Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Zajda. 

všechny recenze uživatele

V jádru stoprocentně velmi silný příběh, který ale svojí váhy nevyužívá dostatečně. Animace sice obstojí v pohodě i dneska, ale zbytek v podstatě chybí. Neměl jsem absolutně žádný vztah k postavám a nulový zájem o to, co se bude dít dál. Chtělo by to prodloužit stopáž, nebo raději nahradit nikam nevedoucí scény něčím zajímavím, protože jsem se chvílemi zkrátka nudil a takové “opilecké“ hudební číslo jsem vyloženě prozíval. Asi je to prostě ve mně, ale tohle mě fakt minulo, přesto ale dokážu pochopit, že to někdo miluje. Třeba tomu ještě někdy dám šanci, ale zatím pro mě Dumbo zůstává nepochopen. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože jednoduchoučká sentimentální pohádka často lyricky, beze slov líčí chod cirkusu (který zvířata sama pomáhají stavět, žádné úpění pod bičem drezéra) a vpřed se neposunuje jinak než písničkami / muzikálovými čísly (s dokonale sladěnou hudbou s pohyby), zásadní myšlenky zesměšňované, opovrhované "jinakosti" a rodičovské lásky zůstávají pevným, zřetelným základem. Dokáže být temná až krutá, navíc si dovolí věci, které by dnes už neprošly (slůně se omylem opije a zažije řádně psychedelický trip s tančícími růžovými slony). Nejenom z této pasáže čiší okouzlení tvůrců (obdivuhodnou a nestárnoucí ruční) animací, u níž fantazie nezná hranic. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Další klasický Disney, který je úžasný na pohled, ale postrádá nějaký ten moment nebo přesah, který by znamenal pátou hvězdičku. Když se to srovná s dnešní produkcí, tak animace je na stejně dobré úrovni, ale například Pixaři zapojují haldy emocí, humor a příběh, což tady chybí. I tak ale skvělý film. 85% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Otto Englander, Joe Grant, Dick Huemer / Predloha: Helen Aberson & Harold Pearl - Dumbo | Hudba: Frank Churchill, Oliver Wallace | Distribúcia: RKO Radio Pictures | Štúdio: Walt Disney Productions | Rozpočet: 950,000 $ | Tržby: 1,6 miliónov $ || Rozprávka, ktorú som v detstve videl niekoľkokrát na VHS, a vďaka muzikálovým číslam a podareným gagom ma to bavilo opätovne. Jednoducho klasika, rozbrnkávajúca i emočné struny diváka. 85% | VHS, 2.0, HU | ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická a ryzí disneyovka. Na rok '41 bezchybná animace, kolikrát lepší než dnešní Pixaru, skvělé písničky kupodivu i v českém znění, dojímavý příběh a skvělý pan myšák :) Tak proč nedát plný počet? Za scénu, kdy se z bublinek utvořili růžoví sloni :). Můžeme to přirovnat k taktéž muzikálu z podobné doby Zpívání v dešti, kdy se také ke konci filmu vyklubala otravná a nudná scéna. Jinak dokonalost. 80% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)
  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama