Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Drama s výborně vystavěnou atmosférou, které pro mě bohužel strádalo trochu šťávy a nebýt pár nudnějších pasáží, asi bych se nebál jít na pět hvězdiček. Kristen je výborná, nikdy jsem nechápal, v čem teda tak byly strašné její výkony v Twilight, že dostávala i Zlaté maliny. Upřímně si myslím, že to byla zaujatost vůči sérii, protože nijak špatně nikdy nehrála a ani nehraje. Mám radost, že však objevuje ovšem i filmové vody mimo mainstream. Z Camp X-Ray, Sils Maria i Still Alice s Kristen jsem měl velkou radost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I humanistům se dá lézt do prdele s přijatelnějším příběhem. Já nemám nic proti komornímu pojetí filmu, naopak mělo to celkem vydařenou atmosféru, která mě fascinovala i během záverčných titulků, které jsou mimochodem udělaný skvěle a dotváří celý příběh. Zatímco atmosféra filmu působí věrohodně, chování hlavní hrdinky působí zcela opačně. Nebyl zřejmý jediný motiv, proč by měla hlavní hrdinka navzat citový vztah s vězněným fousáčem a ten byl ještě navíc navázán takovým způsobem, že by mu neuvěřil ani čerstvě nasátej komár. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohto filmu vzniklo niečo celkom pozerateľné a zaujímavé, no nie je to nič perfektné. V prvom rade si povedzme o Kristen Stewart. Myslím, že ako herečka nie je zlá, ale stále mám s ňou problém, že vidím v jej postave hrať seba samú. A nie je to zlé, ale mohlo byť lepšie. Horšie však je, že film často niečo načne, a nedopovie nám, viete odhadnúť jednotlivé scénky a ako to bude pokračovať a záver filmu je skoro nekonečný. Trebalo vyhodiť aspoň štvrtinu dialógov, ktoré boli dokopy o tom istom, skrátiť film a radšej viac sa venovať iným miestam, ktoré boli rovnako dôležité. Aspoň pre mňa. Čakal som oveľa viac od tohto filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká palba do vlastních řad. Tentokrát si sebemrskači vzali na paškál vězeňské komplexy pro ručníkáře a dopadlo to špatně. Copak to prostředí kriminálu, to bylo docela fajn, stejně jako rutina, kterou tamní práce obnáší. Ale příběh sám, kdy se unylá vojanda začne zbližovat s jedním ze zabásnutých prostěradel, to byla tragédie. Když to shrnu, tak si její sympatie získá tím, že po ní mrskne kelímek sraček. mě tohle někdo udělat, tak dostává sodu až do konce svého pobytu. Zkrátka té náhlé erupci citů neuvěří nikdo, kdo má všech pět pohromadě. Dalším úletem bylo obsazení Kristen Stewart. Neříkám, že ta holka neumí hrát, ale jestli se na něco nehodí, tak je to vojačka házející drsné ksichty. Její výkon byl spíše parodický. Amíci by to v tomhle ohledu se sebekritikou neměli přehánět, protože jak pravil jeden z agentů Mossadu, když omylem zabili jiný cíl: "Mrtvý Arab, dobrý Arab." 30% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Má to něco do sebe, ať už to v reálu vypadá tak jak je zde nastíněno nebo ne. Herecky solidní a tematicky neotřelé. Znovu to vidět nebudu chtít, ale shlédnutí vůbec nelituju a klidně bych i doporučil, ačkoliv může jít pro spoustu diváků o těžko stravitelnou látku. 60 % Oblíbená část- scéna probíhající během závěrečných titulků ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení trvalo 21 dní. (Ajjinka)

Reklama

Reklama