Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ač mi to přijde skoro nemožné, druhé Babovřesky nemají zase tak daleko k pojmu "docela snesitelná česká komedie". Možná proto, že jsou proti předchozímu dílu kratší a více těží z vlastního koloritu (drbna Horáčková v podání Jany Synkové je - mhouřím všechna oka - fakt docela zábavně napsaná a zahraná role). Což nic nemění na tom, že rozpačitého a diletantsky předvedeného je pořád až moc - možná o něco ubylo trapných gagů, ale jen na úkor kameňákovitého recyklování laciných anekdot. Určitě je chvályhodné, že se nikdo nepokoušel zopakovat WTF momenty, jako byly v jedničce falešné titulky nebo intermezzo s Lucií Bílou. Horší je to s příběhem, který je pořád vyprázdněný a veškeré jeho větve končí v improvizované nicotě. Cíleně afektované herectví mi taky moc nešmakuje. Verdikt: Žádná sláva, ale aspoň už nemám chuť někomu nadávat. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ták reklama skončila a pokračujeme dvojkou směle dál... Hóši, já fakt nevím a nechápu jak tohle můžete s klidem poslat mezi normální lidi?! Až bude další reklama, zřejmě nebudu mít odvahu pokračovat, páč pochybuju, že se ve třetím rádoby komedialním pokračování něco změní.... Trošku víc stupidita! 10% ()

Reklama

panMartin odpad!

všechny recenze uživatele

V prvních Babovřeskách se Zdeněk Troška, když už nic víc, alespoň snažil udržet nějakou dějovou linii. Druhý díl už se ani nedá nazývat slovem film. Tak ve zkratce: Debilní a otravné báby, stupidní zrychlené záběry, stále opakující se jedno kokotské hudební téma, kreténský scénář plný kreténských dialogů, humor trapný(i když jsem se parkrát zasmál), děj ještě trapnější, herecké výkony komentovat ani nechci. Je mi smutno z národa, který masivně chodí do kina na takovéto zrůdnosti. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Je jasný, že vstupenkou do mužských rolí ve filmech pana režiséra Trošky je řádně nalubrikovaná prdel. Buzeranti a kryptobuzeranti mají v Babovřeskách rej. Zpočátku je alespoň nějaké tempo, avšak náznak zápletky se velmi rychle vytratí jako pára nad hrncem a co zůstane, je už jen čistá rezignace a beznaděj. ()

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla hlavně demence bez hlavy a paty, tak tady mám dojem, že už si někdo fakt ze mě děla prdelky. Sakra, vždyť Troška už točí přes třicet let, tak jak je možný, že klidně vypustí mezi lidi film, který absolutně žádnou režii nemá. Kameraman nejspíš v životě neslyšel o zákonitostech u velikostí záběrů, scény na sebe navazují neuvěřitelně nahodile, hudba je pořád stejně blbá jako v jedničce, herci si hrají co chtějí, ale rozhodně se to nedá nazvat herectvím. Jediný snesitelný je Jan Dolanský a ten je v týhle skoro dvouhodinový hrůze asi pět minut. Z téhle "komedie" jsem měl depku jak na pohřbu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Štáb byl s herci a režisérem po dobu povodní uvězněni v Netolicích. (TheStitch630)

Reklama

Reklama