Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (153)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Celý film mi šla ta drzá a lehkomyslná holka na nervy, aby mi ji pak ve finále bylo trochu líto. Typické dítě z rozvrácené rodiny, které si nejvíce ze všeho přeje, aby se táta s mámou dali opět dohromady. Chová se přitom velmi svérázně. Otevřeně mluví o sexu a také jej hojně praktikuje. Na osobní hygienu moc nedbá a tak to je často podívaná jen pro silnější povahy. Škoda, že těch nudnějších pasáží je tu dost, protože jinak mě to celkem bavilo. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Amélie z Montmartru je princeznou, Helen z Hellersdorfu prasákem. Nic proti princeznám ale tahle petarda a její duševní mindrák mi imponuje mnohem více. Helen těch nechutností napadne opravdu hodně, všechny je ale zvládá smáznout jediným úsměvem. I když mě během projekce nesčetněkrát natáhlo, stačilo vždy odvrátit zrak a nechat pracovat bránici. Filmařsky dospělý snímek, hudba, kamera, prostřihy, vše zmíněné zanechá silný dojem. Jen víc takových filmů, iniciativních.) Velice zábavný krok trochu jiným směrem. ()

Reklama

Lottr 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jde o naprosto zbytečný a chvílemi nechutný film, na který nejspíš brzo zapomenu, ale ta nekonvečnost a porušení veškerých tabu, to mě prostě zaujalo a celých 109 minut mě prostě dobře bavilo. Jen škoda, že v závěru nedošlo na nějakou tu hlubší myšlenku, nebo alespoň pointu, která by nám ukázala, jakým směrem nás film chtěl celou dobu vést. Takhle to vypadá že vlastně nikam, nebo možná někam mezi posranou postel a nadrženou holku. I tak nevadí. Film baví, rozhodně překvapí a pokud jsi úchyl, tak i potěší. ()

dom156 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli je knížka tak špatná jako film, tak jí snad radši spalte. I psaní této recenze je ztráta pár minut života. S filmo tvorbou to nemá nic společného, jelikož ta neuspořádaná série scének, které byli některé i dost za hranou, si nemůže říkat film. Mohl bych tady chrlit lávu a sypat popel x řádků, ale raději si pustím něco lepšího. Odpad a nedoporučuji. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemáš hlad“? Praštěná a absurdní hovadina…ale nutno uznat, že překvapivě dost zábavná a vynalézavá. Přívlastky o filmu platí také na hlavní rozpolcenou, provokativní a upřímnou hrdinku. A důvtipem, originalitou a děláním si srandy z žánrových klišé (kupříkladu ten nejklišovitější konec vůbec byla trefa do černého) jsou Vlhká místa rozhodně někde úplně jinde než ostatní (zde zmiňované) teenagerovské filmy o „tom“. Tvůrci si navíc rádi hrají s očekáváním diváka a Heleniny představy či sny na něj nejdřív nechávají působit jako čistou realitu a dávají si na čas s uvedením na pravou míru. Každopádně těch opravdu „vymazlených“ scén mají Vlhká místa celou řadu, namátkou „rozbor povrchu záchodového prkénka“, „porod“, „užívání si koly“, „pokrevní sesterství“ a nejvíc mě dojalo „přidávání ingrediencí do pizzy za doprovodu Na krásném modrém Dunaji“ (u toho jsem regulérně brečel smíchy). Takováto milá a nečekaná překvapení si nechám líbit a konkrétně tohle oceňuju slabšími 4*. „Přítelkyně?“ – „Jak se to vezme, máme teď něco jako… přestávku ve vztahu.“ – „Jak dlouho už?“ – „2 roky.“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama