Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočená i napsaná letní komedie - nic víc, nic míň. Neherci hrají přiměřeně, příliš to neruší, herci hrají jednoduchý standard pro zábavu. Všem je jasné, že netočí veleumění, ale příběh pro pobavení. Je zde několik dobrých frků (včetně "to je naše planeta" nebo "víš jak tam dneska mají drahé lístky, a zítra ještě dražší?". i minové pole či bába na mopedu pobavily), příběhy se vzájemně prolínají, napětí nijak drastické, záměny a omyly v rámci oddechového příběhu. V průběhu filmu si nelze nevšimnout odkazů na mnoho českých pohádek v dialozích nebo scénách (včetně vypíchnutého Dnes za peníze-zítra zadarmo), některé scény a zápletky sem připutovaly ze Slunce, seno (jen místo Jiráskové ráno "zpívá" kohout, no), a naváží se to - podle mne zcela spravedlivě - do zkostnatělého myšlení církevních prelátů, kteří si debužírují daleko víc, než je ve filmu ukázané, a jsou od obyčejných lidí daleko víc, než byl jistý Ježíš. Takže za mne mírně nad průměr pohodovka, kterou si rád někdy zas po čase pustím a v klidu se zasměju. ()

Reklama

Zbyisek odpad!

všechny recenze uživatele

Babovřesky jednička byly hodně slabé a strašně dlouhé, ale ještě relativně snesitelné a s náznakem příběhu. Ale dvojka? Ta je naprosto strašná. Druhé Babovřesky jsou pravděpodobně nejhorší český film (z kinodistribuce), který jsem kdy viděl. Vůbec nechápu vyšší hodnocení dvojky oproti jedničce. A už vůbec nechápu, jak tady někdo může tvrdit, že je to dobrý film nebo dokonce dobrá komedie. Rozhodně na tom není dobrého nic. ()

Hismael odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se hrozně diví, proč se kritikům Babovřesky nelíbí. Vždyt na to ty lidi přišli, tak proč sakra ten kritik neuzná, že se jedná o dobrý film. Problém je prý možná v tom, že třeba citlivé drama kritici ohodnotí kladně, ale Troška točí letní taškařici a to se jim právě nelíbí. Takže vlastně nejde o to, že jsou Babovřesky naprosto dementní nevtipná kravina, ale o to, že jde o lehkomyslnou letní komedii, ve které kritici nemůžou najít uměleckou hodnotu. Cože? Takže když bude nějaká komedie kvalitní, kritici jí ohodnotí záporně, protože je to komedie? Za trest Troška použil jména kritiků ve svém dřívějším filmu (asi Kameňák) a ted má pocit, že to je další důvod proč kritici Babovřesky, ale spoustu dalších filmů, nehodnotí kladně. Po té, okamžitě začíná mluvit o celkem povedené sérii Slunce seno, nejspíš aby navodil dojem, že to má kvalitativně něco společného s Babovřeskami, nebo možná aby zakryl ten seznam špatných filmů až do teď. Pan Troška si dále myslí, že jediný nepřátelé jeho filmů je pár nejznámějších kritiků, ale normální diváci jsou spokojený, film se jim moc líbí, zasmějí se a vše je OK. Jen ty kritici jsou hajzlové co tomu nerozumí a nemají ho rádi. No dobře, ale co lidi třeba jen zde na csfd. To jsou přece obyčejní diváci. Někde se stala chyba, protože film má pouhých 26% a převážně se nikomu nelíbí. Nebo všichni lidi, kterým se Babovřesky 2 libí, tvoří nějakou utajenou skupinu, která jen tiše mlčí? Diváci Babovřesek jsou tvořeni staršími lidmi, kteří do kina chodí tak jednou za rok, o filmy se nezajímají, znají jich pár se Stevenem Seagalem z televize Nova a především sledují nejrůznější laciný český seriály od Ulice až po Ordinaci v růžové zahradě 2. Nemají zájem nějak moc přemýšlet a tak téměř umlácený k smrti touto odpadní televizní zábavou napochodují do kina. Po kinu si jdou koupit kuchařku Ládi Hrušky a k večeru relaxují u pořadu Prostřeno. Troška je docela zábavný v různých televizních pořadech, ale ať proboha už nepíše žádný scénáře. Babovřesky 2 je extrémně nevtipná nudná reklama. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)
  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)

Reklama

Reklama