Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie je síce o čosi menej vtipné v porovnaní s prvotným filmom, zato je však dobrodružnejšie a aj dojemnejšie. Hľadanie zatúlaných detí, ktoré natrafia na pašerákov a paralelne sa odvíjajúci príbeh stroskotaného lietadla uprostred Kalahari, v ktorom si k sebe hľadajú cestu vyštudovaný zoológ a právnička. O komické situácie nie je núdza, rovnako tak o množstvo divokých afrických zvierat. Klasika, ktorá sa dá pozerať aj opakovane. "Čemu se tak blbě směje? To je hyena. Ta se směje blbě."...."To je samec. A hlídá vejce. Skuste ho nějak zabavit. A jak se baví pštrosí samec?" 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhé volné pokračování s horké Afriky je stejně tak zábavné jako předchozí snímek. Kromě Křováku tu jsou však jiné postavy, ale na kvalitě to pranic neubylo. Gagy ve formě grotesky opět fungují a snímek baví celou stopáž. Opět se tu vyskytují dvě dějové linky. Ty o Křovácích pochopitelně v polo dokumentárním stylu. Tentokrát dojímají děti, které se setkají s nákladním autem nikdy neviděným. Vše opět šlape jak má, udržuje tempo a drží pohromadě. I tento snímek se povedl a dokáže rozesmát i dnes. ()

Reklama

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl známé série o kalhárské rodině křováka Xi (opět N!ixau). Tentokrát se však na cestu vydávají hned tři členové rodiny. A každý svou cestu zvládá po svém. Již ne tak originální, ale stale humorně koncipovaný příběh, nás nejen provede nádhernou a zárověň dravou přírodou Afriky, ale dá nám opět nahlédnout pod pokličku rodinného štěstí bez jakéhokoliv materiálna, které obklopuje “civilizovaného” člověka. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Druhý díl potrhlé komedie nám přináší další propletený děj. Nemůžu si pomoct, ale dvojka se mi líbila ještě o něco více než jednička. Právnička a zoolog, kteří ztroskotají se svým letadlem neznámo kde, dva pytláci, děti od Xi a v neposlední řadě dva zdatní bojovníci za svobodu, každý ovšem za svoji stranu. Umně namíchaný lektvar zábavy pro celou rodinu, který pobaví zaručeně všechny. Je dost těžké vybrat nejlepší moment, ale přikláním se pro tentokrát k akci „Jak získat pštrosí vejce snadno a rychle“. :-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně dobrá africká komedie, jako originál. XiXaovo běhání za náklaďákem, který ujel s dětmi, a děti obstarávající si pití i potravu za jízdy, lití whisky ve výšce do motoru ultralightu při nedostatku paliva, výskoky právničky na strom či na nejbližšího muže při přiblížení zvěře, smějící se hyeny, drsný šéf pytláků a jeho neschopný podřízený, dítě zvyšující svou výšku na ochranu před hyenou, objímání rodinky stylem valná hromada,... A k tomu ten neskutečný suše dokumentární komentář. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7nXADvEGPw0 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)
  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)

Reklama

Reklama