Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější nezávislá sci-fi od ... už ani nevím od kdy. Tady je vidět, jak k parádnímu zážitku stačí jeden dům (vynásobit Xkrát), několik sympatických a dobře napsaných (rozuměj rozeznatelných) charakterů (vynásobit Xkrát) a chytlavý paranoidní námět. Společnou večeři starých známých naruší prolétající kometa, která hrdiny dostane dovnitř Schrödingerovy krabice. Další vývoj raději neprozrazovat, lepší je nechat se překvapit. Každopádně kdo tomu bude stačit, měl by se v rámci levných mysteriózních sci-fi parádně pobavit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hra na přebíhání z dimenze do dimenze, které nikam nevede a nemá hlavu ani patu mě celkem záhy začalo nudit. Sice to vypadalo, že se film po prvních ukecaných 15ti minutách rozjede, ale to se nestalo. Naopak vše zase sklouzlo k bezobsažnému kecání a šílené kameře. Já chápu, že někdo nemá ani na ten mizerný FF horor a tak musí s kámošema točit výhradně u sebe doma, ale interiérová konverzačka s nádechem sci-fi se dá přece udělat zábavně, jak ukázal třeba Pozemšťan. Tohle ovšem hrubě nevyšlo. Vedle solidního, ale zpraseného, námětu tak stojí za pozornost už jen ta hezká dlouhovlasá bloncka. 10% ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tohle mám rád odjakživa. Teda od svýho filmovýho jakživa. Jedna místnost, neměnná skupina lidí, spoustu dialogů a lehké nadpřirozeno, které si umně hraje s tím, že možná nadpřirozené vůbec není. Bez hvězd (hereckých), bez citových výlevů a stále pevně v kleci komorna (uvědomuju si, že to slovo neexistuje, ale jiné nemám). Střih žene děj rychle dopředu a nenechá herce blábolit na místě jen proto, abychom se dokopali k delší stopáži. Sakra kolik filmů by tenhle fígl potřebovalo. Až dojedou titulky, mrkněte na to, jak Coherence vznikla. Na mě to dělá dojem. The One I Love (2014) využívá stejný základ a nakonec říká něco hlubšího o vztazích, jenže příběhově se ke konci trošku rozplyzne, protože ne všechny zamotance byly dostatečně zauzleny. Coherence (2013) je dotaženější a motá hlavu víc, ale zároveň nemá ambice šťouchat lidi k nějakým životním pravdám. Sedělo mi oboje....asi mám rád filmy. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mal pocit, ako by som sledoval druhý Cloverfield, teda síce pomerne sympatické, ale aj tak nezaujímavé postavy riešia dlhé minúty nezaujímavé témy, no keď sa to už začne rozbiehať, je sa rozhodne na čo pozerať. A práve táto fáza je z celého filmu jasne najlepšia, pôsobí to originálne, inteligentne, nepredvídateľne a pritom aj tak správne tajomne a napínavo, takže ma to veľmi bavilo a nevedel som sa dočkať, akým smerom sa bude dej uberať ďalej. Takto vysoká úroveň síce filmu až tak dlho nevydrží a keď sa divák dozvie väčšinu dôležitého, už to prestane byť úplne ono, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, stále občas niečo prekvapí, prípadne sa dolaďujú detaily, aby všetko sedelo tak, ako má a nesklame ani celkom zaujímavý záver. Navyše si ma už časom získali aj niektoré postavy, obzvlášť sympatická hlavná hrdinka a ani na ten očakávane lacný vizuál si nie je problém zvyknúť, dokonca to vďaka tomu ešte viac vtiahne do deja. Takže aj tu pekne vidno, že na natočenie zaujímavého filmu netreba žiadny väčší rozpočet, ale v prvom rade dobré nápady a vedieť s nimi pracovať. 72% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Místo scénáře dostávali herci lístečky (které mohli vidět jen oni) s úkolem pro daný den. To umožnilo rozvíjet příběh přirozeně a vytvářet skutečné reakce ostatních herců. (Kailo)

Reklama

Reklama