Reklama

Reklama

Kromě tajemné události, kterou Zach se Samantou zažili během líbánek, se musí novomanželský pár vypořádat i s neplánovaným těhotenstvím. Zach, jenž vše natáčí na video pro budoucí generace, si na své ženě všimne podivného chování, které oba nejprve připisují stresu, ale brzy je zřejmé, že znepokojující proměny Samanthina těla i duše mají mnohem zlověstnější původ. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (141)

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Poměrně standardní horror tak za 3*, ale přidám jednu za kameru, protože ta se opravdu povedla. Obzvlášť u scény s jeleny v lese to byla paráda. Taky nesmím zapomenout na další obsazení Zacha Gilforda do hlavní role, což je v mém manuálu pro posuzování filmů velké plus :-). Taky mám chuť to trošku nadsadit jako protiklad některým zcela nesmyslně přehnaným odsudkům, které tomu tady dali jiní. Celkem za 4*. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Film neprekracuje zavedene klise a neresi problem, ktery FF ma. Naopak, vypada jako jeden z prvnich insirovany BWP. Velke pozitivum je ustredni dvojice, ktere fandite od zacatku. Ale co se hororove sceny tyce, jde vse do kopru. Vse je jen v naznacich, nic se doopravdy nedeje a poslednich 10 minut je smesice bizarnich zvratu a scen. Jedno se ale nechat musi. Mel jsem z toho neprijemny pocit ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

X-tá vykradačka Rosemary má děťátko a podobných snímků, který ovšem nemá absolutně co nabídnout. Found footage formát je otřesný, vůbec zde nefunguje a postavy zde kamery používají i ve chvíli, kdyby se na to každý normální člověk vykašlal. Kromě závěrečné čtvrthodinky se zde navíc vůbec nic nestane a divák jen marně kroutí hlavou, co všechno se v dnešní době už vydává za horor. ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Trochu přísný hodnocení, řekl bych. Sice ano, „onoho” děsivýho je poměrně málo, ale zato je to „ono” o to víc fajn. Doufám, že s přibejvajícím počtem hodnotících půjde film nahoru, protože rozhodně jde o lepší film, než je třeba Pach Krve, kterej tu má 59%, ale to je samozřejmě můj osobní názor. ..............P.S. já se fakt málem posral, když ho chytla za tu ruku :D ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo predvídateľný a tematicky ošumelý, no napriek tomu pozoruhodný satanský horor, inšpirovaný známymi žánrovkami ako Rosemary's Baby, Omen, Escalofrío a ich neskoršími nasledovníkmi. Devil's Due oplýva viacerými pôsobivými momentami, človeka pri dvoch - troch scénach aj trochu zamrazí a našťastie je natočený takým spôsobom, že found footage štýl tentokrát nepôsobí ako rušivý faktor. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Uvedenie filmu do kín sprevádzala marketingová kampaň, kedy sa po uliciach New Yorku pohyboval detský kočík ovládaný na diaľku, v ktorom bolo ukryté mechanické dieťa s hrôzostrašným výzorom, akoby ho posadol diabol. Z detského kočíka sa ozýval plač a hneď ako okoloidúci nazreli do kočíka, dieťa sa rýchlo posadilo a spustilo rev, niekedy dokonca striekalo tekutinu - zvratky. Video na portáli YouTube, kde dieťa straší okoloidúcich, malo len za 2 dni 20 miliónov zhliadnutí. (xpantherx)
  • Tvůrci k filmu přistupovali raději jako k mixu děsivého thrilleru a znepokojivé romance než k hororu. (Hal_Moore)
  • Ve filmu je řeč o antikristu, který je představován jako démon, což je ale nesprávně ztotožnění. Podle Bible je Antikrist nepřítel a odpůrce Boha a Ježíše Krista. (vimanzen)

Reklama

Reklama