Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, analgetika, jizlivost a buzerace nového kolegy z velkoměsta. Takhle vyzbrojená se policistka Sarandon vydává po stopě lidového léčitele, co v biblickém obchodním rámci kšeftuje s eutanázií a vzkříšením.. Zvolená cesta rychle odhalené identity pachatele a následného odkrývání motivů nebyla špatná a v případě jistější režisérské ruky z toho mohlo být i něco víc než jen průměrné mysteriózní krimi s obstojným obsazením. Nic proti Heyerdahlovi, ale v jeho roli rigor mortis logopeda by se báječně vyjímal Ton Noonan.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudák holka Sarandonovic, ta si tedy dala, podprůměrnější scénář a režii si už vybrat nemohla. Vůbec celé to solidní herecké obsazení nižší hvězdné svítivosti (Topher Grace, Gil Bellows, Donald Sutherland) vyšlo vniveč. Slyšeli jste snad někdy o tvůrčím tandemu Jason Stone/Scott Abramovitch?! Vsadím botník, že určitě ne. První jmenovaný je režisér, jehož filmy nikdo nikdy neviděl, druhý je televizní scenárista, který je pouze schopen načmárat jen rutinní detektivku, kterou režisér není schopen ničím zajímavým ozvláštnit. Televizní obrazovka je pro tenhle film zcela adekvátní. Vše je situováno do zapadákova, kde lišky dávají dobrou noc. V tomhle vděčném, ohraném a hodně rozpočtově levně vycházejícím prostředí se rozprostře vyšetřování rituálních vražd, které má zcela nevzrušivý průběh. Ač je Susan Sarandon velmi zkušenou herečkou, která je zvyklá na to, když se něco nepovede, i jí se určitě chtělo plakat nad nesmyslnými dialogy, přihlouplými vyšetřovacími metodami a také nad tím, že na takovou blbost nikdo nebude koukat. Body nakonec jistí její geny, díky nimž je to zachovalá dáma, kterou bych příště rád viděl v kvalitním snímku, u kterého se nechcípá nudou, rutinou a blbostí. 2/10 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na proříznutý krk........ Detektivové k pohledání. On se bojí, ona je alkoholička. Po čtyřech letech mají v okrsku první vraždu a oba detektivové se svérázně vrhají do vyšetřování. Ponuré, zatažené, smutná hudba a brutální vraždy. CITÁT - Nemá žaludek, někdo mu ho vyndal....... Obětí je čím dál víc, cesty páně jsou nevyzpytatelné. Kriminální thriller s náboženským podtextem pohrávající si s myšlenkou o vzkříšení. Film ve kterém nesvítí Slunce a je stále zima. CITÁT - Vrazi vraždí, ale neléčí....... Konec příběhu mě zas tak moc nepřekvapil. Jen jsem si nebyl jistý, zda Susan Sarandon byla namaskovaná, nebo to byl real. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Co odlišuje tento thriller od jiných filmů se sériovým vrahem je skutečnost, že oběti se nabídly k obětování dobrovolně s cílem zachránit své duše, zatímco vrah věř tomu, že je léčitel, jenž dokáže vzkříšení zemřelého tím, že nabídne dvanáct obětí ze své vůle. Tedy nikoliv obvyklý motiv úchylného predátora pronásledujícího svou kořist. Scénář je dobře vybudovaný a udržuje v napětí až do konce. Film je přepisem thrileru The Calling, který pod pseudonymem Inger Ash Wolfe napsal kanadský romanopisec a básník Michael Redhill. Kniha je první ze série prozatím tří románů žánru "mystery" s policejní detektivkou Hazel Micallefovou jako hrdinkou(vydaná roku 2008). Druhá část serie, pod názvem "The Taken", vyšla roku 2010, třetí část potom roku 2012 pod názvem "A Door in the River". ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Náboženských thrilleru či kriminálek už jsem viděl víc a tento zrovna k povedeným podle mě nepatří...Je tu padouch (co vlastně tak úplně špatný není...) a dělá klasicky činy ve jménu bible aby povstal jeho zesnulý bratr.Do toho je tu sympatická Susan Sarandon,která je dobrá v každé roli,ale toto je prostě film,kde je toho opravdu hodně nedotaženého a myslím,že by se z toho dalo udělat rozhodně temnější dílo než takto plytký film a tím pádem zapadne i její role.A ten konec má přesvědčit ateisty k víře...???To snad ne,protože ty nad tím leda tak zakroutí hlavou.No souhrnně musím film ohodnotit maximálně 55-60% a tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)
  • Natáčení probíhalo převážně v obci Dundas v kanadské provincii Ontário. (Terva)
  • Na Novém Zélandu dostal film rating R-16 za grafické násilí. (Terva)

Reklama

Reklama