Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Grandiozní bitky, precizní choreografie, kontakt, přehlednost, vizuální nápady a dynamika. Myslím, že například ta hromadná bitka ve vězení (která je mimochodem snad bez střihu!!!) je lepší jak z Berandalu. Jacky Wu s Tonym Jaa na vrcholu svejch sil, zejména první jejich souboj v kanceláři, strašně úzký prostor a to co tam předváděli, já naprosto nechápal!!! Jin Zhang je mašina, kadence úderů a úhly, ze kterejch je tasí nadliská, nikdy nezapomenu na ten jeho výskok proti dvoum muklům a následné dva kopy s otočkou, to už byla extra třída... navíc jak mění rytmiku boje, přizpůsobení se prostředí a soupeřům, ani ve finále na něj nestačí Wu s Jaaem! Andy On pro změnu specialista na nože a ty přemety na schodech, jak oddělával policajty, no neuvěřitelné :-) a i finále za to stojí, vizuálně a technicky půvabné, elegantní choreografie, byť místama přehnaný, tak ta gradace díky fantastické hudbě (soundtrack v tomhle filmu stojí za to!) funguje na výtečnou. Bohužel, je přerušován nesmyslnou scénou s dcerkou Jaaho a digi-vlkem (wut?) a ještě jednou dějovou vsuvkou, kterého idiota tohle napadne, aby boj takhle prolínal se statickou výplní bez akce??? K tomu se přidali zpomalovačky, sakra ale proč, když souboje vypadaly bez nich líp a dynamicky? A ačkoliv Wu i Jaa předvádí celkem dobré a sympatické herecké výkony, nedokázal jsem si k nikomu vytvořit citovej vztah, ale scénář funguje. Jen mi celé to akční finále, mixlé s dvěma odbočkami přišlo až moc na efekt a přeplácané, navíc mi přijde, že souboje ztrácí to kouzlo a o proti těm počátečním už klopýtají (fight s přesilou v tom skladu pro porcování lidí). A pár scén mi přišlo nadbytečných a chaotických (akce na letišti, opět vlk). Takže to shrnu: Bitky zpočátku prvotřídní, kontaktní, dynamické, s minimem střihů, do toho duní famozní muzika, Wu a Jaa frajeři, kvalitní záporáci, perfektní vizuální stránka, pěkné interiéry/exteriéry, za to druhá půlka je uvadlá, nepřehledná, přeplácaná, přehnaná a už to prostě není ono. Je mi fakt líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení, víc kladů jak záporů, ovšem zápory převažují, poněvadž tolik chyb nadrobit a dopustit se takového chaosu ... snad příště, Asijské Expendables se z mého subjektivního pohledu mírně naklání z průměru. ... Epilog: ovšem dovolím si tvrdit, že tak skvělé akční scény dlouho neuvidíme... nejlepší akce letošního roku :) PS: Po tom, co jsem měl možnost vidět final fight bez těch odboček, zvyšuji hodnocení. Naprostá senzace. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asie na Vrcholu! S.P.L. 2 je překvapivě mnohem více zaměřen na story building a atmosféru než samotnou akci, což je překvapivé, nikoli špatné. Film má na akční film solidní příběh, slušné dějové zvraty, kvalitní herce, fungující emoce a poměrně fajn tempo, byť během první hodiny akce vidíme pouze 2, ta druhá půlka šlape na maximum, kde nechybí vynikající Prison Break a skoro půl hodinové Grand finále největších současných martial arts hvězd, tedy splněný fanouškovský sen. Tony Jaa je vynikající jako vždy, jede svou oblíbenou Ong Bak techniku ( loket, koleno, kop), Jacky se nám předvede ve vynikajícím dynamickém fightu s noži a obuškem vs Andy On, který patří mezi nejlepší svého druhu a největším překvápkem je Zhang Jin hlavní záporák, který předvádí to nejlepší, co jsem kdy v martial art filmu zatím viděl. Jeho příchod na scénu je skvostný,respekt vyvolávající až dechberoucí. Je tak dobrý, že na něj nestačí ani Jacky s Tonym společně. Souboje mají úchvatně elegantní choreografii a jsou přehledné, velmi rychlé, dynamické i správně drsné. Jako zdejší "král" nasazuji korunu za nejlepší akční film roku, kde ke konci ukápne i slza dojetím. Řval a nadával jsem jako blázen. 90% ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí (no neviem či bude aj druhé) som mal rozpačitý dojem. Tak ako v predošlej Zóne smrti , aj tu je viacero hlavných postáv. Aj tu je atmosféra vážna až pochmúrna, no nedá sa "krájať", ako v jedničke. Skôr mi to kvalitou spracovania miestami pripomínalo akýsi "Hostel" na Martial Arts spôsob. Škoda, príbeh by na to aj mal (aj napriek prehnaným osudovým náhodám), lenže je nešikovne napísaný, vyrozprávaný, a ešte aj zostrihaný. Príbeh je inak jednoduchší ako sa zdá, no je poprepchávaný zbytočne metúcimi zbytočnosťami (napr.scény so strateným/nájdeným telefónom), zatiaľ čo súboje nie sú ani zďaleka tak úžasné ako v jedničke. Záver: už teraz viem, že keď si budem chcieť tento film pozrieť znova, siahnem radšej po tom prvom, z roku 2005. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si dala opáčko dvojky a musím říct, že z toho vychází líp. Příběh je propracovanější, líbil se mi propletenec osudů, které na konci pěkně do sebe zapadnou, a akce je mnohem, ale mnohem lepší. Louis Koo sice ve trojce překvapil, že taky něco umí, ale s tím, co tu předvádí Toník, Jacky, Max a další, se to nedá srovnat. Plusem pro mě byla i pěkná hudba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEBERU JEDEN ŽIVOT, A DÁM HO NĚKOMU JINÉMU. CO JE NA TOM ŠPATNÉHO?…“ /// Kartel vekslující s lidskejma orgánama nechá zmizet dárce, kterej má zachránit Tonyho dcerku. Jestli čekáte, že to bude stačit k tomu, aby se Jaa nasral a vykopal duši z půlky Honkongu, tak jste vedle jako ekonomickej uprchlík v ČR. Tady se sází na příběh, takže se dost mluví. Ovšem když nadejde akce čas, je na co valit bulvu. Třeba na machra s nožíkem, co ladně proběhne poloplným bytečkem. Nebo frajerský nastoupení do autobusu předním sklem – to jsou věci, který stojej za pozornost. A ne ten příběh, kterej je na akční film zbytečně dramatickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zmizel můj dárce. 2.) Miluju, když se rve Thajwanec a Thajec v Čínským film pod taktovkou režiséra z Hong Kongu. 3.) Thx za titule „richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama