Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pristátí v Nassau odchádzajú kapitán Flint s Johnom Silverom za kapitánom Hornigoldom, aby sa k nim pridal na ceste za pokladom k vraku lode Urca de Lima. Na ich veľké prekvapenie nájdu Hornigolda v malej chatrči, a nie v pevnosti, ako očakávali. Vyjde najavo, že záliv aj pevnosť v Nassau obsadil kapitán Charles Vane, Flintov odveký nepriateľ, ktorý si svoju moc na ostrove náležite užíva. (TV JOJ)

(více)

Recenze (2)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizodě jsem musel lehce ubrat na hodnocení, protože bordelové scény převažovaly nad námořními a bylo tu až příliš mnoho Mirandy Barlow. Nemůžu si pomoct, ale ta paní mi v příběhu připadá v podstatě zbytečná a přidává do děje nepodstatnou vatu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

- Do your men know that your are here? I recommend you get up and get off my ship. -Don’t you wanna hear rest of my terms first? -By all means. – I get your ship. I get your cargo. I get your weapons. I get it all. - And what exactly would I get in exchange for all that? -A head start. - Mr.Holmes! - Mr.Holmes doesn’t work here anymore. Epizóda začína flashbackom Flinta a Thomasa, kedy sa pozerajú na knihu s ilustráciami brutality, čo vie byť vždy kvalitný začiatok príbehu. Tá sa potvrdí v strete Vanea a Neda Lowa, kedy Charles Vane dáva protivníkovi ponuku, čo už nestihne odmietnuť. Agresia ale premôže Flinta, ktorý sa spája s názorovým oponentom, Gatesovým priateľom, aby Vanea z pevnosti vyhnal, čo sa nepáči Silverovi, ani Eleanor, ktorá stále nezabudla, ako chutí jej drsný chlapec. Romantiku zasa cítiť v melanchólii Flintových spomienok na začatie nevery s Mirandou a nechávanie jej knihy v španielčine na rímse. Jackova dejová línia je veľmi ľahká a lepšie by tejto postave bolo ako sekundatovi agresívnejšej postavy, teda Vaneovi. Ale ako celok je epizóda intenzívna, najmä v závere, kedy počujeme najprv Vaneove podmienky a potom Flintov rozsudok smrti nad ním.  -I know how you all must feel. How desperate you must to be go home and be embraced by Nassau again. But I‘m here to tell you that place no longer exists. It was taken from us by a madman. Held hostage by threat of force that no one on the island seems able to resist. Now I would like to say that the Urca beckons us. That we should look the other way. That the affairs of the beach should not take a precedence over those of the purse. But in this case, these issues would seem to be one and the same. Even if we could make it ashore safely, even if we could refit amidst the chaos that has been sown, even if we could ignore all of this and go on the win the Urca’s gold, what then? We return home only to have Vane extort from us the very prize we that we have sacrifice so much to win? Nassau was unable to resist him. But we have yet our to say. So at sunrise tomorrow, we make our terms clear with no room for bargain or compromise. Charles Vane and the animals he commands have until sunrise tomorrow to vacate that fort or so help me God... I will rain holy hell down upon him. ()

Reklama

Reklama