Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neviem, čo si o tomto snímku myslieť. Snímok bol naštartovaný vynikajúco, príbeh zaujal hneď od začiatku, jednotlivé postavičky boli sympatické a po technickej stránke to tiež nebolo najhoršie. V kritických momentoch sa síce trocha zatriasla kamera, ale v tomto prípade to až tak nevadilo. Celý stred filmu sa mi však zdal akýsi plochý, nevýrazný, bez hlbšej pointy ktorá by sa rozvíjala a hlavne bez atmosféry, ktorá by spolu s príbehom mohla gradovať. Ku koncu sa veci v tomto smere trocha zlepšia, prišlo to však hrozne neskoro a tak mi po skončení zostala len trpká sci-fi pachuť v ústach. Preto aj keď sa nedá povedať, žeby celkový dojem z filmu bol vyslovene zlý, od tohto žánru však jednoducho očakávam viac. 60/100 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vcelku docela zvláštní film, ale musím uznat, že mě něčím zaujal. Nevím zda to je prostředím nebo celkovým konceptem, prostě mě to nějak bavilo. Ikdyž se film pomalu rozjíždí, pak se začali dít opravdu divné věci, které jsem nechápal a pomohl mi k tomu až konec, který mě neskutečně potěšil a překvapil. Potěší také hudba, nějaké ty slow-motion efekty, které jsou docela fajn a hlavní protagonisté nejsou také úplné lopaty. Co na to říct, není to áčkový film s velkým rozpočtem, ale ostudu žánru určitě nedělá. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že dnešné technológie dávajú zelenú aj vzniku podobných nízkorozpočtových sci-fi filmov s myšlienkami, ktoré by kedysi ostali len v hlavách šikovných tvorcov. Eubank k nim patrí všetkými desiatimi a je len otázka času kedy mu štúdiá zveria nejaký odvážnejší projekt. Vizuálne pútavé, plné metafor a abstraktných scén. Zručná a metodická réžia fungovala v jednotlivých scénach, ale celkový dojem bol akoby to točilo viacero režisérov súčasne a každý si chcel pretlačiť svoju verziu scenára. Eubank totiž nevedel ako pospájať jednotlivé časti. Je jasné, že nápady nie sú to, čo by tomuto mladému vizionárovi chýbalo. Skôr je to akási vodiaca niť zručnejšieho rozpávača, ktorý by celý príbeh dokázal zosúladiť do konzistentnejšej formy. Pokus o KO finálny zvrat ale vyšiel, a pokiaľ divák pochopí, tak určite dá palec hore. 70%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Musím do Postrádám zde napsat o přidání žánru mysteriózní, jelikož tohle je mysteriózní jak sviňa. Ok, ten dvacetiminutový úvod je hrůza. Nudný, hrozně natočený, nijaký... Naštěstí potom, co se naše trojice dostane do průseru, je z toho celkem atmosférická a napínavá podívaná, plná záhad a otázek, kterých je v jednu chvíli tolik, že jsem si vzpomněl na 400 Days, naštěstí tady vysvětleni bylo, i když jsem ho odhadl hned po tom, co se Nic podíval na ty svoje nohy, nevadilo mi to. Ale fakt jsem se od toho nemohl odtrhnout, jak mě to chytlo (což teda v jednu chvíli přišlo a musel jsem jít dělat něco jiného...). Bohužel, finální dojem mi kazí dvě věci - moc akce v závěru, jelikož to kazí tu minimalistickou atmosféru, co to ze začátku mělo a taky několik nelogičností mi vadilo. Finální záběr fajn (dneska na ně mám teda štěstí). Jinak to ale je dobrá sci-fi a jsem rád, že někdo udělal film, který mi připomíná jeden můj nápad na povídku, ačkoli já bych tam několik věcí udělal jinak. 4* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva mladíci a jedna slečna, se vydávají po stopách signálu, který je zavede až do míst, kde dávají lišky ufonům dobrou noc. Po neočekávaném nočním zážitku u opuštěné chaty, se však jejich životy obrátí naruby. První polovina filmu je vynikající. Tajuplná, atmosferická, pokládající spoustu zajímavých otázek (divákovi, ne hlavnímu hrdinovi). Druhá však trochu ztrácí již tak své pomalejší tempo a Signálu jakoby dochází dech. Je to škoda, protože když se film přesune z laboratoří do Nevadské pouště - snímek už ničím nepřekvapí a režisér docela slušně pohřbívá výborně rozehranou první část. Závěr je sice velmi zajímavý, ale nijak ohromující a za pár hodin po skončení filmu vám úplně vyšumí z hlavy. Nevím, třeba jsem na film neměl tu správnou náladu, příště si ho vychutnám více a opravdu ho docením, protože mi toto téma přišlo hodně zajímavé a originální, ale zatím jsem prostě neměl ten správný pocit silného filmového zážitku. Co se však musí ocenit, je vizuální stránka filmu. S takovým rozpočtem - klobouk dolů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Nomad hackne webkameru jejich druhého počítače, je na místě url adresy vidět adresa localhost. Z hlediska počítačových sítí je to nesmysl, jelikož by se museli koukat na webkameru z notebooku, na kterém email otevírají. (PAULOO)
  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama