Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dať Byrkitovi melón a pomocného scenáristu a bola by to ultimatívna pecka. Brilantná zápletka, ktorá správne graduje a hlavne záver, v ktorom sa otočí dovtedajší koncept filmu, je úžasný. Čo mi vadilo: 1. hrozný handycam (JA VIEM, že to je handycam, nemusíte mi to stále zdôrazňovať trasením kamery a zostrovaním/rozostrovaním!) 2. scenár nie je vypilovaný, úvodných 15 minút nikam neposúvajú postavy a je to len priemerné blablabla; scény, kde sa má vysvetľovať mytológia toho, čo sa deje (Schrodingerova mačka) sú strašne okaté - nič také by postavy nerozprávali. 3. záverečný záber je ok, no trochu odporuje zvyšku filmu a je celkovo nadbytočný. Inak luxusná sci-fi nezávislárna. Najlepšia od Primer. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslel jsem, že mám víc času....... Čím více lidí v jednom bytě, tím více musíte vyčlenit důležité věci z dialogů. Jinak se v tom ztratíte. Důležité je, najít si základní body a ty pozorně sledovat. Jenže se to začne tak totálně zamotávat, že se úplně ztratíte. Je jen na divákovi, jak se zorientuje a co si vybere jako podstatné. CITÁT - Millerova kometa.......... Když už si myslíte, že jste na to přišli, jste náhle vrženi do jiné reality. Na můj vkus je tu až moc dialogů. Film vás nutí být neustále ve střehu, ale není to tak jednoduché. CITÁT - Když tady v této realitě Beth spí, oni nemají tu knihu......... Čekal jsem jak z této zapeklité situace tvůrci vybruslí, ale nakonec je to vyšlo velmi levně. CITÁT - To je divné......... ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Filmy s touto tématikou mám hodně rád, takže jsem byl po prvních přicházejících záhadách hodně natěšený, co se bude dít dál. Bohužel se z toho ale stal až moc velký zamotanec, což mi trochu zkazilo zážitek. Naskytly se i divné momenty nezapadající tak úplně do nastavených "pravidel hry", nicméně atmosféra byla opravdu výborná. Asi se na to někdy podívám znovu a zkusím se tomu dostat víc pod kůži, ale momentálně se mi do toho moc nechce. Jak říkám, i přes ten zajímavý nápad mě to zase tak nevzalo. 65% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Místo scénáře dostávali herci lístečky (které mohli vidět jen oni) s úkolem pro daný den. To umožnilo rozvíjet příběh přirozeně a vytvářet skutečné reakce ostatních herců. (Kailo)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)

Reklama

Reklama