Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od dvojdielu Ong-Baka som Tonyho Jaa nevidel v žiadnom filme, ktorý by stál za zmienku. Človek si už myslel, že sa po ňom zľahla zem. Kill Zone 2 nenadväzuje na prvú časť, no a keď som videl že v dvojke hrá práve tento majsterko, ktorý sa vryl do pamäte divákov svojim bojovým umením, mal som chuť zaspomínať si na kvalitu, nie kvantitu. Niektoré choreografie "one on one" možno nie sú najprešpikovanejšie, pri ktorých by divák omdlieval, no stále sa jedná o výborný akčný film, ktorý okrem spomínaných súbojov ponúka solídny príbeh. Natočené je to skutočne kvalitne, pričom záverečné scény v doprovode orchestra sú naozaj excelentné. Na môj najobľúbenejší bojový akčný film "Záťah" sa to ale nechytá. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

ty vole. To sa zase stretli lietajuci aziati s nesmrtelnymi aziatmi a rozohrali zapeklitu hru o srdce. No... poviem to asi tak. Nahody v tomto filme dostavaju uplne iny vyznam, kedze maly pokemon s leukemiou ma fotra, ktory vie napodobnovat skakajuceho makaka v klietke. Jediny clovek, ktory ju moze zachranit je taktiez skakajuci makak v klietke a cele, aby tej komplikovanosti nebolo malo je riadene zlym spravcom vazenia, ktory ako spravne predpokladate je najlepsim makakom v klietke. No a nejak sa vlastne vsetci porvu. Byt to kratsie a jednoduhsie je to kulantny film pre fanusikov akrobatickeho boja, ktory ma sice v praxi vyuzitie asi ako ferrari na snehu, ale za to sa na to pekne pozera. Akcia je natocena prehladne aj ked samozrejme prehnane. Bonusom bolo, ze som pri tomto filme vedel aspon na 80 percent kto je kto, co bolo prijemne vzhladom na 50 odtienov zltej, ktora sa vo filme strieda. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že si Hong Kong do souboje s Indonésií o nejlepší současnou bojovku přizval kromě Thajců nepřímo i Jižní Koreu (vliv The Man from Nowhere je tu dost cítit), takže film na několika místech i díky dobře zvolené hudbě chytá nádech osudovosti. Výsledný mix by mi přišel parádní, nerušit ho mor moderních martial arts filmů: digitální triky a dráty. Několikametrové lety do zdí se dají přežít, ale proč v "povinné" akční sekvenci, kdy nastoupí výrazný záporák a efektně to před sebou poseká jako kombajn, musím sledovat zpomaleně letící ufiknuté digitální prsty? A mimo akci navrch okatě digitálního vlka?! 7/10 ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí (no neviem či bude aj druhé) som mal rozpačitý dojem. Tak ako v predošlej Zóne smrti , aj tu je viacero hlavných postáv. Aj tu je atmosféra vážna až pochmúrna, no nedá sa "krájať", ako v jedničke. Skôr mi to kvalitou spracovania miestami pripomínalo akýsi "Hostel" na Martial Arts spôsob. Škoda, príbeh by na to aj mal (aj napriek prehnaným osudovým náhodám), lenže je nešikovne napísaný, vyrozprávaný, a ešte aj zostrihaný. Príbeh je inak jednoduchší ako sa zdá, no je poprepchávaný zbytočne metúcimi zbytočnosťami (napr.scény so strateným/nájdeným telefónom), zatiaľ čo súboje nie sú ani zďaleka tak úžasné ako v jedničke. Záver: už teraz viem, že keď si budem chcieť tento film pozrieť znova, siahnem radšej po tom prvom, z roku 2005. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si dala opáčko dvojky a musím říct, že z toho vychází líp. Příběh je propracovanější, líbil se mi propletenec osudů, které na konci pěkně do sebe zapadnou, a akce je mnohem, ale mnohem lepší. Louis Koo sice ve trojce překvapil, že taky něco umí, ale s tím, co tu předvádí Toník, Jacky, Max a další, se to nedá srovnat. Plusem pro mě byla i pěkná hudba. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama