Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vanessa se ve vzpomínkách vrací do minulosti, kde se na opuštěné chatě ve Vřesovicích setkává s mentorkou, která ji učí ovládnout její síly. I ta si ale záhy uvědomí, jak moc je Vanessa silná, a varuje ji před zlem a nebezpečím, které na ni číhá. (HBO Europe)

Recenze (11)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější epizoda druhé série. Fantasticky nasnímaná, působivá lokace a production design, skvěle vygradovaná. Viděl jsem dvakrát. Sevřená časem a místem. Při velkém finále jsem měl slzy v očích. Díl, který smazává rozdíl mezi televizí a kinem. "My name is Joan Clayton." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínkový, "čarodějnický" díl se tvůrcům převelice povedl. Proti předchozí přibržděné epizodě měl děj spád, atmosféra byla opět fantasticky pochmurná a místo nanicovateho filosofování o básnících, jsem zjistil spoustu podstatných informací z Vanessiny minulosti. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evička je proste skvostná a niet divu, že si pre seba vyslúžila ďalšiu flashbackovú epizódu. Nahliadneme do Vanessinej minulosti, konkrétne do udalosti jej prvého kontaktu s čarodejníctvom. Celé to pôsobí neskutočne impresívnym dojmom, je v tom vidieť cit pre detail i dobu, kedy sa príbeh odohrával. Všetko do jedného má svoje čaro, od chalúpky až po samotné kúzelnícke zvyky a praktiky. Tiež sa mi páčilo vyzobrazenie kresťanského fanatizmu, ktorý bol vždycky skôr prostriedkom politikom k dosiahnutiu svojich cieľov, než vec presvedčenia a svetonázoru. Celé nám to končí upálením čarodejnice, čo bolo naozaj brutálne. V ledačom mi tento diel pripomínal Zaklínača, kde najväčšími monštrami sú práve ľudia. A len tak mimochodom, Eva Green je mojim predobrazom toho, ako si predstavujem Yennefer. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to k nevíře, ale už i já mám jasnou příležitost udělit epizodě Penny Dreadful pětikvalt, protože tenhle trpký náhled do prokletého světa čarodějnic ukojil veškeré mé touhy vůči nejzajímavější odnoži západního folklóru. Už jen vzhledem k tomu, že v hororovém soudku toho mimo Blair Witch moc kvalitního nevzniklo. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama