtipně, musím uznat. Fugu? Sázka do loterie, při které můžete přijít o vše. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je libo ochutnat lidské maso? Máte-li ty správné kontakty, zbytečných deset tisíc Euro na účtu, a nechybí-li vám odvaha, jste na nejlepší cestě za největším gurmánským zážitkem vašeho života. Horory příliš často nevyhledávám, ale toto téma mě zaujalo natolik, že jsem si na film vyhradil svůj čas a na Cinemaxu se na něj podíval. A musím říct, že jsem se ani na vteřinu nenudil! A nejzajímavější na tom, je, že ani nevím, čím si mě tento film získal. Možná atmosférou, ale nebyly tady žádné lekačky, žádné brutální scény, prostě vcelku pohodová atmosféra zatížená pouze psychologickou hrou tvůrců s divákem. Možná si mě získal svou nepředvídatelností. Ano, jen u mála filmů mohu říci, že jsem nedokázal předvídat vývoj v následujících minutách, natož jak celý příběh dopadne. Tento film pro mě ale byl absolutně nepředvídatelný a konec byl z mého pohledu opravdu nečekaný. A možná si mě získal jen tím, že si na nic nehrál. Co divákovi bylo slíbeno v anotaci, toho se nakonec dočkal A možná si mě získal prostě jen tím, jak plynul děj a já byl stále více zvědavější, jak se to bude vyvíjet. Prostě je zde zajímavé a neokoukané téma a jedná se o zajímavý film, který zřejmě ideálně a správně funguje jen při prvním skouknutí. Ale to vůbec nevadí. S čistým svědomím uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Omnívoros“ má problém s tím, že se snaží být drsný, ale vlastně není až tak moc explicitní. Ne, že by to vadilo, ale myslím, že se mohlo jít ještě trochu dál. Prostřený jídelní stůl ale vypadá dobře. Možná je trochu škoda, že se film snažil o pointu, která je sice dobrá, ale její podání je takové jalové. Stejně se mi ale snímek zamlouval a z hlediska kanibalského hororu je tohle vskutku celkem gurmánské, i když bez přehnaného gore. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film o tajné "domácí" kanibalské restauraci je jakoby/rádoby realistický, ale přece jen je z něj cítit artové pozérství a vyumělkovanost. Můžou za to hlavně zbytečně afektované, zkarikované, tedy nepřesvědčivé postavy aktérů-jedlíků i scény odchytu nešťastných obětí a následné "výroby" masa, připomínající mi svou formou špatné exploaťáky ze sedmdesátých a osmdesátých let. Film mě měl coby diváka asi šokovat, ale spíš mě nebavil a nikterak mě emocionálně nezasáhl. Ale možná je to tak dobře, asi bych tenhle deviantní příběh netoužil vidět zpracovaný výrazně realističtěji, tj. věrohodněji. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Španělům horory jdou. Film je zvláštně pojatý a svým způsobem originální. Vše se sází na pomalejší tempo a tíživou atmosféru, kdy se divák s hlavním hrdinou docela sžuje. Bohužel k dokonalosti chybí málo. To je rozhodně gore, které tu moc není a moc drastických scén se neukáže. To je veliká škoda, jelikož film si je zasloužil a těšil jsem se na ně. Jinak spokojenost a pokud vznikne druhý díl, tak zachovejte atmosféru a dodejte scény a bude to ode mě rozhodně za víc. 55% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Madridu ve Španělsku. (rafix)

Reklama

Reklama