Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

heyda 

všechny recenze uživatele

Na to, jak byl tenhle film laciný, tak je fakt vymazlený. Kamera i hudba sedí náramně, ústřední postava mladíka je taky výborná. Škoda, že ten příběh nastavuje více otázek, než na ně stačí odpovídat, takže působí trochu neučesaně, ale fanoušci sci-fi by si tenhle malý film neměli nechat ujít, přestože příběhový potenciál nebyl zcela využit... 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

William Eubank tvorca vizuálne a hudobne príťažlivého filozofického sci-fi Love (Ztracen ve vesmíru) opäť prichádza so zaujímavým sci-fi filmom kde mu so scenárom pomohol mne obľúbený Sebastian Gutierrez (Mermaid Chronicles Part 1: She Creature, Rise: Blood Hunter) a tak The Signal nedostal len fajn vizuál ale aj o niečo dejovejší scenár. Herci nič nekazia (predsa len každý z nich má skúsenosť s hororovým žánrom) a tak komu režú únosové filmy mimozenskou entitou alebo epidemiologické filmy a ulietava na komorných superhrdinských filmoch, presne pre toho je The Signal určený. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šli za signálem fuch upadli do komatu fuch nemůžou si na nic vzpomenout fuch No bylo by lepší kdyby u toho zůstali. Další příklad filmu který se od začátku tváří strašně složitě a náročně aby jste pak na konci zjistili, že nejsložitější a nejnáročnější ho bude dokoukat a pobrat o co šlo. Pokud je co pobírat. Mě se to nepovedlo.40% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Po jakémsi takovém tom rozjezdu to začne být zajímavě tajemné, že jsem si furt říkal, co se z toho vyklube. Minimalistické a přesto pořád takové napínavé, pokud se do filmu ponoříte. (Pokud ne, mohlo by to někomu připadat i trochu nudné.) Kvituji s povděkem, že přišel závěr překvapivější než jsem čekal. Koketoval jsem i se čtvrtou hvězdou. 70% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

To nás trailer zas jednou pěkně navnadil, ale dostali jsme něco trochu jiného, než jsme čekali. Signál se zmítá na pomezí několika žánrů, z nich nejcitělněji převládá sci-fi a drama. Příběh o tom, jak byla parta mladých lidí vlákána do pasti jménem Area 51, kde se dějí všelijaké věci. Děj se všemožně přelévá a vy stále čekáte, co z toho vyleze a když se to začne už nějak tvářit, zas to uhne z předpokládáné línie trochu bokem + na závěr dostanete solidní mindfuck, jak jinak. Je ale vidět, že autor snímku je povoláním kameraman, protože některé vizuální špeky jsou opravdu dech beroucí - všelijaké slowmotion parádičky doplněné citlivým soundtrackem právě tvoří tu dramatickou složku. Největší nevýhodou filmu tedy zůstává jeho nejednoznačnost a stylová rozháranost, nicméně jako inovativní stylovka poměrně slušné. ( 3 / 5 ) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Kdyz Nic (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp) vchází do opuštěného domu, kde se má nacházet Nomad, jsou světla auta zhasnuta. Když poté Haley (Olivia Cooke) zmizí a oni vyjdou ven, světla svítí. (PAULOO)
  • Nima Fakhrara, který k filmu skládal hudbu, navrhl a na míru pro tento snímek vytvořil několik upravených hudebních nástrojů, mj. různé druhy gongů a smyčcových nástrojů. (PhillM.)
  • Ve scéně, kdy Nomad hackne webkameru jejich druhého počítače, je na místě url adresy vidět adresa localhost. Z hlediska počítačových sítí je to nesmysl, jelikož by se museli koukat na webkameru z notebooku, na kterém email otevírají. (PAULOO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama