Reklama

Reklama

VOD (1)

Zajímavosti (3)

  • V nemocnici si můžeme všimnout facehuggera na obličeji jednoho z pacientů. Jedná se o odkaz na film Vetřelec (1979). (Kubaaa97)
  • Podtitul epizody Tempting Fate odkazuje na film Tempting Fate (1998), kde je mimo jiné vynalezen způsob cestování do paralelních vesmírů. (Firebug)

Rick a Morty (2013) (seriál)

  • Improvizace hraje v Rickovi and Mortym narozdíl od jiných animovaných seriálů velkou roli. Scénář se píše "retrospektivně". Tvůrci nejprve vymyslí, k čemu má postava dojít, a následně přicházejí s variacemi, jak toho dosáhne, přičemž nechávají prostor i pro hereckou improvizaci. Některé slovní výměny jsou zcela improvizované (např. celá předtitulková scéna první epizody). Velký vliv má také editor dialogů Tommy Meehan, který z několika desítek nahraných replik vybírá tu, která v seriálu nakonec zazní. A nebojí se někdy vybrat i ty "pokažené". Vrcholem improvizace je potom epizoda Rixty Minutes a epizoda Interdimensional Cable 2: Tempting Fate, kde téměř ve všech scénách v televizi herci improvizovali. (Firebug)

Reklama

Reklama