Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina, za kterou by se mělo trestat. Samotný policista s osobním démonem a sériový zabiják s kebulí zblázněnou Biblí už tu byli tolikrát, až to hezké není a když se k tomu přidá typicky kanadské televizní zpracování se všemi neduhy, co k dané tématice patří, nezbývá než bezmocně rozhodit rukama a ptát se "cui bono"? Alespoň že Susan Sarandon pořád umí, ale ničím jiným a ani nikým jiným tahle nuda příliš neupoutá. 30% ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ budete očakávať (ako ja) priemernú TV detektívku tak nemusíte byť až takí sklamaní. Poznáte seriál Vraždy v Midsomeri? Dosaďte si namiesto Midsomeru americké vidiecke mestečko, za Barnabyho si dajte Sarandonku a za Troya - Tophera. A to ešte môže niekomu pripadať, že som angličanov v tomto porovnaní urazil. Vlastne, keď sa tak nad tým zamyslím, tak nemusí byť až také ťažké pochopiť, prečo sa v niečom tak skrz-naskrz priemernom objavilo niekoľko známych tvárí. Niekedy totiž režisér nedokáže divákom príbeh podať tak pútavo ako to vyzerá na papieri. No a potom je tu samozrejme nedostatok kvalitných scenárov/námetov, ktorý sa logicky dostavil - vzhľadom na obrovský dopyt po nových filmoch v celom svete. A herci tiež potrebujú hrať. Môžu byť doma rok, aj viac (tí známejší bohatí sú) ale po čase to človeka už nebaví a vezme jednoducho to, čo je. Ako som už spomínal skrz-naskrz priemerný flik. Slabé 3. ()

Reklama

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, analgetika, jizlivost a buzerace nového kolegy z velkoměsta. Takhle vyzbrojená se policistka Sarandon vydává po stopě lidového léčitele, co v biblickém obchodním rámci kšeftuje s eutanázií a vzkříšením.. Zvolená cesta rychle odhalené identity pachatele a následného odkrývání motivů nebyla špatná a v případě jistější režisérské ruky z toho mohlo být i něco víc než jen průměrné mysteriózní krimi s obstojným obsazením. Nic proti Heyerdahlovi, ale v jeho roli rigor mortis logopeda by se báječně vyjímal Ton Noonan.. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, zachmuřená a bez efektů, která si bere vzor ze skandinávských kriminálek. Hrdinové sledují stopy a neřídí se žádným zázračným vnuknutím, konec je tedy předvídatelný, protože se drží logiky a nesnaží se šokovat. Občas mě vysloveně potěší právě ta jednoduchost, snaha držet se reality a jen lehce nahozený nějaký ten otazník. A Susan Sarandon ještě nikdy nezklamala! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)
  • Natáčení probíhalo převážně v obci Dundas v kanadské provincii Ontário. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)

Reklama

Reklama