Reklama

Reklama

Cirkus řvoucích motorů a vůně benzínu dodnes přitahuje milióny příznivců. Nebylo tomu jinak ani ve zlatém věku Formule 1, kdy největší a nejslavnější závodníci byli zahrnuti takovou přízní a poctami, že se prakticky vyrovnali nejoblíbenějším rockovým hvězdám. Náš film s pomocí málokdy promítaných archívních záběrů přenese diváky do této průkopnické minulosti, o které nám povypráví nejen Bernie Ecclestone a Max Mosley, ale také dvanáct, ano, čtete dobře, dvanáct někdejších světových šampionů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (84)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Paráda! Dokument má na první pohled přemrštěnou délku, ale skvělá hudba a střih mě držely celou dobu v pozornosti. A rozhodně to stálo za to – poslechl jsem si několik zajímavejch rozhovorů a objevil spoustu záběrů, které jsem dosud neviděl. "1" se zapíše zlatým písmem do seznamu dokumentů o F1, klidně po boku neméně dobrého filmu o Sennovi. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanouskem F1, tento dokument, prevazne resici tema bezpecnosti zavodu a jeho vyvoj v dekadach me ale velmi zaujal. At uz po strance obsahove, tak predevsim svym zpracovanim. Maloktery dokument ma "vetsi tah na branku" nez tento. Pro fanousky povinnost, film je ale natolik nabity zajimavostmi, ze potesi i ostatni divaky. Po Rivalech dalsi pocin z prostredi Formule 1, kteremu za rok 2013 davam maximalni hodnoceni, tak nevim, zda se nakonec tim fanouskem nestanu:-)! ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Asi mi unikl celý smysl tohoto dokumentu, pokud se mělo jednat o ukázku vývoje zabezpečení v F1 tak se to nepovedlo. Dokument je totiž směsicí vybraných okamžiků z historie F1, poskládaných náhodně, bez nějaké propojovací linie, navíc s obrovskými skoky v časy. V podstatě se to zvrtlo v přehlídku bouraček a úmrtí, což je asi to, co chce americký divák vidět především. Fassbenderův komentář zněl jako by u toho usínal. Na druhou stranu oceňuji výpovědi mnoha špičkových jezdců a lidí kolem F1 a také naprosto unikátní záběry z historie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale strašlivě rozháraný a občas zmatený dokument. Trvalo skoro hodinu než mi došlo, že hlavním tématem je bezpečnost. Snímek nemapuje jednotlivé sezóny, ani slavné závody. Snaží se vystihnout postupný vývoj prostředků vedoucích ke snížení děsivě vysoké úmrtnosti pilotů formule 1. Vcelku se mu to povedlo, i když obsahová stránka ani omylem nedosahuje kvality té formální. Paul Crowder se předvedl jako vynikající budovatel atmosféry, ale jen jako průměrný vypravěč. A to je u režiséra dokumentárního filmu velký handicap. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Konečne dokument o F1, ktorý má hlavu a pätu, skvelý strih, a epický hlas Fassbendera. Dokument nás sprevádza od roku 1929 až do 2012, a vyberá tie najklúčovejšie momenty a zvraty histórie letiaceho cirkusu. Detailnejšie pojatie vyžaduje aspoň základú orientáciu v tomto športe, ale i pre laikov to môže byť nadpriemerný zážitok. Pre mňa, ako fanušíka, výnimočná záležitosť, ktorá mi vedela odkryť pár ďalších lahôdok z F1, a nešetrila ani emotívnimi pasážami. 99% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku dokumentu jsou použity záběry bojujících letadel z krátkometrážního filmu The German (2008). (p3tris)
  • Na konci dokumentu hraje „Open Your Eyes“ od Snow Patrol. (Duoscop)
  • V dokumentu autoři uvádějí, že od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 se už nestala žádná fatální nehoda. To už bohužel není pravda. 5. října 2014 zahynul na okruhu v Suzuce závodník týmu Marrusia Jules Bianchi. (p3tris)

Reklama

Reklama