Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Božská "zlá věc" byla sice dopravena na konec světa a navrácena dárcům, nicméně XiXao je znenadání (a aniž by o to stál) vystaven dalšímu nečekanému dobrodružství. Leč dostane tak jedinečnou příležitost ke vstřebání dalších informací o velkých bílých lidech, kteří by bez svých kouzel byli v africké divočině naprosto a nenávratně ztraceni. P.S.: Povšimněte si, že ve druhém díle není o Bozích ani zmínka ... jak to vypadá, XiXao se z opakovaného setkání dostatečně poučil - tudíž už se nenechá jen tak opít rohlíkem. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Jen velmi nepatrný ždibec chybí k dokonalosti prvního dílu. Zoolog s právničkou to každopádně táhnou výborně. Některé gagy se znovu dotýkají naprosté dokonalosti, jinde to trochu zavání východoněmeckým humorem (vzájemné zatýkání vojáků), ale i tyto slabiny obstojí absolutně se ctí. Pokračování, které se bez výhrad povedlo. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se základní mustr oproti prvnímu dílu změnil jen minimálně, opět se Jamie Uys zaobírá několika globálními problémy. Nejsměšněji vyznívající je pak ten politický, poukazující na tehdejší bipolaritu světa. A opět očima člověka, který, ač už měl možnost čichnout k civilizovanému životu, považuje jej za naprosté bláznovství. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zmena ústredného páru oproti prvému dielu ma trochu rozladila, ale nakoniec im to sadlo, možno aj preto, že po väčšinu času boli rozdelení a hľadali sa. Krovácke deti sú milé, stretávajú ich nemilé udalosti, pri ktorých by normálne malo diváka mraziť, ale takto v groteske sa len zasmejeme. Nechýbajú znovu prírodopisné poučenia, aké sú zákonitosti púšte, ako sa správať pri stretnutí so šelmami, takže hyenu už oblafnúť viem. Často je vo filme zmätok, v deji, aj v logike, ale celkovo len o hviezdu slabšie oproti predchodcovi. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Ještě o třídu lepší než první díl. Když budu chtít vidět film u kterého nemusím přemýšlet a jen tak si odpočinout, tak tohle je ta nejlepší volba. Krásně natočené, skvěle vybraní herci, úžasné prostředí. Strašně milej a pohodovej film. Opravdu co scéna, to perla. Navíc náš oblíbenec Xixao má konečně dostatek prostoru, který si zaslouží. Režisér Jamie Uys natočil jeden z nepříjemnějších filmů. Určitě palec nahoru. [100%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)

Reklama

Reklama