foto

Amy Madigan

  • nar. 11.9.1950 (68 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Již 30 let provdaná za Eda Harrise, se kterým má dceru Lily Dolores, narozenou 3. května 1993. Vzali se poté, co se seznámili na natáčení snímku Místa v srdci. Bok po boku se spolu s Harrisem krom tohoto objevili také v dalších šesti filmech.

Mezi nejvýznamnější role  v kariéře Amy můžeme zařadit úlohy v Affleckově Gone Baby Gone (2007) a v komedii Strýček Buck (1989) od Johna Hughese. Jednu z hlavních úloh ztvárnila v Romerově hororu Temná polovina (1993). Sbírku těch nejvýznačnějších rolí ve filmografii Amy doplňuje kultovní 80's akční krimi Ohnivé ulice (1984) od Waltera Hilla, kde pomáhala hlavní postavě v podání Michaela Parého osvobodit Diane Lane ze spárů hlavního záporáka Ravena (Willem Dafoe).

Poslední desetiletí se také trochu více objevuje v seriálech. Většinou se mihne v jednom nebo pár dílech, avšak v mysteriózní/fantasy sérii Carnivàle (2003-05) jste si ji mohli užít ve všech čtyřiadvaceti dílech.

Libor "player68" Křistek

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Last Full Measure
2018 American Woman
2017 A Crooked Somebody
Grey Lady
Stuck
2016 Sensitivity Training
2014 Shirin in Love
Za hranici
2013 The Lifeguard
2012 Jak bude?
2011 That's What I Am
2010 Stále na hraně
Virginia
2009 Gary's Walk
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2007 Gone, Baby, Gone
2006 Po stopách 11. září (TV film)
Vražda na Pleasant Drive (TV film)
2005 Návrat
2004 In the Land of Milk and Money
Přijetí
Ranč (TV film)
2003 Making 'Carnivàle': The Show Behind the Show (TV film)
2002 Pouhý sen
Projekt Laramie
Time for Dancing, A
2001 Rána do srdce (TV film)
Sleepy Time Gal, The
2000 Jménem lidu (TV film)
Pollock
1999 Having Our Say: The Delany Sisters' First 100 Years (TV film)
1998 Jasná lež (TV film)
With Friends Like These...
1997 Loved
1996 Jezdci purpurových stepí (TV film)
Zvrhlosti žen
1994 A pak tam byl jeden (TV film)
1993 Druhé já
1991 Lucky Day (TV film)
1989 Hřiště snů
Roe vs. Wade (TV film)
Strýček Buck
1988 Princ z Pensylvánie
1987 Osudná štvanice
1986 Revolt of Mother, The (TV film)
Zeisters
1985 Alamo Bay
Dvakrát za život
Laundromat, The (TV film)
1984 Love Letters
Místa v srdci
Ohnivé ulice
1983 Den poté (TV film)
Travis McGee (TV film)
1982 Ambush Murders, The (TV film)
Love Child
Victims (TV film)
1981 Crazy Times (TV film)

TV seriály

2016 Grace and Frankie (TV seriál)
The Loophole (S02E10)
Vražedná práva (TV seriál)
There Are Worse Things Than Murder (S03E02)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Pokrevní linie (S03E18)
2010 Hranice nemožného (TV seriál)
Jantar (S03E05)
Olívie (S03E01)
2009 Pohotovost (TV seriál)
To, co děláme (S15E18)
Konec služby za 6 minut (S15E17)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Není cesty ven (2. část) (S02E23)
Není cesty ven (1. část) (S02E13)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Carnivale (TV seriál)
New Canaan (S02E12)
Před New Canaanem (S02E11)
Cheyenne (S02E10)
další epizody (12)
2003 Carnivale (TV seriál)
A toho dne... (S01E12)
Den smrti (S01E11)
Stržen hněvem (S01E10)
další epizody (10)
1994 Crocodile Shoes (TV seriál)
1984 Eureka Stockade (TV seriál)

Dokumentární

2017 American Socialist: The Life and Times of Eugene Victor Debs - vyp.
2014 The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál)
2011 Prohibition (TV seriál)
2009 National Parks, The: America's Best Idea (TV seriál)
2003 Horatio's Drive: America's First Road Trip (TV film)
2001 Jazz (TV seriál)
Mark Twain (TV film)
1999 Not for Ourselves Alone: The Story of Elizabeth Cady Stanton & Susan B. Anthony (TV seriál)
1997 Big Guns Talk: The Story of the Western (TV film)
1995 500 Nations (TV seriál)
Way West, The (TV film)
1994 Baseball (TV seriál)
1988 American Experience (TV seriál)
1984 Music Videos and Inside 'Streets of Fire' (TV film)

TV pořady

2001 73. Annual Academy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace