Reklama

Reklama

Reasonable Doubt

  • Německo Auf falscher Fährte (více)
Trailer

Úspešný chicagský advokát Mitch Brockden šoféruje pod vplyvom alkoholu a okolo polnoci zrazí mladého muža. Keď zistí, že obeť nehody niekto pred chvíľou ťažko dobodal a dorezal, pričom útočník môže byť nablízku, spanikári, privolá záchranku a utečie z miesta činu. Polícia vzápätí zadrží podozrivú dodávku, v ktorej leží zakrvavené mŕtve telo zrazeného Cecila Ackermana, 24-ročného muža, ktorého nedávno prepustili na podmienku. Šoféra dodávky, automechanika Clintona Davisa, obvinia z vraždy prvého stupňa a jeho obhajoby sa ujme sám Mitch. Má výčitky svedomia, a tak sa rozhodne, že mu na súde pomôže. Aj napriek tomu, že na Davisových pracovných nástrojoch sú stopy Ackermanovej krvi, súd Davisa oslobodí. No už onedlho začnú na povrch vychádzať ďalšie desivé skutočnosti, ktoré môžu advokátovi Brockdenovi zničiť celý život. Davisovi totiž pred rokmi niekto v jeho vlastnom dome vyvraždil celú rodinu, manželku aj dcéru, a on sa chce pomstiť za každú cenu... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

erased 

všechny recenze uživatele

Přesně dle očekávání nevyniká Reasonable Doubt ničím jiným, než obsazením S. L. Jacksona. Především příběh je i přes zkratkovitost k prasknutí naplněný klišé a kdykoli už nakračuje nějakým zajímavým a neotřelým směrem, vrátí se do nekonfliktní polohy sériové produkce. Nakonec ho tak nejvíc zachraňuje právě ta zmíněná zkratkovitost, žádné téma sice není pořádně rozvedené, ale zároveň se díky tomu stále něco děje a hodinka a půl uběhne svižně, a čas od času se přitom kupodivu podaří navodit i nějaké to napětí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl vůbec špatný. Dokonce by se dalo říct, že byl výborný a nijak zvlášť okoukaný. Jenže to, jak s ním bylo naloženo, je na přesdržku. Takovouhle nudu, postrádající alespoň záblesk nějakého řemesla, už jsem dlouho nezažil. A herecky se taky nejedná o žádnou hitparádu. Hlavní tahák Samuel L. Jackson tentokrát střílel slepými a Domonik Cooper ho svým výkonem v bezkrevnosti podpořil. Pár let počkat a vzít tohle téma z gruntu jinak. 30% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející thriller. Nemám sice pocit, že to co je prezentováno v tomhle filmu už jsem neviděl někde jinde, ale nevadí má to celkem švih odsejpá to a Jackson si svojí roli vyloženě užívá. Jenom škoda, že občas tu jsou pokusy udělat z toho místo přímočarýho filmu zbytečnou psycho story. I tak tomu dávám 60% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Nezaujme a neudrží diváka pevně zaraženého v křesle. I Když film trvá pouze hoďku a půl, tak se neskutečně vleče :-( Ožralej právník srazí chlapa, zamete za sebou stopy a cajti zavřou Samuela L. Jacksona. V právníkovi se hne svědomí a vyseká jej z toho. Jenže všechno je nakonec jinak. Jackson je v roli masového vraha příliš málo šíleny. 20% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle by se hodilo jako kniha. Dokážu si představit, že by se výborně četla, avšak filmové zpracování námětu se nijak nevymyká zajetému průměru, titul by zapadl i v televizní produkci (zpracováním, nikoli příběhem). Samuel L. Jackson se tu vlastně jen vyskytuje (čti - nehraje) a Dominic Cooper dělá bohužel přesný opak (čti - tváří se, jako by šlo o životní roli). I přes to všechno však nemůžu jít pod tři hvězdy. Reasonable Doubt utekl rychle jako třicetiminutová krimi epizoda a vlastně i přes zkratkovitý scénář se v každé scéně něco děje. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadském městě Winnipeg a v americkém Chicagu. (Terva)

Reklama

Reklama