Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (108)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší dokument z říše hmyzu - něco takového by snad ani věhlasná BBC nenatočila. Ale teď vážně. Tohle je totiž TAK kouzelný film se vším všudy, že skoro ani popsat nejde. Nápad za nápadem, roztomilá animace, humor, napětí, rozmáchlé epické bitvy... Zkrátka nechybí nic a dokonce se to obejde bez jediného slova. Mrňouskové to dokázali! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, společně s mými neteři zajít na tuto nenáročnou animovanou, dobře hodnocenou pohádku a výsledek mě bohužel tak moc nepotěšil. Nevím jestli za to může ta němost filmu či otravné chroustání s pytlíkem od popcornu! Ale bohužel mě to jako celek nezaujalo a postupem času mi přišli zvuky bérušky a mravenců velice otravné. Příběhově je to klasická hrdinská akční jízda. Akce, která je bohužel v novodobých animácích velkým zvykem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem naposledy viděl jako děcko a pamatuji si, že se mi nikdy moc nelíbil, ačkoli jsem obdivoval animaci. Když jsem poprvé slyšel o tom, že z toho bude film, nedokázal jsem si to představit, ale po dvou Ovečkách Shaun, z nichž jedna je hodně blízko tomu, aby se mi dostala do TOP 10 oblíbených filmů, jsem to už viděl jako poměrně reálné. A teď když jsem ten film konečně viděl musím říct, že se mi líbil. Akorát mě zklamal nenaplněný potenciál. Čekal jsem nějaké epické (tentokrát to myslím bez ironie) dobrodružství, ve kterém se malá beruška ztratí rodičům, zbytek filmu je hledá a poznává další obyvatele hmyzí říše, některé milejší, jiné míň. Vím, je to kýč, ale pořád by mi to přišlo příběhově atraktivnější než to, co z toho nakonec bylo, Samotná válka mravenců, která tady trvá dobrou půlku filmu, mohla být jen závěrem, protože i přes vynalézavost tvůrců mi ta bitva začala připadat poněkud utahaná. Asi i proto jsem z toho ve finále nebyl nadšený nebo okouzlený, jak zde někteří píšou, ale uznal jsem, že to vůbec nebylo špatné. Navíc já mám pro vyprávění jen obrazem slabost a už musím ocenit jenom to. Pak mě teda ještě zklamal humor, který je v drtivé většině případů čistě pro děcka, ale najde se pár výjimek (třeba závod berušky s mouchami nad silnicí). Jestli bych ale nějakou část měl označit jako kouzelnou a do jisté míry i roztomilou, tak tu s pavoukem, ta se mi líbila fakt hodně a za ni samotnou bych dal 5*. Uvažoval jsem nad slabými 4*, možná to i časem změním, ale teď to celkově vidím na silné 3* ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Teda natočit devadesátiminutovej animák, ve kterým nepadne ani slovo, to chce koule. Místy je to sice zábava, ale místy taky pekelná nuda. A opět je tu problém, že pro dospělé je to moc infantilní (a často nelogické) a pro děti zase až moc strašidelné. Nápad tu byl, ale bylo s ním naloženo prachbídně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok svojou kvalitou v podstate kopíruje rovnomenný seriál a tie animácie sú rovnako rozkošné a zasadené do reálneho prostredia. Ako večerníček to podľa mňa funguje perfektne, ako celovečerný film už trošku menej hlavne kvôli hluchým miestam a zbytočne pridlhej stopáži, ktorá pri takejto dejovej linke fakt nemá čo navyše ponúknuť. Každopádne ale pre deti určite veľká zábava. 60 % ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama