Reklama

Reklama

Příběh se odehrává v bouřlivé pohraniční oblasti Arizony a Mexika. Manželka bývalého šerifa Arizony je zabita na vlastním ranči. Zdá se, že do její vraždy je zapleten Mexičan, který nelegálně překročil hranici do USA. Fakta o tom, kdo za tragédii nese skutečnou vinu, jsou tak složitá a nejasná, jako problémy a napětí mezi lidmi žijícími na obou stranách hranice. Oba šerifové, jak bývalý (Ed Harris), tak i současný (Aden Young) hledají odpovědi a jejich životy se navždy změní. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama z americko-mexického pohraničí, přestože to v úvodu vypadalo spíše na štvanici stárnoucího šerifa a mexikánce. Nuž, příběh šel trošku jiným směrem a Ed Harris si tím pádem může odškrtnou další skvěle zvládnout charakterí roli. Jestli je třeba, v rámci tohoto filmu, někdo zmínit, pak je to on. Film trošku těžkopádný, nepříliš strhující, ale moji pozornost si bezproblému udržel, až po výborné finále. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro příběhy z Americko-Mexického pohraničí a i tento snímek jsem uvítal, i když patří k těm po všech stránkách průměrným. Máme tu několik zajímavých zápletek, z nichž, krom té ústřední, všechny vyšumí do ztracena. Režie a způsob vyprávění působí zcela sterilně, drsnější přestřelku či emotivnější scénu rovněž abys pohledal. 50% si ale za dobrou atmosféru a civilního Eda Harrise film zaslouží. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má Trump asi niekde vo vitríne. V podstate ide o takú minimalistickú krimi s jednoduchým dejom a pomalším tempom z prostredia americko-mexickej hranice (pašovanie ľudí, nelegálny prechod cez hranice...). Na začiatku sa stane tragédia a zvyšok filmu sa venuje prevažne pátraniu po pravde. Niektoré jednotlivé fragmenty scénok boli celkom zaujímavé, no ako celok ma to moc nenadchlo. Záver ma ale milo prekvapil. Tiež dúfam, že chalani si zapamätajú, že strieľať po Mexičanoch sa nemá. Priemer. 60/100 ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh z americko-mexického pomezí jehož hlavní devízou je uvěřitelnost. Jak příběhu samotného, tak hereckých výkonů. Bylo fakt zajímavý vidět seriálovou hvězdu Evu Longoriu hrající obyčejnou mexičanku. Ed Harris klasicky výborný a tak bych mohl pokračovat. Příběh samotný nepřináší sice nic nového, ale jde o to, jak to přináší. Valí se to kupředu sice v pomalém, nevzrušivém tempu, ale pomaloučku se na to nabaluje tolik zajímavých otázek ohledně předsudků, odpuštění, přátelství, až jsem se přistihl jak mě to úplně pohltilo. Má to nepopíratelnej latino nádech, ovšem žádnej patos a ke konci to dokonce graduje tak mistrně, že jsem při tom ani nedýchal! To bylo skvělé. Suma sumárum, trošku jiný pohled na bouřlivé pomezí, ale o nic méně silný a poutavý. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Môže byť! Michael Peña je priam zrodený na takéto herecké úlohy, a aj v tomto prípade bol výborný. Naozaj vydarená atmosféra arizonsko-mexického pohraničia s nevyčerpateľnou témou hraničného prevádzačstva. Pri akomkoľvek probléme nie je nič jednoduchšie ako obviniť jedného z neustále prúdiacich nelegálnych imigrantov. Motív krivého obvinenia sa tak nesie celým filmom, a nebyť charizmatického bývalého šerifa, ktorý vzal vyšetrovanie do vlastných rúk, spravodlivosť by dostala opäť ďalšiu ranu. Zaujímalo by ma ako napokon dopadli tí traja "hrdinovia", ktorí sa hrali na ostreľovačov. Taký "hrdinský" skutok a napokon sa chlapci ani nepochválili? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama