foto

Richard T. Jones

  • nar. 16.1.1972 (45 let)
    Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Richard Timothy Jones se narodil 16. ledna roku 1972 v Kóbe, na ostrově Honšú v Japonsku, ale vyrůstal v Carsonu v Kalifornii. Jeho matka se jmenuje Lorene Jones a pracuje jako počítačová analytička. Otec se jmenuje Clarence Jones, který jako bývalý profesinální hráč baseballu pracuje jako instruktor odpalů pro baseballový klub Cleveland Indians. Nyní jsou jeho rodiče rozvedení. Jones odmaturoval na římsko-katolické střední škole v Torrance v Kalifornii.

Poprvé se na televizních obrazovkách Richard T. Jones objevil v roce 1992 v seriálu ODPADLÍK / RENEGADE (1991), kde v jedné epizodě hrál postavu "Slicka". Richard je převážně seriálový herec a velmi často hraje postavy policistů nebo postavy v kriminálních seriálech jako např. v NYPD BLUE (1994) nebo v BROOKLYN SOUTH (1997), kde si zahrál v několika epizodách důstojníka "Clementa Johnsone". Postavy policistů také ztvárnil ve filmech např. PHONE BOOTH (2002) jako "seržant Cole" nebo v COLLATERAL (2004), kde hrál dopravního policistu.

Mezi jeho první filmové role patří postava "voj. Jacksona Leroye" v komedii RENAISSANCE MAN (1994), kde si zahrál po boku Dannyho DeVita. Většího úspěchu však dosáhl až ve snímcích z roku 1997 v akčním mysteriozním thrilleru KISS THE GIRLS (1997), kde si zahrál po boku Morgana Freemana, a nebo v sci-fi hororu EVENT HORIZON (1997).

Jones hrál také v mnoha jiných úspěšných seriálech. Mohli jste ho také vidět v několika epizodách v seriálů ALLY McBEAL (1998) nebo JUDGING AMY (1999) a nebo v CSI: MIAMI (2006). V současnosti hraje postavu agenta FBI "Ellisna" v akčním dramatickém sci-fi seriálu TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (2007). Pracuje na dalších filmových rolích v hororovém thrilleru FINAL DESTINATION 4 (2009) a v dramatu PINNED (2009).

Se svojí ženou Nancy má nyní tři děti: Aubrey, Sydney a Elijah Ware, který v současnosti žije s Richardovou tetou Evelyn a strýcem J.R. Jones se oženil s Nancy Robinson v únoru 1996. Oba dva se již potkali dříve, před dvěma lety Nancy pracovala jako servírka v jedné restauraci v L.A. Jones je také duchovní presbyteriánské církve.v

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2017 CHiPs
Round of Your Life
Secrets of Deception
2016 Another You
Restored Me
2015 Diagnóza: Šampión
Divoká dvojka
Forgiveness
2014 Cru
Godzilla
Hear No Evil
2013 Last Letter, The
Life of a King
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
Great Divide, The
Note to Self
2011 Council of Dads, The (TV film)
King of the Underground
Super 8
2010 Caught in the Crossfire
Why Did I Get Married Too?
2008 Úhel pohledu
15 Minutes of Fame
2007 Oranges
Proč jsem se jen ženil
Traci Townsend
2006 Cutting Room
Časovaná bomba (TV film)
2005 Autobusy mé sestry (TV film)
Hádej kdo?
2004 Collateral
Klíč k vraždě
Paradise (TV film)
Perfektní servis
2003 Full-Court Miracle (TV film)
2002 Book of Love: The Definitive Reason Why Men Are Dogs
Druhá řada (TV film)
G
Půlnoční míle
Telefonní budka
2000 Dvojník
Přežít kriminál
1999 Dirty Down Under... Up Here
Incognito (TV film)
Svatba mého nejlepšího kámoše
1998 Sbohem lásko
1997 Horizont události
Přísně tajný Hollywood (TV film)
Sběratel polibků
1996 Gangster blues
Johns
Zpětná reakce
1995 Soudcem z nouze
1994 Helicopter
M.A.N.T.I.S. (TV film)
Vzbuďte se, vojáci!
V žáru noci: Kdo byla Geli Bendlová? (TV film)
1993 Tina Turner

TV seriály

2017 Santa Clarita Diet (TV seriál)
The Book! (S01E09)
Strange or Just Inconsiderate? (S01E07)
Attention to Detail (S01E06)
další epizody (7)
2016 Lucifer (TV seriál)
The Would-Be Prince of Darkness (S01E03)
2015 American Horror Story (TV seriál)
The Ten Commandments Killer (S05E08)
Flicker (S05E07)
Room 33 (S05E06)
další epizody (7)
Narcos (TV seriál)
Despegue (S01E10)
La Catedral (S01E09)
La Gran Mentira (S01E08)
další epizody (9)
2014 Extant (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Satisfaction (TV seriál)
Work in Progress (TV seriál)
2013 Revoluce (TV seriál)
Vysoká hra patriotů (S02E04)
Milostný příběh (S02E03)
Až na krev (S02E02)
2012 Belle's (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Nikita (TV seriál)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Dirt (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Sex, láska a tajemství (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Brooklyn South (TV seriál)
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
1995 Courthouse (TV seriál)
1994 Sweet Justice (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1992 Kapela snů (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)

Dokumentární

2007 Boulevard of Broken Dreams (TV seriál)
1999 Voices of Glory

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace