Reklama

Reklama

Pravdivý příběh muže, který dal mladým Afroameričanům z Washingtonu D.C. to, co díky násilí a městským gangům nikdy neměli - budoucnost.
Po dvaceti letech vězení vybudoval Eugene Brown v roce 1991 Big Chair Chess Club, šachový klub, ve snaze stáhnout mladistvé z ulic a dopomoci jim k něčemu, o čem se jim ani nesnilo - dostat se na vysokou školu. (MartinezZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

emma53 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů, kde se čerpá ze skutečného osudu jednoho člověka, který si kus svého života zpackal, protože ho prožil v kriminále. Takových filmů, které jsou z části pravdivé jsou mraky a tenhle nějak výrazně nevybočuje. Jake nám to naservíroval s velkou dávkou klišé a patosu, ale mně se na ty kluky Tahima, Sluníčka a celou tu partu, kterou si vzal do parády Eugen stejně moc příjemně dívalo, říkejte si co chcete. A i když jsem si byla vědoma té slzopudné podbízivosti, tak jsem se stejně té slze neubránila. Budu držet Eugenovi palce, ať to zvládá tak, jak se to píše před závěrečnými titulky a za Cubu tu jednu hvězdu klidně přidám. Když to srovnám možná s lépe hodnocenou Philomenou, tak si nemůžu pomoct, přes všechny ale, mě Life of a king chytnul daleko víc.. ()

erased 

všechny recenze uživatele

NERDS!!! To jsem si po závěrečné fotce opravdového šachového klubu, který tomuto filmu stál inspirací, nemohl odpustit. :) Samotná autorská práce Jake Goldbergera je sice naprosto schematickou sladkobolnou směskou snad všech klišé, která se ve školských/youth dramatech založených na reálných událostech kdy objevila, ale scénárista a režisér v jedné osobě je dohromady skládá tak že žádná z nich nevadí, ba ani neruší. Cuba Gooding Jr. a míhání se šachových figurek díky tomu diváka protáhne, když ne strhujícím, tak alespoň zajímavým a fungujícím, stokrát viděným příběhem. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby si odpustili tu spoustu "nutných klišé", mohlo to být i lepší. Jinak ale filmově nejde o nic převratného, jako o další film z tuctu dalších o tom, jak póvl z ulic naučit být v něčem lepší a vždycky se tam kupodivu objeví i někdo s extra talentem. Jinak ale co čekat od filmu na základě skutečného příběhu o záchraně mladistvých od kriminálu nebo nabrání pár gramů olova. ~ 2,5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý a hlavně opravdu zajímavý námět podle skutečné události, který je však značně pokřivený a zkažený režisérovou neschopností. Zaprvé se nevyvaroval schématičnosti a klišé, které doprovází skoro každý podobný příběh, zadruhé nedokázal filmu vtisknout žádnou zapamatovatelnou formu a zatřetí neumí vůbec budovat napětí a emoce. Takže bohužel film je předurčený k tomu, že člověkem jen rychle proletí a za 2 dny už nebudete vědět ani kdo hrál hlavní roli, natož o čem to bylo. Jsem zklamaný, protože námět se mi moc líbil a mám rád motivační filmy, ale režisér se svým týmem to zabili. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde když zjistíte, že je to podle skutečné události, najednou dostává celý příběh nový smysl. Tohle jsem měl v případě snímku "Life of a King". Přišlo mi to jen jako neskutečně naivní snímek o člověku, který chce dětem z problémové čtvrti vrátit smysl života a dát jim vůbec směr tím, že je naučí hrát šachy. Jenže on tenhle klub funguje v reálu, a to tak, že opravdu funguje a dětem pomáhá. Cuba zase jednou ukazuje, že je to dobrý herec a že je ho docela škoda pro akční blbiny jako "Deception". Není to velký film, ale je lidský, a to je taky pěkné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Na natáčení se podíleli dva experti, kteří učili herce hrát šachy. Dohlíželi na to, aby se projevovali podobně jako běžní šachisté a aby veškeré šachové pojmy byly fakticky správné. (Zdroj: chess.com) (Ashnobe)
  • Přestože je film založen na skutečném příběhu, odehrávajícím se ve Washingtonu, D.C., natáčení probíhalo v Los Angeles. (Ashnobe)
  • Celý film byl natočen během tří týdnů. (Ashnobe)

Reklama

Reklama