Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvůli fóbiím svých přátel jsem si zvykla (alespoň před nimi) označovat všechen hmyz jako chrousta. Toho se totiž bojí nejmenší procento z nich. Velmi ráda bych doporučila tento film mým milým fobikům. Zcela po pravdě jim sdělím, že jsem u něj byla několikrát napjatá více než při dobré detektivce. Že se mohou těšit (dle jejich zálib) na spoustu sexu, opulentní žranice, porody, zrození, boj na život a na smrt, snahu o záchranu holého života. A to vše bez steroidů a počítačových triků. Jen mám trochu problém, jak tento film vnutit kamarádovi, který se rád vychloubá svými jizvami, jež utržil v lítém boji se slunéčkem sedmitečným. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, jak tento film hodnotit, vyvolal ve mně rozporuplné pocity, ze začátku jsem měla pocit, že netuším co sleduji a že kdyby autoři přidali komentář, šlo by o velmi pěkný a jistě i zajímavý dokument. Ale postupně jsem se do filmu dostala i bez komentáře, i když mě často štvalo, že příliš netuším, co pozoruji. Ale naštěstí je biologie "můj obor", takže jsem se příliš neztrácela. Hudební doprovod je většinou velmi zdařilý a opravdu krásně vykresluje atmosféru. A obraz také stojí za to, autorům se podařilo tento maličký svět vykreslit jako by byl na úrovni našeho. No upřímně si myslím, že pro lidi, kteří nijak nemají biologii nebo přírodu v lásce a netuší, co se ve filmu děje, to bude nudná podívaná, dívat se 80 minut na krásné záběry přecejenom většinou omrzí. 7/10 ()

Reklama

Daniellea 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrazy, jedna krásná fotka za druhou... Umocněno skvělou hudbou v dějových momentech. Ještě teď si pamatuji, jak celé kino tleskalo v momentě, kdy se hovniválovi podařilo vyprostit jeho kuličku... Ale pamatuji si i to, že mě to celé vlastně moc nebavilo. Nebyla jsem vtažena na filmové plátno, neztratila jsem pojem o čase... Na celovečerní film do kin mi to prostě připadá málo... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl nadšen, jak úchvatně je zde život hmyzu natočen. Kamera nás zavede na neuveřitelná místa a ukáže nám fascinující detaily, o kterých jste netušili, že je možné je natočit. Jenže když se toho všeho nabažíte, zjistíte se jedná o poměrně nezáživnou nudu, které velmi chybí mluvené slovo jako u klasických dokumentů nebo nějaký děj aby to mohl být film! ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu o přírodě vzniklo umělecké dílo. Skvělé propojení nádherných záběrů kamery na mikro svět a krásné hudby. Jsou tam i humorné okamžiky. Povedené dílko, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. Však 15 let výzkumu, 2 roky příprav, 3 roky natáčení a 80 km filmu (v zajímavostech), tomu říkám maxi preciznost. Nechala jsem se unést a cítila jsem při sledování vůni louky, lesa a bzučení i kapky deště byly tak uklidňující....Pohlazení po duši. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Spolurežisér Claude Nuridsany komentoval režírování svých "herců": "Některé záběry si vyžádaly i čtyřicet pokusů a jejich zaostřování trvalo celé dny. Jednotlivé druhy hmyzu se chovají svým typickým způsobem, jen když jsou ve vyhovujícím prostředí. Vezměte si například chrobáka, valícího svou kuličku trusu. V tomto případě, než čekat na příležitost ve volné přírodě, bylo výhodnější chovat jich tucet v luxusním teráriu a poskytnout jim dostatek materiálu. Dodávali jsme jim ovčí trus a čekali. Po několika dnech se jeden z nich konečně pustil do práce na kuličce a my ho mohli přenést na místo natáčení. Samozřejmě jsme museli být opatrní, abychom ho nevystrašili." (NIRO)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)

Reklama

Reklama