foto

Sam Anderson

  • nar. 2.4.1947 (74 let)
    South Dakota, USA

Biografie

Sam Anderson se narodil 13. 5. 1945 a vyrůstal ve městě Wahpeton v Severní Dakotě, kde také vystudoval univerzitu se zaměřením na divadlo, americkou literaturu a kreativní psaní. Po ukončení studia se stal profesorem na vysoké škole Antelope Valley Colege v Kalifornii. Vyučoval zde divadelní herectví.

V roce 1980 přišla první menší role a předznamenala Andersonovu kariéru, stal se hercem epizodních a menších rolí. Prošel řadou seriálů, mimo jiné např. DALLAS, STAR TREK: NOVÁ GENERACE, JUMP STREET 21, AKTA X, PŘÁTELÉ, ALLY MCBEALOVÁ, POHOTOVOST, kde si nejdříve zahrál pacienta a později se vrátil jako kardiolog Jack Kayson. Sam si zahrál ve všech seriálech, které produkoval Jerry Bruckheimer – KRIMINÁLKA LAS VEGAS, KRIMINÁLKA MIAMI, BEZE STOPY, ODLOŽENÉ PŘÍPADY a KRIMINÁLKA NEW YORK. Do povědomí diváku se dostal rolí Hollanda Mannerse v seriálu ANGEL. Ve dvou seriích zde ztvárnil právníka firmy zabývající se paranormálními jevy. Od roku 2004 se objevoval na televizních obrazovkách jako Bernard Nadler v seriálu ZTRACENI.

Hrál také v několika celovečerních filmech – PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM! 2, LA BAMBA, CRITTERS 2, NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU, VLÁDCI LOUTEK. Ve filmu Roberta Zemeckise FORREST GUMP dostal roli ředitele Hancocka.

Sam Anderson je ženatý od roku 1985 a má dvě děti.

Táňa "Taninaca" S.

Herecká filmografie

Filmy

2021 Echoes of Violence
2018 Song of Back and Neck
2017 Maybe Someday
2016 Modern Love
Ouija: Zrození zla
2014 Zrození ďábla
2013 Vražedná dohoda
2012 Frankie Go Boom
2006 Dirty Habit
2005 Pohnutí
2004 50 Ways to Leave Your Lover
2003 Secret Santa (TV film)
The Commission
2002 Ulejváci
2000 Nejlepší hra
Nezávislý
Shangri-la Café, The
Transport
1999 NetForce (TV film)
1998 Půlnoc nikdy nekončí
Války Pentagonu (TV film)
1997 After the Game
Zločiny z vášně: Náměsíčný vrah (TV film)
1996 Nevinné oběti (TV film)
Norma Jean a Marilyn (TV film)
The Man Next Door (TV film)
1994 Confessions: Two Faces of Evil (TV film)
Forrest Gump
Vládci loutek
1993 Nechci být sám (TV film)
1992 Neviditelný na útěku
1990 Temný anděl
1988 Critters 2
1987 La Bamba
1985 Filmový sen
1983 Murder 1, Dancer 0 (TV film)
Policistka z titulní strany (TV film)
1982 Připoutejte se, prosím! 2
Tragedy of King Lear, The
1981 Joe Dancer: Velký obchod (TV film)

TV seriály

2019 Vražedná práva (TV seriál)
Jsem vrah (S06E07)
2018 American Woman (TV seriál)
Changes and the New Normal (E02)
2017 Tohle jsme my (TV seriál)
Nejzklamanější člověk (S02E07)
2016 Satan přichází (TV seriál)
Šelma povstává (E01)
2014 Chasing Life (TV seriál)
Finding Chemo (S01E10)
Blood Cancer Sex Carrots (S01E03)
Grimm (TV seriál)
Dědictví (S03E21)
Pygmalion (S03E20)
Strážce pořádku (TV seriál)
Shot All to Hell (S05E05)
Over the Mountain (S05E04)
Good Intentions (S05E03)
další epizody (5)
Castle na zabití (TV seriál)
Telekineze (S06E15)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Lance řeší případ (S10E02)
Utajená nehoda (S10E01)
2013 Dallas (TV seriál)
Legacies (S02E15)
Guilt by Association (S02E14)
Strážce pořádku (TV seriál)
Ghosts (S04E13)
The Hatchet Tour (S04E09)
Outlaw (S04E08)
další epizody (4)
2012 Muži sobě (TV seriál)
Inventing Milo (S01E09)
Skandál (TV seriál)
Spies Like Us (S02E06)
Drsná Harry (TV seriál)
Hysterie (S02E14)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Vražedné řešení (S02E13)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Odepsaná kampaň (S04E04)
2010 Zapomenutí (TV seriál)
Train Jane (E14)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Kandidát (S06E14)
LA X I (S06E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nejhorší noční můra (S08E02)
2009 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Snow Job (S01E09)
Ostré jako břitva (TV seriál)
Brave New World (S02E03)
Bad Habits (S02E02)
Aussie Bob & Kiwi Terry (S02E01)
Chirurgové (TV seriál)
Chirurgie hrou (S05E15)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Dům v plamenech (S04E19)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Lež (S05E02)
Protože jste odešli (S05E01)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Něco hezkého tam doma (S04E10)
Rýsují se věci příští (S04E09)
Ji Yeon (S04E07)
další epizody (4)
2007 Conspiracy (TV seriál)
Ve městě hurikánů (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Pohotovost (TV seriál)
Pod vlivem (S14E05)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Výborně, paní Azraelová (S03E09)
Ztraceni (TV seriál)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
S.O.S. (S02E19)
Celá pravda (S02E16)
Odložené případy (TV seriál)
Joseph (S03E23)
2005 Médium (TV seriál)
Time Out of Mind (S02E03)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Odkud jdeme (S01E12)
Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Těch druhých 48 dní (S02E07)
další epizody (6)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Billboard (S06E10)
Pohotovost (TV seriál)
Pan Rubadoux (S11E19)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Proměny (S05E08)
Pohotovost (TV seriál)
Strach (S11E04)
Odpusť a zapomeň (S10E16)
2003 Married to the Kellys (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
Zázraky (TV seriál)
Mother's Daughter (E09)
Vzkvétající město (TV seriál)
Blackout (S01E17)
Monster's Brawl (S01E11)
Pohotovost (TV seriál)
Přátelská výpomoc (S09E11)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Zlatý padák (S01E01)
Nemocnice Presidio (TV seriál)
První pondělí (TV seriál)
The Court (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Zachovej se jako chlap (S09E04)
Druhá smrt (S09E02)
2001 Pasadena (TV seriál)
The Chronicle (TV seriál)
The Fighting Fitzgeralds (TV seriál)
Wolf Lake (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Vina (S07E04)
Pohotovost (TV seriál)
Stav mysli (S07E10)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
Shibboleth (S02E08)
1999 Angel (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Vysněný život (S02E11)
Případ pro Sam (TV seriál)
Posedlost (S03E18)
Pohotovost (TV seriál)
Weaverová to zařídí (S06E01)
1998 Fantasy Island (TV seriál)
Lovná zvěř (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Mare Tranquilitatis (E06)
1968 (E04)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Liver, Hold the Mushrooms (S04E17)
Pohotovost (TV seriál)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Trable začátečníků (S05E07)
Zmizení (S05E04)
další epizody (4)
Přátelé (TV seriál)
Stoprvní (S05E03)
Akta X (TV seriál)
Americká varianta (S05E18)
1997 Fame L.A. (TV seriál)
Návštěvník (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Pád (S02E03)
Pohotovost (TV seriál)
Víra (S03E16)
1996 Boston Common (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
522666 (S01E05)
Mys (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Překotná vražda (S12E14)
1995 Live Shot (TV seriál)
Pan nikdo (TV seriál)
Pointman (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Dvě lidská srdce (S01E16)
Dlohá cesta jedním dnem (S01E14)
Štěstí ve hře (S01E13)
další epizody (4)
Picket Fences (TV seriál)
Heroes and Villains (S03E16)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dobrá noc před námi (S01E05)
Cesta domů (S01E03)
Svědectví (TV seriál)
The Stand (E04)
The Betrayal (E03)
The Dreams (E02)
Thunder Alley (TV seriál)
Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
Brooklyn Dodgers (E19)
Picket Fences (TV seriál)
Away in the Manger (S03E10)
Terms of Estrangement (S02E16)
1993 Danger Theatre (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Melrose Place (TV seriál)
Strange Bedfellows (S02E14)
Cold Turkey (S02E12)
Picket Fences (TV seriál)
Blue Christmas (S02E09)
The Dancing Bandit (S02E05)
Be My Valentine (S01E17)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Vražda se slevou (S10E09)
1992 Picket Fences (TV seriál)
The Green Bay Chopper (S01E02)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Noční můra (S05E21)
1990 Uncle Buck (TV seriál)
1989 Lebkouni (TV seriál)
The Game (E10)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Hotel Royale (S02E12)
1988 V žáru noci (TV seriál)
Jump Street 21 (TV seriál)
School's Out (S02E22)
1987 Buck James (TV seriál)
Charmings, The (TV seriál)
Hooperman (TV seriál)
1986 Perfect Strangers (TV seriál)
Check This (S01E05)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
You Again? (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál)
'Twas the Nightmare Before Christmas (S02E11)
Hardcastle a McCormick (TV seriál)
McCormick's Bar and Grill (S03E18)
1985 Eye to Eye (TV seriál)
Growing Pains (TV seriál)
What's Happening Now! (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Případ X (S02E01)
Příběhy z temnot (TV seriál)
Bigalow's Last Smoke (S01E22)
Magnum (TV seriál)
Paní Jonesová (S05E19)
1984 Blue Thunder (TV seriál)
E/R (TV seriál)
Mama Malone (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
Altared Steele (S02E04)
St. Elsewhere (TV seriál)
Dog Day Hospital (S01E18)
1982 Gloria (TV seriál)
Newhart (TV seriál)
T.J. Hooker (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
Simon & Simon (TV seriál)
1980 Stockard Channing Show, The (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
WKRP in Cincinnati (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky