Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola prirodzenejšia a intuitívnejšia. Asi preto, že obsahovala aj výchovne edukatívny charakter o rozdielnosti kultúry obyvateľstva a jeho priorít v globálnom meradle, čo v klbku humornosti a nadhľadu pridalo na sile. Ale zato, že objem spomínanej zábavnosti s pribúdajúcim koncom klesal, odobral som jej hviezdičku. Dvojka solídne nadväzuje na svojho prechodcu, nemá vyslovene nudné miesta a nová hlavná dvojica šľape v podobnom duchu (i keď nemtavý blondiak bol nenahraditeľný). Improvizačný režijný prejav na slušnej úrovni, ale už skôr v komornejšom ponímaní, pretože aj hlas rozprávača spasívnel a scénické zrýchľovačky už neboli tak vtipné ako v jednotke. Ale vravím, dôstojná stopa žánrovej priemernosti, avšak nijak výrazná. P.S.: jazvec TOP :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení, je pro mě taková srdcovka, že jsem si musel dát hned druhý den nášup. A dvojka mi šmakuje úplně stejně, ne-li víc. Tentokrát se malinko ubralo na laskavosti a přidalo se víc humoru. Také se s výjimkou XiXao změnilo obsazení. Za mě v případě vizuálu dámy k lepšímu, ale to v tomto případě nehraje roli, protože Uys si se všemi postavami pohrál a opět vtipnými scénami nešetřil. Ano, nejde o žádnou konverzační a sofistikovanou komedii, ale všechny ty veselé scénky působí mile a z děje netrčí. Vše působí plynule a přirozeně, což se v mnoha současných komediích často neděje. Za vyzdvihnutí stojí i práce se zvířaty, speciálně medojed byl úžasný a vůbec mi nevadilo, že byl v jednom momentu vycpaný...vlastně to oceňuji. Tvůrci by to dokázali i s tím živým, ale nechtěli ho trápit. Ta úcta ke zvěři a přírodě, je zřejmá v obou filmech a s tím opravdu rezonuji, takže nemám jinou volbu, než dát full stars. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Od pokračovania príbehu krováka XiXao som veľa neočakával. Nakoniec po kratšom rozjazde sa z toho vykľula milá komédia, v ktorej sa XiXao nevydáva zneškodniť fľašu Coca-coly, ale vydáva sa hľadať svoje dve stratené deti. Jeho cesta sa skríži s miestnym dobrovoľným strážcom parku s právničkou z New Yorku, s dvoma vojakmi a dvoma pytliakmi. Ich osudy sa stretnú, čo vyprodukuje sériu vtipných scénok naplnených milým až naivným humorom plným ľudskosti. 70% ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Bohové už se tentokrát zdaleka tak nevytáhli jako na první pokus. Nová dvojice hrdinů už není tak vtipná, hlavně chybí chlapík, co pořád říká ajajajaj.....naštěstí to zachraňuje jezevec zarputile zakousnutý do nohy a nádherné dojemné setkání Xixaa a jeho dětí v závěru.....Sakra, proč tam vlastně byl ten Kubánec dělající revoluci? ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi velmi líbila jako děcku, dnes bych se už na to asi nedíval. A přesto jsem se po mnoha letech znovu podíval (2015) a musím uznat, že i dnes se mi tato zcela neambiciózní komedie líbila. Místy jsou vskutku vypečené vtípky, hodně času je docela nuda, ale i tak se to řadí společně s Krokodýlem Dundeem k docela zajímavě natočeným a pořád hezkým filmům. Škoda jen sem tam sprosté nadávky, to si mohl český dabing odpustit. Hudba: Charles Fox ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)
  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)

Reklama

Reklama