Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (148)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych chtěl zdůraznit, že jsem velkým fanouškem Ip Manovi série a že na vyvrcholení celé jeho ságy jsem se velmi těšil! Ale teda pardon teda, místo grandiózního finále jsme dostali, nejfungující, nejbéčkovitěší, nejhorší díl celé série!!!!!! Upřímně vůbec nerozumím zdejším hodnocením, opravdu Vás tolik bavilo sledovat: Velký bílý ďábel si vytře zadek s tebou, ty malý žlutý pse!!! Zápletky a výzvy k boji jsou nesmyslné, postrádající logiku viz. Bruce Lee, vyjde z restaurace, poměří si pindíky z místníma karatistama a pak je boss fight z pánem v modrém kimonu s nunchakama. WTF??????????????? Bylo to příšerné, nebavilo to, hloupé, bez špetky nápadu, postrádající aspoň trochu zajímavý příběh. Tupost nad tupost v čele s generálem Stoupou Adkinsem. P.S. nezavírejte mého otce, klečím na kolenou před Vámi prosím. Dost, nebudeš klečet před býlím mužem. Ale otče takto si mě to učil, že Amerika je jiná a tak to tu chodí a že se nemám bránit a nechat si vše líbit. WTF???????? znova!!!! A tohle si zaslouží 4-5* Prosim Vás?!? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Bitky jsou stále fajn, ale docela se s nima šetří a stejně jako minule se mezi nima vyskytuje ničim nezajímavá vata. Náhody s jakejma se osudy hlavních postav setkávaj patřej do kategorie neuvěřitelnejch a některý náměty (rasistický američani vs. utlačovaný číňani) spadaj rovnou do trapný škatulky. Těšil jsem se na Scotta Adkinse, kterej jako bitkař nezklamal, ale jeho postava za moc nestála, což bylo způsobený jeho přehrávánim v kombinaci s blbym scénářem. Škoda, že se příběh víc nesoustředil na silný dramatický motivy jako byly Ip Manovy pokusy vyrovnat se s onkologickou diagnózou a jeho komplikovanej vztah s dospívajícim synem. Viděl jsem potenciál na epickej závěr celý série, o to víc mě tenhle přiblblej díl zklamal, tři hodně slabý hvězdy. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

"Sebevědomí a sebejistota je na prvním místě a nejdůležitější... Ať jsi, kde jsi..." Vyvrcholení velké ryzí čínské martial arts série, která trvala krásných 12 let, a pro mě nejspíš i nejlepší díl celé série. Je to absolutní MASTERPIECE, který má velmi silný, emotivní a dojemný příběh, který obsahuje špičkové až bezchybné souboje (a že jich je!!). Donnie Yen se vydává do Ameriky, aby nalezl školu pro svého neposlušného syna, ale dostává se do komplikací a je zde hezky vyobrazen rasismus i šikana tehdejší doby (scéna, kdy je čínská studentka šikanována svými spolužáky je velmi silná) a potěší i Bruce Lee, poměrně neznámý Chris Collins či nekompromisní Scott Adkins, který si dává záporáka opět ve velkém. Každý souboj má něco do sebe, a především je nádherná výměna jiných stylů (Karate vs Wing Chun) a u finále jsem řval radostí tak, že mi v baráku praskaly všechny zdi. "Ip Man 4" je pořádná čistokrevná martial arts rubačka s velmi poutavým a hezkým příběhem. Brečel jsem dojetím od začátku do konce. Donnie Yen je ikona a IP man s ním. Top martial arts film tohoto století... /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Ty souboje trochu začnou ztrácet šťávu jak to trvá moc dlouho, je to vše hodně stejné, ale tady to bylo docela ok, asi největší problém že velká část filmu je v čínštině, což mě osobně docela vadí že nerozumím ani slovo a na vše musím sledovat titulky. A přece jen Donnie Yen už je trochu starší, úplně na to nevypadá že by mohl být nejlepší ze všech. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly jsem myslím neviděl, hodnocení mám pouze u dvojky (4*) a už si jí vůbec nevybavuji. Každopádně s Ip Man 4, jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem denně čuměl na Karate Tiger 1. Parádní souboje, dobrý příběh a jako třešnička Adkins, který tu byl k nezastavení (přál jsem mu pořádnou nakládačku, hehe). Šupa film. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama