Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to teda moc nebavilo. Přitom potenciál tu byl, ale prostě ne a ne to zabrat. Úvod byl zbytečně dlouhý (ona ta stopáž je sama o sobě zbytečně dlouhá), objeví se zde spousta postav, které tady buď vůbec nemusely být (ti dva chlapy z Walesu, co potkal hnedka při příjezdu do Itálie) a nebo ty, jejichž osudy zde nejsou vůbec dovyprávěné (ten italský farmář), oba hlavní představitelé mě sice nijak neštvali, ale nějaké sympatie jsem k ním taky neměl a v podstatě mi jejich osud byl ukradený, horor to skoro ani není, potvora sice vypadala slušně, ale (téměř) v plné podobě ji uvidíme jen jednou a celkem mě zklamal i ten divně utnutý konec. Prostředí je ale pěkné, herecké výkony ujdou a ten příběh sám o sobě není špatný, jenom prostě... často nudí. Potěšila mě i nějaká občasná podařená hláška, ale to je tak všechno. Lepší 2* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moorhead a Benson nejsou v prvé řadě hororoví fanoušci / tvůrci, nýbrž chytří a osobití filmaři, kteří jsou schopni vymyslet zajímavý a originální koncept, který žánrových prvků sice využívá, ale rozhodně se na ně nespoléhá a nepovažuje je za samospásné. Spring je ještě méně "horor" než jejich předchozí film Resolution. V podstatě vůbec. Ale film je to dobrý (a také už jsou v něm na rozdíl od minula vidět nějaké production values). Podmanivá atmosféra, pěkná kamera, dobré herecké výkony, zajímavě vymyšlená mytologie. Důležité je, že mi osud hlavních postav na konci nebyl ukradený. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Som v miernom šoku. Super horor (trochu ako Dagon?). Parádna talianska atmosféra. Historické ulice, uličky, dvory, námestia. Do toho more, žeravým letným slnkom zaliate ovocné sady a záhrady. Ústredný hrdina vcelku sympaťák a jeho európska láska tiež OK. Masky bombové. Niektoré scény značne nechutné, znepokojivé. Nebudem spoilerovať, ale scenár je originálny, nevedel som, čo presne mám od Spring čakať a nakoniec som zostal milo zaskočený. Prvú hodinu a 15 minút paráda, pre mňa jeden z najlepších hororov roka. Bohužiaľ, potom nasleduje ďalších 25 minút a tie už príliš super neboli. Dej sa vybral neželaným smerom, avšak nie v dobrom. A čakal som iný koniec. Najhoršie je, že posledná polhodina je ladená miestami akoby až do komédie, čo je strašné. Napriek tomu musím dať 4*, pretože hoci sa režiséri snažili naštvať ma nevydareným koncom, nakoniec sa im to nepodarilo. Napriek menšiemu sklamaniu prevládli pozitívne pocity. A potešilo ma opäť vidieť Jeremyho Gardnera z The Battery. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezávislá romance není žánrem, který bych vyhledával, ale tohle by se mi možná líbilo i kdyby tu nebyl ten hororový nádech. Ústřední dvojice totiž byla nejen sympatická, ale úžasně jí to klapalo. A vydařil se i charakter onoho tajemna. Líbilo se mi, že hlavní hrdinka není nějakou zprofanovanou tajemnou divou, házející hypnotické pohledy, ale úplně obyčejnou holkou, která má problém. Sám jsem byl překvapený, jak mě to bavilo. 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půhodinu jako bychom sledovali úvod nějakého dalšího Hostelu, s menšími pochybnostmi, zda opravdu koukáme na správný žánr. Prakticky to nevadí, není to nudné a člověka zajímá, kam to všechno vlastně směřuje. Pak se to, snad během jediného střihu, zlomí v paranormální romanci, ovšem bez toho obvyklého kýčovitého romantického patosu. Tedy romantické drama s lehkou příměsí body horroru. Tak akorát, aby se to dalo úplně v pohodě dokoukat, protože obě hlavní postavy jsou docela příjemné a sympatické, stejně jako místo a pozadí příběhu, kde se to celé odehrává. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama