Reklama

Reklama

Obsahy(1)

April (Emma Roberts), triedna panna, je ticho zamilovaná do svojho futbalového trénera pána B. (James Franco), ktorému chodí občasne strážiť syna, zatiaľ čo on sa pokúša konečne uspieť na ďalšom neúspešnom rande. Triedny obľúbenec Teddy (Jack Kilmer) s neuveriteľným maliarskym nadaním zasa tajne miluje ju a miesto toho, aby bol k nej úprimný, radšej vymetá každú párty so svojim priateľom Fredom (Nat Wolff). Fred však nemá na Teddyho dobrý vplyv, rovnako ako na svoje okolie. Kam vkročí jeho noha, tam môže rýchlo dôjsť k sledu udalostí s neželaným záverom... (sochoking)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (51)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Tak nějak mě Palo Alto asi zasáhlo. Zvláště v závěru. Snímek přináší stylový a o vytříbený synthwave soundtrack doplněný Coming of age story. Výborné obsazení mladých herců, z nichž vyniká Emma Roberts, Nat Wolff a Jack Kilmer. Synek Vala dobře válí:) Každý dospívající má jiný charakter a zejména postava Freda, již ztvárnil Nat Wolff mě v závěru dostala. Od začátku se projevoval trochu jako střelený cvok a kretén, ale i přes jeho chování jsem jakoby cítila, že je v něm ještě něco jiného. Něco schovaného, možná zlomeného. A právě proto mě dostala scéna v závěru snímku, s ním, Teddym a týpkem, kterému říkali Skull. Palo Alto je snímkem, v němž teenageři dospívají, prožívají, cítí a trpí. Tiše, skrytě, o samotě. Jiní hlasitě a bláznivě. Je to o mladých lidech, kteří hledají lásku, pochopení, klid v duši. Navenek je vše jinak. Co je schováno a zamčeno hluboko v nás se však pak může dostat ven s nebývalou intenzitou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z rodiny Coppolových ukazuje, že talent je prostě dědičný a prezentuje nám život mladých lidí takovým způsobem, že místy dost cítíme beznaděj, stejně jako jakousi slabou naději. Natočeno dobře, ale samotný příběh mě prostě nějak nedostal. Možná nějaký lepší tah na bránu, jiné zvraty, nevím, něco. Takhle je to dobré, ale zapomenutelné. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z nekonečnej série independent filmov o tom aký je život dospievajúcej mládeže ťažký. We all fucking know that!! Chcel som vidieť, či ma čaká ďalší z podivuhodných a svojských filmov aké Coppolovci neustále prinášajú do filmového sveta. Ale Gia sa snažila o skutočnú sondu do života zmätenej mládeže, ale v skutočných scénach bola príliš umelecká a v tých nezaujímavých, priveľmi chladná. Poteší úloha Emmy Roberts – to dievča mám strašne rád. Ale všetko okolo toho je utopenec neuveriteľných klišé bez hodnoty. Som rád, že Franco produkuje, hrá, režíruje, píše, ale stále to má v sebe neuveriteľnú dávku nihilizmu a sebadeštrukcie. Jediná dobrá scéna – Im not a Bob, je aplikovaná na najnesympatickejšiu postavu celého filmu. Prvá pol hodina je super. Čím viac príbeh napreduje a rozvíja línie, tým sa stáva pre mňa nezaujímavý. A ten pozitívno melancholický koniec je tiež tak trocha samomasturbácia nad tým, ako úžasne som podal danú tému. Tu musím podotknúť, že bohužiaľ nie. Jeden krát je to znesiteľné a určite je tu kopec detailov, aké sú hodné zapamätania. Wolff je oficiálne najdebilnejší herec. Takýchto smart assov doslova a do písmena neznášam. Jedna hviezda naviac je za naozaj skvelú Emmu v Tuesday nohavičkách. Ak Coppolu tak radšej Sofiu, alebo Romana. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, prečo? Tak vynikajúci základ s totálne vynikajúcimi charaktermi rôznych postáv - od smutnej April, cez poddajnú Chrissy až po ovplyvniteľného Teddyho a autoritatívneho Freda. No a napokon tak zahodený potenciál na mizernom scenári a v podstate väčšine príbehu, ktorý miestami pôsobil nehorázne povrchne. Toľká škoda! Veľmi sa mi pozdávali najmä tie postavy a aj rôzne vzťahy medzi nimi - to celé tak krásne reflektovalo dnešnú dobu. A mohol to byť suverénny 5-hviezdičový film, keby s takým skvelým základom Gia Coppola dokázala doviesť aj príbeh do lepšieho deju a spracovania. No a nedá mi to, Emma Roberts opäť raz neodolateľná! ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Solidní a vlastně i dost konvenčí nezávislárna o rádoby těžkém dospívání amerických teenagerů. Škoda rozporuplného castingu, kdy jeden herec jasně vládne (Emma Roberts) a druhý místy evidentně příliš netuší co ve filmu dělá (Jack Kilmer). Zamrzí i malý prostor pro Jamese Franca. Jinak je to ale docela v pohodě, tím spíš, když jde o režijní debut. Lepší 3*. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Stewart, kterého si zahrál Val Kilmer, má v příběhu syna Teddyho, jehož si zahrál Jack Kilmer, skutečný syn Vala Kilmera. (Terva)

Reklama

Reklama