foto

Sam Anderson

  • nar. 2.4.1947 (71 let)
    South Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam Anderson se narodil 13. 5. 1945 a vyrůstal ve městě Wahpeton v Severní Dakotě, kde také vystudoval univerzitu se zaměřením na divadlo, americkou literaturu a kreativní psaní. Po ukončení studia se stal profesorem na vysoké škole Antelope Valley Colege v Kalifornii. Vyučoval zde divadelní herectví.

V roce 1980 přišla první menší role a předznamenala Andersonovu kariéru, stal se hercem epizodních a menších rolí. Prošel řadou seriálů, mimo jiné např. DALLAS, STAR TREK: NOVÁ GENERACE, JUMP STREET 21, AKTA X, PŘÁTELÉ, ALLY MCBEALOVÁ, POHOTOVOST, kde si nejdříve zahrál pacienta a později se vrátil jako kardiolog Jack Kayson. Sam si zahrál ve všech seriálech, které produkoval Jerry Bruckheimer – KRIMINÁLKA LAS VEGAS, KRIMINÁLKA MIAMI, BEZE STOPY, ODLOŽENÉ PŘÍPADY a KRIMINÁLKA NEW YORK. Do povědomí diváku se dostal rolí Hollanda Mannerse v seriálu ANGEL. Ve dvou seriích zde ztvárnil právníka firmy zabývající se paranormálními jevy. Od roku 2004 se objevoval na televizních obrazovkách jako Bernard Nadler v seriálu ZTRACENI.

Hrál také v několika celovečerních filmech – PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM! 2, LA BAMBA, CRITTERS 2, NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU, VLÁDCI LOUTEK. Ve filmu Roberta Zemeckise FORREST GUMP dostal roli ředitele Hancocka.

Sam Anderson je ženatý od roku 1985 a má dvě děti.

Taninaca

Herecká filmografie

Filmy

2018 Song of Back and Neck
2017 Maybe Someday
2016 Modern Love
Ouija: Zrození zla
2014 Zrození ďábla
2013 Vražedná dohoda
2012 Frankie Go Boom
2006 Dirty Habit
2005 Pohnutí
2004 50 Ways to Leave Your Lover
2003 Commission, The
Secret Santa (TV film)
2002 Ulejváci
2000 Nejlepší hra
Nezávislý
Shangri-la Café, The
Transport
1999 NetForce (TV film)
1998 Půlnoc nikdy nekončí
Války Pentagonu (TV film)
1997 After the Game
Zločiny z vášně: Náměsíčný vrah (TV film)
1996 Man Next Door, The (TV film)
Nevinné oběti (TV film)
Norma Jean a Marilyn (TV film)
1994 Confessions: Two Faces of Evil (TV film)
Forrest Gump
Vládci loutek
1993 Nechci být sám (TV film)
1992 Neviditelný na útěku
1990 Temný anděl
1988 Critters 2
1987 La Bamba
1985 Filmový sen
1983 Murder One, Dancer 0 (TV film)
Policistka z titulní strany (TV film)
1982 Připoutejte se, prosím! 2
1981 Joe Dancer: Velký obchod (TV film)

TV seriály

2018 American Woman (TV seriál)
Changes and The New Normal (E02)
2017 This Is Us (TV seriál)
The Most Disappointed Man (S02E07)
2016 Satan přichází (TV seriál)
Šelma povstává (E01)
2014 Grimm (TV seriál)
Dědictví (S03E21)
Pygmalion (S03E20)
Strážce pořádku (TV seriál)
Shot All to Hell (S05E05)
Over the Mountain (S05E04)
Good Intentions (S05E03)
další epizody (5)
Castle na zabití (TV seriál)
Telekineze (S06E15)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Lance řeší případ (S10E02)
Utajená nehoda (S10E01)
2013 Strážce pořádku (TV seriál)
Ghosts (S04E13)
The Hatchet Tour (S04E09)
Outlaw (S04E08)
další epizody (4)
2012 Dallas (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Vražedné řešení (S02E13)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Odepsaná kampaň (S04E04)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Kandidát (S06E14)
LA X I (S06E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nejhorší noční můra (S08E02)
2009 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Snow Job (S01E09)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Dům v plamenech (S04E19)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Lež (S05E02)
Protože jste odešli (S05E01)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Něco hezkého tam doma (S04E10)
Rýsují se věci příští (S04E09)
Ji Yeon (S04E07)
další epizody (4)
2007 Conspiracy (TV seriál)
Ve městě hurikánů (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Pohotovost (TV seriál)
Pod vlivem (S14E05)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Výborně, paní Azraelová (S03E09)
Ztraceni (TV seriál)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
S.O.S. (S02E19)
Celá pravda (S02E16)
Odložené případy (TV seriál)
Joseph (S03E23)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Time Out of Mind (S02E03)
Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Těch druhých 48 dní (S02E07)
další epizody (6)
Pohotovost (TV seriál)
Pan Rubadoux (S11E19)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Proměny (S05E08)
Pohotovost (TV seriál)
Strach (S11E04)
Odpusť a zapomeň (S10E16)
2003 Married to the Kellys (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
Zázraky (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Přátelská výpomoc (S09E11)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Zlatý padák (S01E01)
Nemocnice Presidio (TV seriál)
První pondělí (TV seriál)
The Court (TV seriál)
Vzkvétající město (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Zachovej se jako chlap (S09E04)
Druhá smrt (S09E02)
2001 Chronicle, The (TV seriál)
Pasadena (TV seriál)
The Fighting Fitzgeralds (TV seriál)
Wolf Lake (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Vina (S07E04)
Pohotovost (TV seriál)
Stav mysli (S07E10)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Shibboleth (S02E08)
1999 Angel (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Vysněný život (S02E11)
Pohotovost (TV seriál)
Weaverová to zařídí (S06E01)
1998 Fantasy Island (TV seriál)
Lovná zvěř (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Liver, Hold the Mushrooms (S04E17)
Pohotovost (TV seriál)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Trable začátečníků (S05E07)
Zmizení (S05E04)
další epizody (4)
Přátelé (TV seriál)
Stoprvní (S05E03)
Akta X (TV seriál)
Americká varianta (S05E18)
1997 Fame L.A. (TV seriál)
Návštěvník (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Víra (S03E16)
1996 Boston Common (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
522666 (S01E05)
Mys (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
1995 Live Shot (TV seriál)
Pan nikdo (TV seriál)
Pointman (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Dvě lidská srdce (S01E16)
Dlohá cesta jedním dnem (S01E14)
Štěstí ve hře (S01E13)
další epizody (4)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dobrá noc před námi (S01E05)
Cesta domů (S01E03)
Svědectví (TV seriál)
Thunder Alley (TV seriál)
1993 Danger Theatre (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Picket Fences (TV seriál)
1990 Uncle Buck (TV seriál)
1989 Lebkouni (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Hotel Royale (S02E12)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
1987 Buck James (TV seriál)
Charmings, The (TV seriál)
Hooperman (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Jump Street 21 (TV seriál)
1986 Perfect Strangers (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
You Again? (TV seriál)
1985 Eye to Eye (TV seriál)
Growing Pains (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál)
What's Happening Now! (TV seriál)
1984 Blue Thunder (TV seriál)
E/R (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Mama Malone (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
Příběhy z temnot (TV seriál)
1982 Gloria (TV seriál)
Newhart (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
St. Elsewhere (TV seriál)
T.J. Hooker (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
Simon & Simon (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
Stockard Channing Show, The (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
WKRP in Cincinnati (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace