Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Rover 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek, z kterého jsem byl zprvu na rozpacích, ale pak si mě s přehledem získal jeho jemný a inteligentní humor. Například Belgičanka a její vysvětlení dvojjazyčnosti Belgie, občas dost vtipné hlášky...ale fakt bych zabil toho bratra té Britky, nesnesitelný týpek... Ke konci (loučení) mi málem vyhrkly slzy....Ale úplný konec mi přišel, jako by byl na objednávku Evropské komise, i proto nedávám plný počet.HUDBA: Various artists -užitá celkem minimalisticky, ale kvalitně vybraná (Radiohead, Ali Farka Touré,...) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Francouzsky mladicek Xavier se vydava do Barcelony studovat spanelstinu, protoze zmineny jazyk je nutnosti v jeho budoucim zamestnani. Odlet neni jednoduchy, protoze se musi rozloucit, jak s pritelkyni, tak i se svoji maminkou. Nasledny rocni pobyt se studenty z ruznych koutu Evropy se neobejde bez tradicnich starosti a radosti dospivajicich lidi, ktere jsou nazaplatitelnymi zkusenostmi do budoucna. Vim, co Erasmus obnasi, ale pro me byl film nezajimavy a scenaristicky odflaknuty. Slo to natocit daleko lepe, ale i hure. 60% ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Příjemný film - nic víc, nic míň...tohle číst má spolubydlící - přiškrtila by mě - její nejoblíbenější film, díky němuž se zamilovala do Barcelony a i když tam nikdy nebyla, zná ji zpaměti, stejně jako tento film. Takže asi tak k tomu, jak může zapůsobit film. Nemůžu Erasmu upřít jisté kvality, ale má i (více než) dost slabin (příběh není až tak silný, dialogy nedotažené,..) - na 3* to zachraňuje příjemná parta vysokoškoláků, hudba, opravdu krásné prostředí Barcelony a fakt pár skvělých záběrů (např. když vylezou z nočního klubu, opilí a kamera se divoce točí jak "v opici a do toho hudba Daftpunk :) nebo jaká se strhne honička při příjezdu Wendina přítele Alistaira...jinak tento film kulhá pod taktovkou nepříliš schopného režiséra. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejsem první a rozhodně ani poslední, kdo po zhlédnutí "Erasma a spol." dostal chuť vyrazit "na zkušenou" do zahraničí...Však aby ne, když z filmu číší uvolněnost, pohoda a zábava. Je evidentní, že Cédric Klapisch měl z čeho čerpat, a tak "Erasmus a spol." působí naprosto přirozeným dojmem a situace a historky v něm zachycené rozhodně nejsou strojené. Díky směsce spolubydlích z různých koutů Evropy na povrch krásně vyplouvá rozdílnost mezi jednotlivými národy a přitom se mezi nimi člověk cítí doma. Tohle všechno je navíc protkáno spoustou vtipných momentů, čerpajících především z oné odlišnosti. Osobně mě nejvíc dostal William, bratr jedné obyvatelky bytu z Anglie...A neuvěřitelný záchvat smíchu jsem dostal ze scény, ve které doktor sestaví mozek ze zbytků od snídaně a vysvětluje Xavierovi jeho anatomii a funkce - jen škoda, že jsem se v sále smál sám :). ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu celkem trefně shrnuje ve svém komentáři Matty. Tahle "komedie" mě nejen nestrhla, ale ani téměř nepobavila, je bez nápadu, celkem všední zážitky jednoho účastníka jednoho výměnného pobytu. Sám jsem se účastnil něčeho podobného, ačkoliv jen na 3 měsíce, a, ač je to subjektivní, zažil jsem mnohem "charizmatičtější" příhody s podobně mezinárodním osazenstvem. Film mě nevtáhl, vůbec není vyprávěn zajímavě, působí chaoticky, bez konceptu, bez přihlédnutí k detailům, které často bývají klíčové. Většina postav zde pouze "prolétne", většina věcí/"zápletek" je zde pouze nakousnuta či nedotažena. A herci? Žádný výrazněji nevynikl. Zkrátka nuda od začátku do konce. | Režie: **, Scénář: *, Herci: **, Hudba: **, Výprava: ***. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama