Reklama

Reklama

Patema nohama vzhůru

(festivalový název)
  • Japonsko Sakasama no Patema (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ji pustím, spadne do nebe.
Patema celý život strávila pod zemí. Po katastrofickém pokusu o spoutání alternativních zdrojů energie se musel její lid usadit v temné a stísněné síti podzemních tunelů. V temnotě sní o dobrodružstvích na povrchu. Eidži jaksi nezapadá ve škole, ani ve společnosti. Jeho svět ovládá již po generace tyranský rod Izamura. Městu ve středu království dominuje obří Řídící věž a v dálce na horizontu se ukazují rozsáhlé pustiny. Tato dvojice se brzy zaplete do velkých událostí, které postaví jejich světy na hlavu... (Animefest)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (24)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi to velmi líbilo. Nápad s otočenou gravitací je poměrně zajímavý a tady si s ním opravdu pěkně pohráli. Ústřední dvojice byla fajn a ten lehký nádech přátelství a romantiky byl poměrně příjemný. Stejně tak se mi líbilo vykreslení obou světů a především ten totalitní byl dost zajímavý. Animace byla povedená a i hudba se mi líbila, takže opět celkově spokojenost a příjemný zážitek. 8,4/10 ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol vyslovene detský, pomalý a niektoré problémy boli riešiteľné rádovo v minútach, ak nie v sekundách. Ale asi bolo treba získať čas na vybudovanie atmosféry. Čo sa podarilo výborne. Dávno sa mi nestalo, aby som sa takto zžil s nejakou postavou. O Patemu som sa v niektorých scénach naozaj bál, za čo si tvorcovia zaslúžia veľkú pochvalu. Pre mňa omnoho lepšie spracovanie nápadu, ako v o rok staršom hranom filme Upside Down . Aj keby odpisovali, rád im to odpustím. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - My jsme úplně jiné bytosti než vy......... Je to trošku převrácený příběh a to co funguje na papíře, nemusí zákonitě fungovat ve filmu. CITÁT - Nenech mě spadnout!!....... Jezdící chodník mě dostal a je velmi věrohodný. Celkově mě však příběh moc neoslovil. Byl krásně kreslený a hudbu měl jen průměrnou. DIALOG: PATEMA - Jsi.....vzhůru nohama!!! EIJI - Ne, to ty jsi vzhůru nohama!!!....... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že niečo podobné ako je Sakasama no Patema sa dá vidieť aj inde a teda nie je to to najlepšie čo môžete dostať, ale ja sa nebudem pozerať len na konkurenciu, ale hlavne na kvalitu tohto "anime" filmu, ktorý napriek svojej dĺžke má ťah na bránu a neprináša žiadne zbytočné scény. Snáď som dostatočne vysvetlil ten ťah na bránu, ktorý je myslený samozrejme tak, že divák dostane len to čo je dôležité pre príbeh a to je vlastne prednosťou tohto filmu. Samozrejme príbeh funguje na princípe už veľakrát videného, keď sa nepriatelia spoznali zistili, že sú minimálne odlišný a vedia nájsť k sebe cestu spriateliť sa, zaľúbiť sa atď. Ešte by som vyzdvihol animáciu, ktorá je veľmi pekná a oku lahodiaca. Koniec je očakávaný a myslím aj ideálny v tom zmysle, že človeka poteší a neurazí. Kedže minutáž je fakt malá (99 minút) tak toto je taká jednohubka, ktorá niekoho zaujme viac iného menej. Minutáž je malá vzhľadom k tomu o čom tento príbeh rozpráva. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Opět lepší tři hvězdičky. Patema má moc pěknou animaci prostředí, postavy za mě mohly být udělaný o trochu lépe. Příběh není nic nového, alespoň ne pro mě, vidím v tom hodně schéma mé srdcové záležitosti - Zkáza Ecobanu. Postavy mohly mít rovněž rozvinutější charaktery, ale bohužel pro to nejspíš prostor moc nebyl, šlo spíše o propletení vztahů těch nahoře a těch dole, i když tomu vlastně bylo naopak! Opět ale to samé jako v případě Zkázy Ecobanu. Je to jeden z hlavních důvodů, proč nejdu s hodnocením výše. I tak ale příjemná pokoukaná:) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama