Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

runner85 

všechny recenze uživatele

Ty ty môj tiket. Pán William pravdepodobne papá moc naftalínu alebo dávno necvičil tae bo a lezie mu to na mozog. Začiatok celkom fajn, cesta za tajomným signálom pokrivkáva, zajatie a "testovanie" fajn, útek a po úteku odpad ! ... ľudia prosím nefetovať ! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No tak nevím no... Sice mě to zaujalo a pozornost udrželo až do konce, ale vlastně nevím jestli to za to tak úplně stálo.. Celou dobu jsem měl poci, že to celé stojí a drží jen na konceptu za každou cenu prodat nápad, který ale ve výsledku (přes všechnu tu snahu o co nejdivnější podání) není zase až tak kulervoucí abych z toho měl pocit něčeho výjmečného co by samo o sobě obhájilo složitost celé té cesty....... Zajímavé ale příliš snaživé. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Byla to dokonalá kombinace? Byl to skutečný úspěch?" Tak tyhle otázky se tam objeví. Týkaly se ovšem něčeho zcela jiného. Kdybych na ně měla odpovědět ale v souvislosti s The signal, tak je jasné, že to nebude asi žádný kasovní trhák, ale mně, která nepatřím zrovna mezi skalní fanynky sci-fi žánru vyhovoval po mnoha stránkách. Od všeho tam bylo trochu v té akorátní rovnováze, asi tak, jak si to pro tenhle typ žánru představuji já. Fandila jsem Nickymu v andílkové košilce a jeho maximálnímu úsilí přijít všemu na kloub a nějakým způsobem se z té situace vymotat. Nebylo by to asi ono, kdyby se tam neobjevil alespoň nástin milostného citu a tak jsem si pochopitelně přála, aby to s krásnou Haley dopadlo k obrazu mému. Ani Jonah nebyl zanedbatelnou postavou, jak.se v průběhu dění ukáže. Scéna, kdy Jack běží vedle kamionu a nebo odhalení, co že to s tím Jonahem vlastně je, byly moc povedené momenty a to nemluvím o fascinujícím konci s úžasným hudebním doprovodem......a kdo je vlastně Damen a MBE? Nechte se překvapit, jeden z posledních záběrů na něj opravdu stojí za to :-) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale to o příjemnější sci-fi. S minimem herců, jednoduchým scénářem, s celkem snesitelnými efekty, tohle všechno všechno prostě a dobře funguje. The Signal je jasným důkazem toho, že se na tomle poli dá vytvořit film, který sice nezaplní sály kin, ale o to je příjemnější a neokoukanější. Jen na to rozuzlení si budete muset počkat až na úplný konec. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Laurence Fishbourne má problém. Problém Laurence Fishbournea je ten, že ať se objeví kdekoliv, vždy v něm člověk vidí v první řadě Morphea. Ale dost bylo spoilerů. Vzhledem k tomu, že jsem do filmu šel naprosto naslepo, neznalý všeho včetně jeho žánru, úvodní minuty ve mě probudily spíš dojem dalšího indie dramatu o problémech dospívání. Už zde ale atmosféra začíná nahlodávat standardní dojmy, které od nejen takových filmů očekávám. Když se pak úvod překotně změní v hlavní část filmu, The Signal už se začne vymykat jakýmkoli normám. Hypnotická atmosféra, znepokojivá hudba a tajemně snové vedení příběhu a jeho hlavní postavy skrze jaksi skřípavě působící minimalistické kulisy i megalomanské pouštní akvárium, to vše působivě a originálně připravuje na bezkonkurenční finále, ve kterém do sebe vše důležité dokonale zapadne a zároveň nechá dost prostoru pro vlastní interpretace jemných, převážně lidských detailů. William Eubank se pro mě tímto dostává na přední místa hledáčku nových talentů. Hergot, už teď se nemůžu dočkat reprízy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Ve scéně, kdy Nomad hackne webkameru jejich druhého počítače, je na místě url adresy vidět adresa localhost. Z hlediska počítačových sítí je to nesmysl, jelikož by se museli koukat na webkameru z notebooku, na kterém email otevírají. (PAULOO)
  • Natáčení filmu bylo zahájeno v květnu roku 2013 v Novém Mexiku. Dále se filmovalo v Albuquerque, Los Lunas, Taos a Ohiu. (willy1)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno