Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 28.1.2018, réžia slovenského znenia (JOJ) = ? - Námet toho ponúkal oveľa viac než iba odfláknuté digiefekty. Bohužiaľ tvorcovia sa namiesto budovania mysterióznej atmosféry vydali cestou jednoduchej vyvražďovačky. Namiesto napätia tak prevládla nuda. (29.1.2018) ()

juta 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem Pod zemí (který jsem si k tomuto filmu přirovnával) je The Pyramid o něco slabší. V prvním zmiňovaném se najde mnohem více strašidelných a nevyzpytatelných situací, kdežto tady je jen jedna příšera, od které se dá čekat jen, že vám vytrhne srdce zaživa. :D Přesto dokázala potrápit, ale mohlo se do toho narvat více dramatičnosti, nestvůr a akčnosti. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripadalo tak, že tento film ťaží z minuloročného "As Above So Below" a celkom sa mu to aj darí, pokiaľ divák nad tým celým veľmi nerozmýšľa. Atmosféry je síce omnoho menej, ale ináč je to podobné - akurát v inom prostredí, pričom pribudli pastičky, mačičky či šakalík. Postavy vojdú, stratia sa, hysterčia a umierajú. No, v každom prípade, desivé to nie je ani trochu, ale zase ako dobrodružný hororík na oddýchnutie je to fajnové. Iba kúsok tupé a naivné. Tak sú v prdeli, niekto ich vraždí, blúdia kade tade, a niekto z nich zajebe hlášku "mali by sme sa odtiaľ dostať". To mám najradšej. A pokiaľ sa tam táto veta nezopakovala aspoň 20x, tak už neviem. Chovanie postáv sa mi rozoberať nechce, lebo aj tam by sa hocičo našlo... vlastne skritizovať sa tu dá toho veľa, ale hlavným pozitívom pre mňa stále ostáva, že film ani chvíľu nenudil a odkedy do toho pekla vstúpili, stále sa niečo dialo. Navyše, klaustrofobické kúsky môžem. Slabšie ako As Above, ale spokojnosť prevláda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár měsíci viděl první trailer na The Pyramid, začal jsem se velmi těšit a přát si, aby se film povedl. Opravdu bych totiž uvítal kvalitní horor z prostředí archeologie, egyptských památek, probuzených starověkých démonů, faraonských kleteb, mumií. Teď jsem film viděl ... a nejsem asi úplně rozčarován a zhnusen, protože pár pozitivních věcí se v něm najde, ale spíš mě prostě strašně mrzí, že téhle příležitosti někdo nevyužil lépe. Pozitivem jsou určitě samotné prostory ústřední pyramidy. Herci jsou typově docela pěkně vybraní, škoda jen, že toho nemají moc co hrát. Rozehraná mytologie s bohem Anubisem také není úplně marná. Jenže jsou tu i negativa, a ta bohužel převažují. V podstatě je to dost podobné jako u loňského As Above So Below (na to si při sledování musí vzpomenout asi každý, kdo ho viděl). Scénář. Scénář, který absolutně nenechává postavy přesvědčivě reagovat na to, co se kolem nich děje. Zde třeba všichni strašně rychle uvěří, že je nahání něco nadpřirozeného (poté, co jednu z dívek ve tmě škrábne ... ehm, kočka). Bleskurychlé přepínání mezi stavem smutku, zoufalství a beznaděje a stavem "neřešim, jdu dál" je samozřejmostí. Druhý problém: proč tam kurva cpali digimonstr-kočky a digimonstr-anubise, když evidentně neměli dost financí, aby monstra vypadala realisticky, nedejbože strašidelně. Kriste, to je tak zbytečný mínus ... vždyť kdyby tam šoupli radši nějakýho normálního lidskýho hubeňoura, zafáčovanýho špinavým obinadlem, mohli ho vydávat za egyptskou mumii, ušetřili by kupu peněz a působilo by to mnohem líp než ten digitální mamrd, který se jim tam na konci ochomejtá a vyvolává u diváků salvy smíchu. Jako fakt, já se snažil, ale nešlo to. Když není vidět, ale pouze slyšet, tak to docela dobře funguje a pár takových scén má svou atmosféru, ale pak ukáže tlamičku a je to v háji. A ještě bych se pozastavil nad tím, proč to opět musí být found footage, když konkrétně v tomhle filmu daný koncept extrémně snižuje uvěřitelnost chování postav (ne, minimálně v poslední půlhodině by hrdinové s sebou už ty kamery fakt netahali), přičemž jej tvůrci v průběhu stopáže ani poctivě nedodržují. Nekoncepčně jej narušují normálně točenými záběry. Takže zvolená forma ničemu nepomáhá, ale naopak škodí, takže opět úplně zbytečně vytvořené mínus. Sice jsem se nenudil, občas mě potěšila atmosférická scéna, lekačka, nebo alespoň působivý interiér, ale pro výše uvedené výtky musím dát alespoň o jednu hvězdu míň, než jsem dal už zmíněnému filmu As Above So Below. Ten se vyvaroval aspoň toho digibordelu a držel si ucelenou formální stránku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už u Pádu do tmy jsem psal, že když někam někdo leze do díry je debil a zemřít si prostě zaslouží.The Pyramid překvapil hlavně tím, že 46% si prostě nezaslouží a hodnotitelé hororů už mě tady začínaj vyloženě srát.Od filmu co má 46% čekám hroznou kameru, příšerný herce a celkově céčkově podaný brak a to The Pyramid není ani náhodou.Teda do chvíle, než Anubis vystrčí xicht ze stínu a já pod návaly digitálního trapasu nedostával záchvaty smíchu, ale to už je úděl dnešní CGI doby.Minimálně hodinu je to film nahuštěný skvělou atmosférou, herci ujdou, jen ten kameraman byl otravnej jako smrad z kočky na rozpálený plechový střeše.Dokud Anubis jen trhá drápama a láme vojáky vejpůl, je to nadprůměrný vykosovák co krade od Mumie jak jen může, škoda, že potom hlavní zrůdu nehraje Derek Mears v latexovym obleku, bylo by to přesvědčivé a poctivé a já bych ze sebe vytlačil klidně 4*.Bohužel efekty jsou ke konci komedie a celý je to předvídatelný jak houmlesák na Hlaváku a mě prostě irituje řikat si vždycky, hele teď poleze za nima a za deset vteřin leze za nima, hele teď jí ztáhne zpátky a za deset vteřin jí fakt tahá zpátky.Když je tvůrce lenoch a nechá diváka samotného vyprávět příběh, je to o ničem.V každym případě 46% je trapně málo a zdejší smetánku zoufalých hororových onanistů, jejichš největší hororový orgasmus vyvolává sto let zastaralé Psycho od HitchCocka bych mlátil Ptáky.Pohodový průměr, který dojel na lenost a průměrnost svého tvůrce.55%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)
  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama