Reklama

Reklama

Anomálie

  • Velká Británie The Anomaly
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý voják Ryan Reeve se ocitá v zajetí a probouzí se v nákladním autě, aniž by si pamatoval, jak se tam dostal. Ryan je obviněn z únosu dítěte, proto se snaží poskládat střípky vzpomínek, ale o devět minut a čtyřicet sedm sekund později opět ztrácí vědomí. V beznadějné situaci nemá jinou možnost než zjistit, co se skrývá za jeho výpadky paměti. Anomálie je jedinečný sci-fi thriller, který se zabývá otázkou ovládání myšlenek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem do půlky a myslím, že dál to bude pořád stejný, takže šetřím časem. Jinak to ale nebylo tak zlý, jak se tady většina lidí tváří, ono vždycky hodně záleží na očekávání a rozpoložení jedince, když na něco takovýho narazí. Vzpomínám si, že napoprvé jsem dala jenom asi 10 minut Počátku, protože jsem prostě neměla v tu chvíli mozek tak pružnej, abych to pochytala. Dneska mám mozek v nejlepší formě a tak stíhám a líbí se mi to. Jenom akční scény jsem přeskákala, to nemusím - a ty zpomalovačky, aby se člověk (teda spíš primitivní pitomec) pokochal násilím, fakt bolely. Iana mám ráda, na Noela jsem zvyklá z Doctora Who, takže no problem:)) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je zajímavý, nadhozené téma taky, ale pak se to zvrhne v co scéna, to bitka za každou cenu. Kontaktní souboje jsou natočeny většinou v jednom záběru, s dobrou choreografií a načasováním, o to žádná. Ale časem prostě začnou nudit. Podpříběh s tou děvkou z ruského bordelu je jak ze špatné červené knihovny a samotný sci-fi prvek o ovládnutí světa myslí jednoho člověka sice zajímavým, ale když se nad tím zamyslíte, tak technicky ne moc realizovatelný. Spousta věcí by mě zajímala, které tvůrci jen nadhodili, nakousli, a nechali plavat, protože podrobnějším vysvětlováním by si sami podřezali větev. Vynikající je kamera, a za tu, prvotní nápad a za kontaktní souboje beze střihu ty dvě hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vydržíš být statečný ještě chvíli?.......... Hlavní hrdina Ryan (Režisér Noel Clarke) se probudí kdesi a kdysi - netuší. Když šel spát byl leden, ale hodinky, které má na ruce a nejsou jeho ukazují červen. CITÁT - Jaký je rok?!?!. Ano, teď! Jaký je rok!!!!!!....... Má prostě podivné "okno". Bohužel, divák trpí stejně jako Ryan, dost dlouho totiž vůbec nikdo netuší, co se děje. Zjistil jsem, že než se k tomu příběh dobéře, celkem jsem se nudil. Trvalo to dost dlouho. Nejlepší na filmu je kameraman David Katznelson. Jeho práce je výborná. Pěkné záběry, zpomalené souboje, žádné rychlé scény. Divák si tak může užít krásnou choreografii osobních soubojů. Zvláště ten okolo 55 minuty je chuťovka. Příběh a scénář (Simon Lewis) je hodně zmatený, neucelený a má spousty trhlin a nelogických situací. CITÁT - Řekni: Kód 0104........... Nemám rád takový zmatený děj. A až (asi) přijde "šokující" konec, nebudu šokován. Hudba (Tom Linden) je průměrná, moc černošská a nesourodá. Herecké obsazení je nevýrazné a snad jediný, kdo za něco stojí je Alexis Knapp, která hraje Danu. Nemá však moc prostoru a tak divák prostě jen obdivuje její krásu. Příšerně vypadají různá města na pozadí, promítané na zelené plátno. CITÁT - Čas vypršel.............. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jde hlavně o to, jak na něj budete nahlížet. Jestli budete očekávat prvotřídní scifi podívanou, která vás obohatí, tak si to rozhodně nepouštějte. Ale jestli máte prostě jen rádi podobné nápady, tak to jistě zabaví. Jednou se to vidět dalo. Co je rozhodně špatně, je hlavní hrdina v podání Noela Clarka, který by měl nutně zůstávat jen za kamerou! Naopak Ian Somerhalder je parádní padouch, Alexis Knapp je sice nepřesvědčivá herečka, ale dobře se na ni kouká a třetí Hemsworth zaostává míle za bratry. Kdo mě ale hodně bavil byl rusák Sergio, to je nejlepší vtip celého filmu. Naopak akční scény (kromě té poslední Sergiovy bitky, který byla jak z videohry) nestály za moc. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na tehnhle film jsem se dívala, protože mě zaujal hlavně děj, který byl zajímavý, i když jsem si to představovala jinak. Nejvíc mě tady vadily zpomalené scény boje, které se mi sice ze začátku líbily, ale pak jich bylo přespříliš. Herce Iana Somerhaldera mám ráda, ale tady mi vyloženě vadil. Snad ani nedoporučuji. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Policisté ve filmu používají automobily britské značky Lotus model Evora. (rainman93)
  • Ryan (Noel Clarke) opět procitá, tentokrát po té, co si sám nasadil pouta. Vejde do laboratoře, kde ho překvapí a zajmou. Dívá se na mobil, který mu ukazuje zhruba tři minuty, než opět nebude sám sebou. Dalších minimálně patnáct minut se však nepromění. (Geriel)

Reklama

Reklama